Kendimi konuğa yedirmem

Güncelleme Tarihi:

Kendimi konuğa yedirmem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 00:00

“Önder Harikalar Diyarında” adlı talk show’uyla kurtlar sofrasına dalan Önder Açıkbaş, cesur ve iddialı konuşuyor. “Talk show zor zanaat, kendimi konuğa yedirmem” diyen Açıkbaş, bir yandan da yeni dizi ve sinema filminin hazırlıklarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

“Önder Harikalar Diyarı”nda hayırlı olsun. Henüz altı program oldu ama görünüşe göre gayet iyi gidiyorsunuz...
- Gücümüz yettiğince iyi olması için çabalıyoruz işte... Biz iyi oldukça kanal da imkânları artırıyor. Aslında şöyle de bir durum var, ben talk show yapmaya ikna edildim.

İkna edildim derken?
- Benim aklımda çok yoktu böyle bir fikir. Çok stresli bir iş. Yayına son üç saat kala bunalıma giriyosun. Gerçi giderek zevk almaya başladım bu işten...

Bu program için haftada kaç gün çalışıyosunuz?
- Üç-dört gün... Çok da sağlam bir ekibim var, her şey güzel gidiyor. Altıncı haftası programın ama bana kalırsa fena olmayacak...

BU İŞE 40 YILLIK USTA GİBİ BAŞLAMAYACAKSIN

Okan Bayülgen’in kanal değiştirmesini yeni isimler için avantaj olarak görüyor musunuz ya da yeni gelenler için fazla mı kurt kapanı dolu etraf?
- Açıkçası ben yaptığım programa alçakgönüllü, saf ve masum bir şekilde başlamak istedim. Öte yandan işe 40 yıllık talk show ustası gibi başlayanlar oldu. Bu çok yanlış bir şey.

Neden?
- Seyirciye antipatik gelebilir çünkü... Bense başlayalı altı hafta oldu ama hâlâ çok heyecanlıyım. 10 hafta sonrada bu heyecan sürecek. Beyazıt Öztürk, Okan Bayülgen gibi isimler artık kemikleşmiş talk show’cular, ama ben ya da benim dışımda başka birileri de gelmeli.

Stresli mi peki?
- Stres yapıyorum tabii. şu an insanlara bir mizah tarzı sunuyorum. Önder Açıkbaş tarzı budur diyorum. Bu ülkede çok önemli talk show yapan insanlar zamanında hiç reyting almamışlar. Türk halkı zamanla seviyor, sahipleniyor. Bu yüzden sabırlı davranmak gerekiyor. Tak show zor zanaat. Ama kendimi konuğa da yedirmem.

ACUN, MAZLUM’U YARIŞMAYA ÇAĞIRDI

Peki skeçlerinizdeki Mazlum, Apaçi gibi tiplemelerin esin kaynakları kim?
- Apaçiyi zaten dışarıda görebiliyorum. Fikirtepe ve Bağcılar’da her zaman karşılaştığım tipler. Gay moda yorumcusu tiplemesini de ekranda görebiliyorsunuz. Mazlum ise benim filmini yapmak istediğim bir tipti. BKM Mutfak’ta uzun yıllar Mazlum Kuzey’i oynadım ben. Fenomendi. Gecenin sonunda tek kişilik gösteri yapardı Mazlum. şovda da reytinglerin yükseldiği yer Mazlum’un skeçleri.

“O Ses Türkiye”ye bir gönderme yapıp, “Mazlum’lu bir Sese Gel Türkiye” skeci yazdınız. Acun Ilıcalı sizi aradı mı?
- Aradı ve Mazlum’u yarışmaya çağırdı. “Bence O Ses Türkiye”yi ti’ye alan en iyi skeçti. Acun abi de izledi, arayıp çok beğendiğini söyledi. Mazlum’u yarışmacı olarak görmek isterlerse neden olmasın, yarışmaya da katılırız.

Siz hangi talk show’cuları takip ediyorsunuz?
- Eğer birini çok takip ederseniz, programınızda onun izine rastlanabilir. Bu bence çok sağlıklı değil. Yıllarca Beyaz’ı ve Okan’ı izledik. ıkisi de işlerinde gayet iyi... Hakan Bey var şimdi, bence o da başarılı.

YAşAM KOÇU REMZı VE “RECO-COP” YOLDA

Sadece kamera önünde olmakla yetinmiyorsunuz. Betül Demir’in son klibini de siz yönetmişsiniz.
- Evet. İyi bir klip oldu. Bu işin eğitimini aldım ama ilk kez kamera arkasındaydım.

Neden Betül Demir?
- Betül çok iyi arkadaşımdır. ıçi dışı birdir. Böyle bir şeyin hoş olacağını düşündük, yaptık.

Şu sıralar başka neler yapıyorsunuz?
- Bir dizi yazdım. Yakın zamanda görüştüğümüz bir yapım ekibi var. ısmi “Yaşam Koçu Remzi” olacak. Babası oto yedek parçacısı. Babası Remzi’yi yedek parça baksın diye Çin’e yolluyor. Bu da Uzakdoğu felsefesiyle tanışıp, bir ayda döneceği yerden iki yılda dönüyor. Yaşam koçu olmuş, yanında da Japon nişanlısı Nakata. Orta Anadolu ailesine giren Japon gelin ve hâlâ Çorumlu aksanıyla konuşan Remzi’nin hikayesi olacak. Ocakta yayına sokmayı düşünüyoruz. Kaçırırsak yaza artık...

Peki ya yeni film?
- Şükrü Avşar ile “Reco-cop” üzerine çalışıyoruz. Yapalım artık dedi. Bu yaz çekeceğiz. “Reco-cop” bir kovalamaca sırasında kaza geçirip ağır yaralanan polis Recai’nin Amerika’daki robot üretim merkezine gönderilmesi sonrasında yaşananları konu alıyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN  SALAK ADAMIYIM

Hayatınızda biri var mı?
- Ben sevgili olacak biri değilim. şu anda bir kadınla ilgileniyorum ama... Pırıl pırıl biri. Dünyanın en şahsına münhasır kızıyla en samimi arkadaşlığı yaşıyorum.

Ama biri gelip size yüzüğü taktırır gibi geliyor.
- Takarlar. Ben özgür ruhlu falan değilimdir. Dünyanın en salak adamıyımdır. Her şeye inanırım. Ama her gün kolumda birini göremezsin. Ben insanları anlamıyorum. Ben birini sevmiştim, atlattım. Gerçi gribin dördüncü gününü yaşıyor gibiyim hâla.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!