'1000 güzel kitap' sahibini arıyor

Güncelleme Tarihi:

1000 güzel kitap sahibini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2014 00:13

Denizler Kitabevi yarın Point Otel’de düzenleyeceği antika kitap, gravür ve harita müzayedesi ‘1000 Güzel Kitap’ta Mehmet Akif Ersoy’un öğretmenlik döneminde yazdığı 11 imzalı mektubunun da içinde bulunduğu pek çok değerli eser satılacak.

Haberin Devamı

Müzayedenin efemera kısmında Sultan II. Mahmud’un şehzadesinin Macaristan’da görevliyken çekilen fotoğrafı, Sultan Abdülaziz’in eşi Saliha Sultan’ın fotoğrafı, Sultan Vahdettin’in kızı Ulviye Sultan ile İsmail Hakkı Okday’ın düğün fotoğrafı bulunuyor.

Gravür bölümünde Osmanlı saray ciltleri, Atatürk’ün Nutuk’unun orijinal Meclis nüshası, 1493 Hartman Schedel İstanbul Planı gravürler, İbrahim Müteferrika matbaası baskısı Cihannüma ile Dünya ve Osmanlı kostüm kitapları yer alıyor.

Müzayedede yeni sahipleri ile buluşacak kitaplar arasında ise; İstanbul’un ilk fotoğrafçısı James Robertson’ın orijinal fotoğrafları, Enver Paşa’nın 1909 tarihli İttihad ve Terakki hakkındaki mektubu, eski reklam afişleri, imzalı Osman Hamdi Bey fotoğrafları, Atatürk’ün Acar Botu’nun ziyaret defteri ile Osmanlıca ve Fransızca ilk baskı Jules Verne kitapları var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!