Ağustos'ta Türkiye'yi neler bekliyor? / Tarot yorumu

Güncelleme Tarihi:

Ağustosta Türkiyeyi neler bekliyor / Tarot yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 09:43

Yepyeni bir aya giriyoruz. Geçtiğimiz aylar zorlu enerjilerle doluydu. Hepimiz şok edici olaylar, inişler çıkışlar yaşadık. Tarot kartları kişiye özel bakımın dışında yaşadığımız ülkenin halet-i ruhiyesi, toplumun psikolojisi, ülkenin karşılaşabileceği mevcut fırsat ve tehditleri görmek için de açılabilir. İşte Türkiye için Ağustos'un ilk haftası tarot yorumu...

Haberin Devamı

Tarot, tarihi eski Mısır'a kadar dayanan hatta Eski Mısır'dan bile öncesi olduğu rivayet edilen bir kehanet yöntemidir: Bazı Tarot kartlarının gizemi hala çözülememiştir. Tarot'la 15 yıl önce tanıştım ve o gün bugündür Tarot kartlarımı tavsiye almak için kullanırım. Derler ki, "Sözcüklerin dili yetmez. Ruh, görüntülerle konuşur" Bu sebepten, iyi bir Tarot yorumlayıcısının elinde kartlar bir hikayeye dönüşür. Zaman geçtikçe, kartların söylediklerinin önünüze çıktığına tanık olur, şaşırırsınız. Ama şaşırmayın çünkü kartlar evrende var olan enerjilerle çalışır. 

28 Haziran'da Türkiye için Temmuz ayı geneline bakmış ve 15 Temmuz kalkışması ertesi yorumumu tekrar okuduğumda oldukça şaşırmıştım. Bir ay önce Instagram'da paylaştığım yorumu fotoğrafa tıklayarak okuyabilirsiniz: 

Haberin Devamı

Ağustosta Türkiyeyi neler bekliyor / Tarot yorumu

Kartlar, varlığın tehdit altında olduğuna işaret ediyordu. Ülkenin geçmişinde kalan yaşlı bir erkeğin etkisine ve savunmaya geçilen bir durumu anlatıyordu. Suç işlenen bir ortamda insanların ayıbına şahit olacağımızı haber veriyordu. 16 Temmuz sabahı yorumumu tekrar okuduğumda ben de yazdıklarıma hayret ettim... Gördüğünüz gibi Tarot ülkenin geneli için de etkili yorumlar sunuyor.

AĞUSTOS'TA TÜRKİYE'Yİ NELER BEKLİYOR?

Haberin Devamı

Tarot'un en eski ve yaygın açılımlarından Keltik açılımı kullandım, Türkiye akrep burcu olduğundan açılımın kalbine kupa kralını koyuyoruz. Mevcut duruma baktığımızda kartlar bulunduğumuz şartları iyi analiz etmemiz yönünde bir tavsiyede bulunuyor. Özellikle ekonomik anlamda bir takım iniş çıkışlara işaret ediyor. Parasal açıdan dış dünyadan iyice kopabiliriz. Maddi açıdan dış kaynaklı bir desteğin yitirilmesi söz konusu olabilir. 

Geçmişle ilgili kartları açmaya başladığımda en çarpıcısı, olayların niye böyle geliştiğini anlatan Kule kartı. Aniden gelişen, beklenmedik bir yıkıma işaret eden kule kartı güvende olduğunu hissettiğimiz alanların sarsıldığını anlatıyor. Hızlı hareket etmenin önemini ve kaybetmekten korkmamayı dile getiriyor. Karmaşa ve kriz ortamında, suçlu, suçsuz, iyi ya da kötü herkesin acı çektiği bir dönemden geçtik diyor bize. Ve ekliyor: "Bundan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" 

Haberin Devamı

Ağustosta Türkiyeyi neler bekliyor / Tarot yorumu

FEVRİ VE ÖFKELİ HAREKETLERE DİKKAT!

Kartlar, Türkiye'ye önemli bir tavsiyede de bulunuyor: Yanlış olan neyse dikkatlice incelemek gerekiyor. Bu hafta dikkat etmemiz konular ise; öfkeyle davranabileceğimiz koşullardan uzak durmanın önemi. Ani kararlar almak isteyebiliriz. Hızlı ve fevri hareketlerden kaçınıp, daha sakin ve ihtiyatlı davranmak bu hafta bize kazandıracak. Açık sözlülük yapayım derken ani parlamalar, şiddeti körükleyebilir.

ALDATILMALAR YÜZÜNDEN HAYALKIRIKLIĞI

Tarot'un ilk kehanet kartı ise Ay. Huzursuz bir dönemine işaret ediyor. Bu kart, bizi karanlıkların ve gecenin sırlarla dolu mağarasına götürür. Yakın zamanda bir sırrın, gizli kalan bir şeyin açığa çıktığına tanık olabiliriz. Bu sır toplumsal olarak huzursuzluk yaratabilir. İçe döneceğimiz, hayal dünyasında kendimizi rahat hissedeceğimiz bir hafta. Bir değişimi anlatır. Aldatılmalar ortaya çıkabilir. Sanki bilmediğiniz çok şey etrafınızda olup bitiyor ve bunlar açığa çıktığında hayalkırıklığına karşı dikkatli olun diye uyarıyor. 

Haberin Devamı

Ruh halini anlatan Güneş kartı ise, bu huzursuzlukları yenmek için ruhumuzun aydınlık yönünü kullanmamızı öneriyor. Ruhsal olarak iyimserlik içerisinde hissetmek bize büyük destek sağlayacak. Olumsuzluklara rağmen kendimizi güçlü hissedebiliriz.

Ağustosta Türkiyeyi neler bekliyor / Tarot yorumu

ACIMASIZ, SUÇLAYICI VE KATI SÖZLER...

Çevresel etkiler açılımın en ağır enerjili kartlarından biri: Kılıç dokuzlusu. İnsanı uykusundan edecek bir acıya, keskin ve ağır sözlere işaret ediyor. Bu sözler dış ülkeler kaynaklı olabilir. Keskin fikir ayrılıkları ve uzlaşmada sıkıntı yaşanabilir. Acımasız, suçlayıcı ve katı bir ithamla karşılaşabiliriz.

Ama toplumsal olarak umutlu bakış açımızı sürdüreceğiz. Çaba göstermemiz gereken bir sürece işaret ediyor. Son kart ise İmparator kartı. Zaman zaman katılaşan, otoriter tutumlara dikkat çekiyor. Toplumsal düzen üzerine kararların daha netleşeceği bir haftadayız. Kontrol etme gücünün çok daha baskın olduğunu görebiliriz. Kurallarla, akılcı bir şekilde bir şeyleri kategorize etmeye işaret ediyor. Güvenlik ve düzeni sembolize eden bir kart olduğu için güvenlikle ilgili konularda yeni düzenlemelere şahit olabiliri

Haberin Devamı

Ne demişler "Hiçbir şey düşünmeyenin başına bir şey gelmez" :) Kartlar, Türkiye adına baktığımda bizi yönetenlerin ve toplumun enerjisiyle çalışır. Güzel şeyler düşünelim, güzel bir hafta olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!