8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü nasıl kutlamalı?

Güncelleme Tarihi:

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 17:13

Hayatınızdaki kadınlar için, Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir gün haline getirmek çok kolay... Önerilerimize göz atın, planınızı yapın. Üstelik hepsi ücretsiz...

Haberin Devamı

1- İSTANBUL MODERN'İ REHBERLİ TURLA ÜCRETSİZ GEZİN

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı


İstanbul Modern, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara özel atölye çalışması, film gösterimi ve rehberli turu ücretsiz olarak düzenliyor. Kadınlara yönelik düzenlenecek atölye çalışmasında katılımcılar, kişisel deneyimlerinden yola çıkarak bir duvar resmi oluşturuyor. Çalışma, duygu ve düşünceleri görselleştirmenin yollarının araştırılmasına ve sanatsal ifadenin özgürleştirici unsurlarını keşfetmeye odaklanıyor. İngiltere’de kadınların oy hakkı mücadelesini konu alan Diren! (Suffragette) adlı film gösterimi de yine kadınlara özel olarak gerçekleştiriliyor. Kadınlara özel düzenlenen rehberli tur ise modern ve çağdaş sanat alanında üretim veren 10 kadın sanatçının çalışmasını kapsıyor. Rehberli tur, 45 dakika sürüyor. Ayrıca İstanbul Modern Sanat Müzesi koleksiyonunda yer alan yapıtlardan esinlenerek hazırlanan özel tasarım ürünler de Kadınlar Günü’ne özel bir seçkiyle sunuluyor. Atölye ve rehberli tur için rezervasyon ve detaylı bilgi: (212) 334 7341

 

Haberin Devamı

2- PERA MÜZESİ'NDE GİRİŞ ÜCRETSİZ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı


"Giorgio de Chirico: Dünyanın Gizemi" ve "Anı ve Süreklilik, Huma Kabakcı Koleksiyonu'ndan Bir Seçki" sergilerini görmek isteyenler için 8 Mart Salı Dünya Kadınlar gününde tüm ziyaretçi girişleri ücretsiz olacak.

 

3- OSMANLI SULTANLARININ HAYATI

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı



Beyoğlu Belediyesi'nin düzenlediği, Hürrem Sultan, Kösem Sultan ve Hatice Turhan Sultan'ın anlatılacağı, "Lider Kadınlar Valide Sultanlar" isimli söyleşi,  Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

 

Haberin Devamı

4- GÜÇLÜ KADINLAR SERGİSİ
Fotoğraf sanatçısı Gülhan Kırdı'nın beşinci kişisel fotoğraf sergisi "Güçlü Kadınlar" Galeri Işık İstanbul'da açıldı. 25 Mart'a kadar gezebilirsiniz. Adres: Teşvikiye Cad. No:6, Şişli/İstanbul - Avrupa - Telefon:(0212) 233 1203

 

5- KADIKÖY'DE KAPSAMLI PROGRAM
'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadelenin Neresindeyiz? Şiddetin Çeşitli Görünümleri' konulu panel, bugün saat 13.00-16:00 arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Ücretsiz tiyatro gösterimleri de var. 20.00’de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da sahnelenecek Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğunun “Bir Kadın Uyanıyor” oyununu izleyebilirsiniz. Kadıköy Belediyesi ayrıca açık hava ilan/reklam panolarını kadınlara açtı. Belediye, bugün bilboardlarında kadınların 8 Mart etkinliklerine, mücadele gününe özgü tasarım çalışmalarına yer veriyor. Bu kapsamda, 5 kadın örgütünün afişleri,  Kadıköy’ün genelinde 25 noktadaki bilboardlarda yer alıyor. Belediye ayrıca geçen Kasım’da yapılan “Kadın Forumu”nda yapılan tüm konuşmaları, önerileri somutlaştırıyor. Hazırlanacak kitabın, yerel yönetimlerin kadın politikaları geliştirmelerine yönelik bir yol haritası olarak basılı bir kaynak olması hedefleniyor.

 

Haberin Devamı

6- ASTROLOJİ ANALİZİ, MAKYAJ UYGULAMALARI

Carousel'de ücretsiz astroloji analizi yapılıyor; hint kınası ve tırnak tasarımları uygulanıyor. Ayrıca kozmetik estetisyenler tarafından ücretsiz makyaj uygulamaları yaptırıp doğru makyaj tekniklerini de öğrenebilirsiniz. Etkinlikler kapsamında kadınlar için hazırlanan özel kurabiyeler de hosteslerle ücretsiz dağıtılacak.

 

7- SİNAN AKÇIL KONSERİ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı

 

Dans edip keyiflenmek için bu akşam 19.30'da Maltepe Park'a gidip Sinan Akçıl konseriyle eğlenebilirsiniz. Şarkıcı ardından imza günü de düzenleyecek.

 

8- CEYDA DÜVENCİ VE ÖZGE UZUN İLE KADIN SOHBETİ

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı

Haberin Devamı

Oyuncu ve sunucu Ceyda Düvenci ile 'Sizin Hiç Maviniz Var Mı?' adlı kitabın yazarı ve sunucu Özge Uzun, Akbatı AVM'de bir araya gelecek. Saat 15.00-16.00 arasında gerçekleştirilecek etkinlikte kadının toplum içindeki pozisyonu dinleyicilerle birlikte tartışılacak.

 

9- EVDE GEÇİRECEKSENİZ... 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününü nasıl kutlamalı

Malala Yousafzai’nin kız çocuklarının eğitim hakkı için hayatı pahasına verdiği büyük ve etkileyici mücadeleyi konu alan 'Benim Adım Malala', 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel yayınıyla, Nat Geo’nun yanı sıra, Nat Geo Wild, Nat Geo People ve FOXLIFE ekranlarında reklamsız olarak izleyicilerle buluşacak. Belgeseli saat 20.00’de izleyebilirsiniz.

 

Haberin Devamı

10- ERIN BRCKOVICH'I HATIRLAMAK...

Eğer Kadınlar Günü şerefine bir film izlemek istiyorsanız, önerimiz Julia Roberts’ın başrolünde olduğu Erin Brockovic… Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanı. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamış. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunuyor… Julia Roberts'ın filmografisinin Oscarlı performansı olan yapım, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor. Erin Brockovich karakterinin de gerçekten hayattan uyarlandığını ve filmin yönetmenliğini Steven Soderberg'in üstlendiğini hatırlatalım. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!