25'inci Kayısı Festivali coşkuyla başladı

Güncelleme Tarihi:

25inci Kayısı Festivali coşkuyla başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 15:11

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Malatya tek yürek, mazisine layık istikbale yürüyor’ sloganıyla organize edilen ve bu yıl 25’incisi kutlanan Malatya Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali kapsamında kortej yürüyüşü on binlerin katılımıyla coşkuyla başladı.

Haberin Devamı

Dünya kayısı başkenti diye bilenen Malatya, güneşin altın yumurtası kayısısını ve şehrin tüm güzelliklerini festivalde bir araya getirdi. Sanat, siyaset, spor ve kültür dünyasını buluşturan festivale son başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın yanı sıra, Malatya Vali Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, MHP Malatya Milletvekili M. Celal Fendoğlu, Kick Boks Dünya Şampiyonasında altın madalya kazanan milli sporcu Hatice Akbaş katıldı.

25inci Kayısı Festivali coşkuyla başladı

Mehteran Takımının marşları ile birlikte coşkulu kalabalığın yürüyüşü Valilik önünden başladı. Yaklaşık 2 bin metrelik kortej boyunca bir birinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

44 çocuğun sünnet ettirildiği, mahalli sanatçıların yer aldığı, jandarma ve polis atlı birliklerinin olduğu, cirit takımının, halk oyunları gösterilerinin bulunduğu kortej yürüyüşünde, bisikletliler, modifiye araç tutkunları, yurt dışından gelen yabancı dans gurupları, Malatya’nın 13 ilçesinden gelen ilçe kaymakamları ve belediye başkanları yöresel ürünleri kortej boyunca kalabalığa dağıttı. 7’den 70’e adeta bayram havasında geçen festivalde Malatyalılar, tüm Türkiye’ye birliktelik fotoğrafı verdi. Kortej yürüyüşü sırasında vatandaşlara kayısı ikramında bulunuldu.

Protokolün yanı sıra çok büyük bir kalabalığın eşlik ettiği kortej geçişi coşku ve şenlik havası içerisinde Büyükşehir Belediyesi yanında kurulan konser alanına kadar devam etti. Festivalin onur konuğu 65. Hükümet Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım söylediği, Malatya Malatya Türküsüyle açılışa damga vurdu.

25inci Kayısı Festivali coşkuyla başladı

Yıldırım yaptığı konuşmada, “Bugün Malatya’da muazzam bir coşku var, muazzam bir heyecan var. 25. Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festival yürüyüşünü büyük bir coşkuyla tamamladık ve bu meydanı doldurduk. Özellikle Malatya’da bu önemli etkinliğin gerçekleşmesi için canla başla çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan Başkanımıza, Değerli Valimize ve emeği geçen kişi ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyorum. Bugün Malatya tek yürek hepimizin görmek istediği, özlediği fotoğraf burada. Her farklı görüşten hemşerimizin farklı siyasi partilerin üst düzey yöneticilerinin, il temsilcilerinin ve muhalefetiyle, iktidarıyla herkesin tek yürek olduğu Malatya bugün gerçekten bir başka güzel. Bu önemli festival gerçekten ülkemiz adına, Malatya’mız adına gurur verici bir birlikteliktir” dedi.

Haberin Devamı

Malatya Valisi Hulusi Şahin de festivalin tarihçesine dikkat çekerek, “Bu yıl festivalimizin 25’incisini kutluyoruz ama başlangıcı 1973. Kesintiler olmasaydı 49’uncusunu kutlayacaktık. Yarım asırlık bir geçmişe sahip olan Malatya kayısı festivali bir altın ürün olan kayısının başlığı altında Malatyalıların birliğinin, beraberliğinin coşkusu, şenliği bayramı niteliğindedir” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise verdiği mesajda, “Malatya’nın birliği ve beraberliği bugün bir başka. Malatya olarak insanlık medeniyetinin başladığı Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehri olarak 25. Kayısı Festivalinde Malatya’da birlik, beraberlik, dirlik ve düzenin fotoğrafını veriyoruz. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu fotoğrafı veriyoruz. Bu fotoğraf nasıl ki dün bu şehir medeniyetlere, uygarlıklara ve kültürlere ev sahipliği yapmışsa ve bu şehir destanlar, kahramanlar yaratmışsa ilim irfan sahibi insanları yetiştirerek Anadolu’yu irşat etmişse inşallah buradaki birlik, beraberlik tablosu da ülkemize yeni bir ufuk doğuracaktır. Hani rahmetli Turgut Özal ne diyor Allah’ına kurban Malatya diyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ne diyor cana cansın Malatya diyor. Bütün hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Bugün Malatya 7’den 70’e burada. Bize bu fotoğrafı yaşatan bütün Malatyalı hemşerilerimi canı gönülden kutluyor teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” dedi.

Haberin Devamı

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Uğur Arslan ve Buray konserine katılan on binlerce izleyici büyük coşku yaşadı.

BAKMADAN GEÇME!