2016'nın en iyi albümleri

Güncelleme Tarihi:

2016nın en iyi albümleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 13:09

2016’nın en iyi yerli albümlerden oluşan bir seçki ile sizinleyim. Dilerim 2017 hafızamızda en güzel anılara yer açtığımız, yeni birçok albümün yayınlandığı, kültür sanatın yoğun gündem olduğu nefis bir yıl olur. Sizi 2016’yı bana hatırlatan albümlerle baş başa bırakıyorum.

Haberin Devamı

KALBEN-KALBEN 

2016nın en iyi albümleri

  

2016’nın incisi Kalben’dir desem herhalde abartmış olmam. 2016 senesinde iyi ne oldu derseniz, Türk pop müziği nefis bir yetenek kazandı diyebilirim. Şubat başında çıkan albümü ile deyim yerindeyse 7’den 70’e herkesin sevdiği birisi oldu Kalben.Türkiye’de köşe bucak gittiği şehirlerdeki konserleri kapalı gişe olan, şarkıları insanların diline dolanan bir sanatçı oldu. Kalben’den gelecek yeni şarkılar, yeni albümler için merak içinde olmamak imkansız.  

Kilit Şarkılar: Saçlar, Doya Doya, Haydi Söyle, Mitoz Mayoz  

 

KAAN TANGÖZE- GÖLGE ETME   

Haberin Devamı

2016nın en iyi albümleri

 

Bu senenin en başarılı kayıtlarından biri de Kaan Tangöze’nin solo albümüydü. Hücum kayıtla yapılmış olan albüm piyasaya çıktığında çok uzun süre herkes Kaan’ın solo projesinin canlı performansı için bekledi durdu. Duman ile de eskiden olduğu gibi çalışmalarına devam eden Kaan Tangöze bundan böyle solo albümleriyle de heyecanla beklenecek bir isim oldu. 

Kilit Şarkılar: Bekle Dedi Gitti, Gölge Etme, Bir Rüya Gördüm, Kalmak Türküsü   

 

AYŞEGÜL ALDİNÇ – SEK’İZ  

2016nın en iyi albümleri

5 senedir yeni bir albüm yayınlamayan Ayşegül Aldinç sessizliğini ‘Sek’iz’ albüm ile bozdu. Albümden çıkış şarkısı olarak Mabel Matiz imzalı ‘Bir Tek Gördüğüm’ şarkısını 2015 senesinde yayınlayan sanatçı,‘Sek’iz’ albümünü 2016 senedinde sevenleriyle buluşturdu.  

Kilit Şarkılar: Bir Tek Gördüğüm, Durum Leyla, Unutamadım  
   

 

AH KOSMOS & MABEL MATİZ – MAVİ 

Haberin Devamı

2016nın en iyi albümleri

Bu senenin sürprizi şüphesiz Ah! Kosmos ve Mabel Matiz’in birlikte yaptıkları şarkı Mavi’ydi. Sözleri Mabel Matiz’e ait olan, bestesi Ah! Kosmos ve Mabel Matiz’in imzasını taşıyan şarkı geçtiğimiz yıl hayatını trafik kazasında kaybeden LGBTİ aktivistleri Boysan Yakar, Zeliş Deniz ve Mert Serçe’nin anısına hazırlanmış.  

 

GLASXS – PLANET REVERSE 

2016nın en iyi albümleri

2016’da iyi ki tanıdım dediğim gruplardan biri de ‘Glasxs’. 11 şarkıdan oluşan ilk albümleri ‘Planet Reverse’ nefis bir çalışma. Melis ve İnanç’tan oluşan ‘Glasxs’ ‘Planet Reverse’e albümünü öncesi grup ‘Hayaletler’ ve ‘Mavi Toz Ormanda’ single’larını yayınlamıştı. Glasxs’in ilk albümüne kulak verin pişman olmayacaksınız! 

