2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Güncelleme Tarihi:

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 11:36

2015 yılı korku sineması adına başarılı filmlere sahne oldu. Bağımsız filmlerin artması, korku türünün yükselişe geçmesindeki en büyük etkendi. 2016 yılında da önemli korku filmleri vizyona girecek. Peki ya merakla beklenen bu korku filmleri neler?

Haberin Devamı

Aksiyon, bilim-kurgu, komedi gibi türlerin müptelaları olduğu gibi korku ve gerilim türleri de geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyor. 2015 yılı korku sineması adına pek verimli geçti denemez ancak bağımsız korku filmler izleyicilerin beklentilerini karşıladı. Yapımcılar tarafından gelen kısıtlamalar olmaksızın fikirlerin özgürce ortaya çıkarıldığı filmler ortaya çıktı. Özellikle korku-komedi türündeki filmler ön plana çıkmıştı. Peki 2016 yılında vizyona girecek olan filmler? Bu listede 2016 yılında vizyona girecek olan izlenilesi 7 korku filmini bir araya getirdik.

 

1. THE CONJURING 2: THE ENFIELD POLTERGEIST

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Haberin Devamı

James Wan yönetmenliğinde 2013 yılında vizyona giren Korku Seansı'nın devamı olan The Conjuring 2: The Enfield Poltergeist bıraktığı yerden, yaşanmış gerçek hikayesini anlatmaya devam ediyor. Filmde paranormal araştırmacılar Ed ve Lorraine Warren çiftini ilk filmde de yer alan Patrick Wilson ve Vera Farmiga canlandırıyor. Yaşanmış bir hikayeyi perdeye taşıyan filmde, Frances O'Connor'da kızı ile unutulmaz deneyimler yaşayan çaresiz bir anne olarak karşımıza çıkacak. Film, 10 Haziran 2016 tarihinde Türkiye'de vizyona girecek.

 

2. LEATHERFACE

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

1974 yapımı The Texas Chainsaw Massacre korku-gerilim sinemasına adını altın harflerle yazdıran filmlerden. İlk film 40. yılı şerefine yeniden düzenlenerek izleyiciyle buluşmuştu ve ardından filmin testereli katili Leatherface'in gençliğine odaklanacak olan film duyrulmuştu. Filmde cani karakteri Sam Strike canlandırırken, Stephen Dorff kaçan hastaların peşine düşen ve intikam arayan kanun adamını canlandıracak. Filmin yönetmen koltuğunda ise Alexandre Bustillo ve Julien Maury ikilisi oturacak. Filmin Türkiye vizyon tarihi henüz kesinleşmiş değil.

 

Haberin Devamı

3. THE PURGE 3

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Düşük bütçesi ve değindiği enteresan konuyla izleyicilerin dikkatini çeken korku-gerilim filmi Arınma Gecesi (The Purge), bu yıl vizyona girecek olan filmiyle üç filmlik bir seriye dönüşüyor. James DeMonaco üçüncü filmde de senaryoyu yazıp yönetmen koltuğunda oturuyor. Arınma Gecesi: Anarşi'de Leo Barnes karakterini canlandıran Frank Grillo seriye geri dönerken; Elizabeth Mitchell, Arınma Gecesi'ni ortadan kaldırmak isteyen senatör Charlie Roan karakteriyle izleyici karşısına çıkıyor. Film Türkiye'de 1 Temmuz 2016 tarihinde vizyona girecek.

 

4. NINA FOREVER

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Haberin Devamı

Korku, komedi ve romantizmin harmanlandığı farklı bir film olarak merak uyandıran Nina Forever, ilk gösterimini geçtiğimiz yıl South by Southwest Film Festivali'nde gerçekleştirdi. Bu yıl vizyona girmesi beklenen filmin oyuncu kadrosunda Abigail Hardignham, Cian Barry, Fiona O'Shaughnessy, Elizabeth Elvin ve David Troughton gibi isimler yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Chris ve Ben Blaine kardeşler oturuyor. Film, Holly, Rob ve ölü olan Nina'nın ilginç hikayelerine odaklanıyor.

 

5. '31'

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Stephen King'in romanı ve sinemaya uyarlanan I.T'i sayesinde palyaçolar zihinlerimizin bir köşesine travmatik bir biçimde yerleşti. Rob Zombie'nin yönetmenliğini üstlendiği film de palyaçoları daha da korkutucu bir hale sokuyor. Cadılar Bayramı öncesi beş sirk çalışanı kaçırılır ve Murderworld olarak bilinen bir yere hapsedilir. Halloween gecesi "31" isimli bir oyun oynanmaya zorlanan kaçırılan beş kişi, 12 saat boyunca kendilerini öldürmek için peşlerinden koşan palyaço kıyafeti giymiş bir grup manyağın elinden kurtulmaya çalışacaktır. Filmin Türkiye vizyon tarihi henüz kesineşmedi.

 

Haberin Devamı

6. THE NEON DEMON

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Korku ve gerilimi iliklerinize kadar hissedeceğiniz film, Nicolas Winding Refn imzası taşıyor. Oyuncu kadrosunda ise Jena Malone, Keanu Reeves, Christina Hendricks ve Elle Fanning gibi isimlerin yer aldığı film, ünlü Kontes Elizabeth Bathory de Ecsed ve öldürdüğü yüzlerce insanın hikayesinden esinleniyor. Filmin Türkiye vizyon tarihi henüz kesinleşmedi.

 

7. THE FOREST

2016 yılında vizyona girecek en iyi 7 korku filmi

Türkiye'de Orman ismiyle vizyona girecek olan film, yaşanmış bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyor. Jason Zada'nın yönetmen koltuğunda oturduğu filmde Natalie Dormer, Eoin Macken Stephanie Vogt gibi isimler yer alıyor. Film, Tokyo'da yer alan Fuji dağının tepesinde bulunan nam-ı diğer İntihar Ormanı'nda yaşanan esrarengiz olaylara odaklanıyor. Kahramanımız Sara, Aokigahara Ormanı'nda kaybolan iki kız kardeşi ararken ormanda yer alan kötü varlıklarla da mücadele etmek zorunda kalıyor. Film Türkiye'de 20 Mayıs'ta vizyona girecek.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır. 

BAKMADAN GEÇME!