Kesintisiz yemek tarifi

Güncelleme Tarihi:

Kesintisiz yemek tarifi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2007 00:00

Kameraman Fuat Şahin (31), web editörü eşi Fatoş Şahin’le (27) birlikte internetin ilk yemek televizyonunu yarattı. www.yemekevi.tv ’den yüzden fazla yemeğin nasıl yapıldığını izleyebiliyorsunuz. Siteye her hafta dört yeni yemek videosu ekleniyor. Tarifleri İstanbul’daki ünlü restoranların ya da otellerin şefleri veriyor. Sitenin en çok tıklanan yemeği Feriye Lokantası’nın yardımcı şefi Birkan Erköylü’nün yaptığı muammara.

Fatoş ve Fuat Şahin başlangıçta TV’de yayımlanacak bir yemek programı hazırlamak istiyordu. Ancak kısa sürede bu fikirlerinden caydılar. İnternet ortamında yayını hiç bitmeyen bir yemek televizyonu kurmaya karar verdiler. Kısa sürede başarıya ulaştılar. İşleri kolaydı. Fuat Şahin’in kameraman, Fatoş Şahin ise web editörüydü. Üstelik yeme içme ve turizm sektöründe çeşitli dergilerde yazı işleri müdürlüğü yapmıştı. İkisi de yemek hazırlamayı, büyük sofralar kurmayı, bu sofralardaki sohbet ortamını seviyordu. Yemekevi.tv, hobileriyle mesleklerinin buluşma noktası oldu.

Fuat Şahin yemeklere eşinden daha meraklı. Farklı tatlar tatmayı ve denemeyi Fatoş Hanım’dan daha çok seviyor. Günün stresini yemek yaparak atıyor. Et yemekleri konusunda çok iddialı ve yaratıcı. Son olarak Sofra Dergisi’nin mayıs sayısına konuk oldu. "Mutfakta Erkek Var" sayfalarında dört yemek tarifini yemekseverlerle paylaştı.

HÜTHÜT KUŞU, AY KÖFTE SEBZELİ AŞK SALATASI

Yemekevi.tv’de yaklaşık 100 yemek videolarla anlatılıyor. Bunların dışında 500 yemeğin resimli tarifleri yer alıyor. Siteye her hafta dört yemek videosu ekleniyor. En kısa süreli tarif, 2 dakika 14 saniye ile Artiste Terasse Cafe Mutfak Şefi Sinan Şallı’nın yaptığı "Hellime Baygın Tavuk Izgara". En uzun süreli olan ise 7 dakika 12 saniye ile Çırağan Palace Kempinski Hotel aşçılarından Hüseyin Ulaş’ın yaptığı Safranlı İran Kebabı.

En enteresan yemeklerin başında, Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları, geliyor. Tatlı Aşk, Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı, Sebzeli Aşk Salatası, Denizden Gelen Aşk, Hüthüt Kuşu, Ay Köfte gibi aşklı yemekler de enteresanlar arasında. Niye bu kadar aşklı yemek var sorusunun cevabı, sitenin sevgililer günü öncesinde yayına başlamasında yatıyor. İlk günlerde Fatoş Hanım, aşçılardan sadece siteye özel aşk yemekleri tarif etmelerini istemiş. Ortaya bu yemekler çıkmış. Aşklı yemekler o gün bugündür çok ilgi görüyor.

Bütün yemekleri İstanbul’daki restoranların ve otellerin mutfak şefleri yapıyor. Fatoş Hanım "Ünlü şefler siteyi yakından takip ettikleri için iletişim kurmakta zorluk çekmiyoruz" diyor. Otel ya da restoran mutfaklarına kurdukları mini stüdyolarda bir günde en az iki en fazla dört yemek tarifi çekebiliyorlar. Yakın zamanda İstanbul dışına da çıkacaklar. Sitede Türkiye’nin her bölgesinden yemek tarifleri var. Ayrıca Fransa, Avusturya, İran, İtalya, İspanya gibi ülkelerin mutfaklarından da örnekler izlenebiliyor.

www.yemekevi.tv sitesini günde ortalama 3000 kişi ziyaret ediyor. Videoların hepsi youtube destekli olduğu için orada da ciddi bir izlenme oranına sahip. Dünyanın her tarafından ziyaretçileri var. Fuat Bey, uzun vadede hedeflerinin Türk yemeklerini dünyaya tanıtmak olduğunun altını çiziyor. Bunun için 2008’de sitenin İngilizcesini de hayata geçirecekler.

İŞTE O TARİF: MUAMMARA

Malzemeler:

2 su bardağı ufalanmış ekmek içi

Yarım su bardağı çekilmiş ceviz

1 adet ince doğranmış domates

3 adet sivri biber

Yarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, toz kırmızı biber

Hazırlanışı: Bütün malzemeler bir kap içerisinde macun kıvamına gelene kadar karıştırılır. (Acısı isteğe göre ayarlanır.)

En çok tık alanlar

1- Muammara

2- Kağıtta Sakızlı Levrek Buğulama

3- Aşk Mantosu İçinde Orman Mantarları

4- Tatlı Aşk

5- Provensal Patlıcan Rulo

6- Enginarlı Piliç

7- Havuç Bombaları

8- Marmara Sahillerinde Aşk Başlangıcı

9- Permesan Gelinliğinde Genç Dana Bonfilesi

10- İrmik Helvası
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!