Haberin Devamı

Kilit Şarkılar: She Won’t Give a Fu**, Hearing Damage, The Boy With No Soul 

 

AYKUT GÜREL PRESENTS BERGÜZAR KOREL

2016nın en iyi albümleri

   

Bu sene beni en çok şaşırtan albümlerden biridir. Aykut Gürel prodüksiyonuyla yayınlanan bu özel albümde Bergüzar Korel Sezen Aksu’nun klasikleşmiş şarkılarını farklı bir yorumla seslendirmiş. Sezen Aksu şarkılarını cover’lamak oldukça cesaret isteyen bir iş, üstelik bunları bir de caz formunda söylemek işi daha da zor bir seviyeye taşıyor, ama Bergüzar Korel bu işin üstesinden gelmiş. Meğer oyunculuğunun yanı sıra bir de nefis bir sese de sahipmiş. 

Kilit Şarkılar: Kaybolan Yıllar, Güllerim Soldu, Kaç Yıl Geçti Aradan 

 

Haberin Devamı

NO LAND – ARAMIZDA 

2016nın en iyi albümleri

  

Aramızda ‘No Land’in 2013’ten beri yaptığı çalışmaların bir kısmını içeriyor. Diğer bir deyişle grubun ortaya çıkma sürecinde yaptıkları şarkılar ‘Aramızda’ ile bizlere ulaşıyor. Albümdeki şarkılar Türkçe ve Azerice olup, sözlerin büyük çoğunluğu Vugar Hasani’ye ait. 

Kilit Şarkılar: Niye Bele Uzundur Bu Yollar, Düşünme Kaybolursun, Aramızda Dinozor 

 

IN HOODIES – A LUNAR MANOEUVRE 

2016nın en iyi albümleri

 

In Hoodies’in ilk albümü gerçek bir azim hikayesi. Kayıtları İngiltere’de Chris Potter ile tamamlayan Murat Kılıkçıer, geçtiğimiz Kasım ayında albümün lansman konserini Salon İKSV’de gerçekleştirdi. 2017’de ne yapın edin, In Hoodies’i canlı performansında yakalayın, albümdeki şarkılar canlı canlı dinlediğiniz zaman daha da farklı bir anlam buluyor.

Haberin Devamı

Kilit Şarkılar: Be All You Feel, She Got Caught, Healing 

 

CİHAN MÜRTEZAOĞLU – BİTSİN BU DELİLİK 

2016nın en iyi albümleri

Şimdiye kadar Anima, Gevende, Yasemin Mori, Ceylan Ertem, Pinhani, Mabel Matiz ve Burcu Tatlıses gibi isimlerle aranjör, gitarist, besteci ve prodüktör olarak çalışan Cihan Mürtezaoğlu ilk solo albümüyle karşımızda. ‘Bitsin Bu Delilik’ albümünün aranjörlüğü yanı sıra prodüktörlüğünü de üstlenen Cihan Mürtezaoğlu'na 5 parçada düzenlemelerde Zafer Tunç Resuloğlu eşlik etmiş. Şarkıların mastering çalışması Chris Samson tarafından yapılmış.

Kilit Şarkılar: Bu Bir Yağmur Mu, Bitsin Bu Delilik, Sarı Söz, Şimdiden  

 

SILA – MÜREKKEP 

2016nın en iyi albümleri

 

 

Ne zaman yeni bir Sıla albümü piyasaya çıksa o sene listelerde yer yerinden oynuyor. Nitekim ‘Mürekkep’ albümü tıpkı bir önceki Sıla albümlerinde olduğu gibi 2016 müzik listelerinde ilk 5’ten aşağı hiç düşmedi. Toplam 12 şarkıdan oluşan albümdeki tüm şarkı sözleri Sıla Gençoğlu’na ait. Albümde bestelerin bir kısmı yine Efe Bahadır ortaklığıyla hazırlanmış. Bestelerde Efe Bahadır'ın yanı sıra Fatih Ahıskalı’nın da imzası yer alıyor. 

Kilit Şarkılar: Yan Benimle, Münferit, Ziyan, Can Dostum  

 

SERTAB ERENER – KIRIK KALPLER ALBÜMÜ 

2016nın en iyi albümleri

 

“Kırık Kalpler Albümü” adı üstünde kırık kalplere merhem olmaya gönderilmiş. Bana göre hissiyat olarak Sertab Erener’in “Sertab Gibi” albümüne farklı açılardan birçok referans taşıyan albümün tamamı canlı enstrümanlarla kaydedilmiş. Yeni albümde Yldız Tilbe, Can Temiz, Can Bonomo, Soner Sarıkabadayı’nın söz ve bestelerine yer verilmiş. Emre Kula’nın prodüktörlüğünü ve aranjörlüğünü üstlendiği albüm, dinlemeye başladığınız andan itibaren şarkıların samimi yapısı ile sizi 90’lar müziğinin ruhuna götürüyor. 

