Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerinin peşinde ‘Adım Adım’

Güncelleme Tarihi:

Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerinin peşinde ‘Adım Adım’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 14:29

Emel Korkmaz, oğlu adına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) vesilesiyle öğrencilere burs toplamak için yarınki İstanbul Maratonu’nda koşacak.

Haberin Devamı

Gezi protestolarında darp edilerek 19 yaşında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi tarafından kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) adına koşacak olan Emel Korkmaz 52 öğrenciye burs veren vakıf adına koşarak daha fazla öğrenciye burs vermek için bağış toplayacak. Emel Korkmaz İstanbul Maratonu’nda Ali İsmail’in hayallerinin peşinden koşacak!  “Şimdi o gencin, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi ne mi yapıyor? Karalar bağlayıp yas tutmuyor, oğlunun hayallerinin peşinde koşuyor!” diyen Ali İsmail’in abisi Gürkan Korkmaz, “Öğretmen olup aydınlık gençler yetiştiremediği için şimdi biz onun hayallerinin peşinden koşuyoruz. Ali İsmail Korkmaz Vakfı bu amaçla öğrencilere burs veriyor. Hem de öyle 3-5 öğrenci de değil, tamı tamına 52 öğrenciye” diyerek anne Korkmaz’ın kampanyasına destek çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

22 ÖĞRENCİNİN BURS BEDELİ TOPLANDI

Ali İsmail Korkmaz’ın hayallerinin peşinde ‘Adım Adım’

Rekor paylaşım ve destek sayesinde 27 Ekim itibariyle 22 öğrencinin 1 yıllık burs bedeli bağış olarak toplanmış durumda. Anne Emel Korkmaz ve abi Gürkan Korkmaz ile beraber 100’ün üzerinde gönüllü de ALİKEV burslarına destek olmak için 38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda koşacak.

Adım Adım Platformu üzerinden yarın koşulacak maratona hazırlanan 50 yaşındaki Emel Korkmaz da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ben neden mi koşuyorum? ALİKEV için... ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz adına, onun hayallerini yaşatmak, gerçekleştirmek adına kurduğumuz vakıf... Bizler, onun ailesi olarak onun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için bu vakfı kurduk. Ali İsmail kısacık yaşamında o kadar çok şey yaptı ki... Küçüktü ama bir sürü çocuğa kitap okuttu; aralarından en iyi özet çıkarana hediyeler aldı. Köy okullarına kitap götürdü. Hep derdi ki, ‘Köyde okuyan çocuklar ne kadar eğitim alabiliyorlar ki? Onlara kitap götürmeliyim.’ Engellilere çuvallarca şişe kapağı topladı. Defalarca huzurevine gitti... “Biz çocuklarımızı sevgiyle, iyilikle büyüttük. İşte benim Ali İsmail’im bu kadar sevgiyle, insanlıkla dolu bir çocuktu. Şimdi ben onun düşlerini gerçeğe dönüştürmek için, vakfımızı yaşatmak, onlarca çocuğa, gence imkânlar yaratmak için koşuyorum ve sizlerin de bağış katkılarıyla kampanya hedeflerimizi gerçekleştirip amacımıza ulaşacağımıza inanıyorum. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!