Alice in Chains, 'Tears'la geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Alice in Chains, Tearsla geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 16:09

Rolling Stone’un haberine göre Rush’ın 1976 yılında yayınlanan efsane albümü 2112 bu sene iki CD/DVD’den oluşan ‘süper deluxe’ bir versiyonuyla yeniden yayınlanıyor. Alice in Chains ise, Rush’ın 40’ıncı yılı için hazırlanan ‘2112’ albümü için ünlü grubun ‘Tears’ şarkısını coverladı.

Haberin Devamı

Rush’ın 1976 yılında yayınlanan efsane albümü 2112 bu sene iki CD/DVD’den oluşan ‘süper deluxe’ bir versiyonuyla yeniden yayınlanıyor. 

2112 albümü için Foo Fighters’tan Dave Grohl, Billy Talent, Nick Raskulinecz ve Porcupine Tree'den Steven Wilson gibi isimler var. Albüm Abbey Road Stüdyoları’nda yeniden mastering aşamasına girdi. Şimdilik kimin hangi şarkıyı coverladığı konusunda netleşen liste şu: Grohl, Hawkins and Nick Raskulinecz ("Overture"), Alice in Chains ("Tears"), Billy Talent ("A Passage to Bangkok.")

 

YENİDEN ÇOCUKLUĞA DÖNÜŞ GİBİ 


‘Tears’
bana ‘70’lerde çocuk olsaydın Rush şarkıları 80’lerde senin için çok daha anlamlı olacaktı’ hissi veriyor. 80’lerde çocuk olduğum için ‘Ne dönemlermiş’ diyerek şapka çıkartıyorum Rush’a. Ama 90’larda ilkgençliğimi yaşadığım için benim için çok özel bir grup, Alice in Chains… Malum, süper dörtlü: Soundgarden, Nirvana, AIC ve Pearl Jam. Malum, Kurt Cobain hırkası, Chris Cornell’in saçları, Eddie Vedder’ın çıkışları ve Layne Staley…

Haberin Devamı

Â

Alice in Chains, Tearsla geri döndü


Layne Staley’nin Kurt Cobain kadar büyük patırtı koparmayan (uyuşturucu bağımlılığı nedeniyle hayatını kaybetmişti) ancak en az onun kadar trajik olan ölümünden sonra Alice in Chains uzun zaman kendini toparlayamadı. Grup, 1996’dan 2009’a kadar yeni albüm kaydetmemişti. 2009’da  Staley anısına ‘Black Gives Way to Blue’yu kaydetti ve geri dönüş geldi: Turne, 2013’te ‘The Devil Put Dinosaurs Here’ albümü, sosyal medyada varlık göstermeler... İyi şarkılar da yaptı. 

Alice in Chains, Tearsla geri döndü

Rush'a geri dönelim. Staley sonrası ses rengi ona çok benzeyen William DuVall’la 2006’dan beri beraber çalışan Alice in Chains, bu özel albüm için ‘Tears’ı yeniden kaydetmiş. Şarkının tabiatı, Alice in Chains ruhuna uyunca ortaya bir cover klasiği çıkmış. 2112, 16 Aralık’ta yeniden piyasada olacak, Alice in Chains de turnede ve yeni albüm için çalışıyor.

Haberin Devamı

Uzun bir seyahate çıkıp kulaklığı takmalık, yola bakarak düşüncelere dalmalık 'Tears' sonrası albümün tamamı kimbilir nasıl olacak? Heyecanla bekliyoruz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!