Kilit Şarkılar: Kime Diyorum, Aşk Beni, Olsun, Karbeyaz 

 

REDD – MÜKEMMEL BOŞLUK 

2016nın en iyi albümleri

 

Uzun zamandır beklenen REDD’in yeni albümü 2016’nın en lezzetli meyvelerinden biriydi. Grubun 12 şarkıdan oluşan 6. stüdyo albümü REDD severler için eminim bu senenin en güzel hediyesi olmuştur. REDD yeni albümüyle bireysel dertlerimizin son yıllarda daha ikincil planda olmasına kafa yorup, bu durumu yeni şarkılarında incelemiş. 

Kilit Şarkılar: Aşk Virüs, Kalpsiz Romantik, Tam Bi Delilik, Senden Vazgeçeli Çok Oldu 

 

JAKUZİ – FANTEZİ MÜZİK

2016nın en iyi albümleri

 

Kutay Soyocak, Taner Yücel ve Can Kalyoncu’dan oluşan Jakuzi ‘Fantezi Müzik’ albümüyle müzik piyasasına adım attılar. Darkwave ve synthpop gibi ender rastlanan türlere nefis bir örnek olan ‘Fantezi Müzik’ albümü kaçıranlar için tavsiyedir. Uzun zamandır bu kadar orijinal bir iş müzik piyasasında hayat bulmamıştı, grubun canlı performansları da bir o kadar etkileyici, 2017 için gözünüz kulağınız grubun etkinlik detaylarında olsun. 

Kilit Şarkılar: Her An Ölecek Gibi, Bir Düşmanım Var, Hiç Mi Yok? 

 

KENAN DOĞULU – İHTİMALLER 

2016nın en iyi albümleri

 

Kenan Doğulu nefis bir albümle 2016’yı daha da özel kıldı. Yıllar içerisinde yayınladığı hit şarkılarının caz müzik formlarında yeniden düzenlenmiş versiyonlarını ‘İhtimaller’ adlı yeni albümüyle müzikseverlere sundu. Bu albümde ayrıca söz ve müziği Doğulu'ya ait ‘İhtimal’ adında yepyeni bir şarkı da yer alıyor.  

Kilit Şarkılar: İhtimal, Aşk Oyunu, Baş Harfi Ben  

 

PİNHANİ – KEDİKÖY

2016nın en iyi albümleri

 

Bence bazı gruplar/sanatçılar hayatın fon müziğini yapıyor. Pinhani bu duruma en iyi örneklerden birisi. Yayınladıkları 4. albümleri ile bildiğimiz Pinhani şarkıları 2016’da sevenlerine kavuştu. ‘Kediköy’ tıpkı önceki Pinhani albümlerinde de olduğu gibi arşivlerde yerini aldı, soğuk kış günlerinde, hüzünlerde ve sevinçlerde dinlenecek özellikte harika bir çalışma. 

Kilit Şarkılar: Nehirler Durmaz, Sen Olmayınca, Geri Dönemem, Beni Sen İnandır 

 

EYPİO – GÜNAH BENİM 

2016nın en iyi albümleri

 

2016’da herkesin diline pelesenk olmuş ilk 3 şarkıdan biri ‘Günah Benim’. Eypio’nun Burak King ile birlikte seslendirdiği şarkı bu yılın en çok dinlene şarkılarından biriydi. Eypio nam-ı diğer Abdurrahim Akça aslında 15 senedir rap yapıyor. Tüm Türkiye’nin onu tanıdığı şarkı ile artık rap dünyasının bilenen bir ismi oldu. Aynı isimle yayınladığı albüm Eypio’yu ve müziğini tanımak adına güzel bir çalışma. 

Kilit Şarkılar: Günah Benim, Korkuyorum Hayattan, Yarın, Sen 

 

 

BAKMADAN GEÇME!