Kediler dans da edebilir

Güncelleme Tarihi:

Kediler dans da edebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kediler, yalnız krallara bakmazlar, dans da edebilirler. Zaten kedilerin müzikten anladıkları ve dans etmeyi bildikleri ‘‘Cat’’ (Kedi) müzikaliyle kanıtlanmıştı.

Yeni Zelandalı Heather Busch ve Burton Silver, uzun çabalar sonucu dans eden kedileri bir kitapta toplamayı başardılar. ‘‘Kedilerle Dans’’ isimli fotoğraf derlemesi, geçtiğimiz günlerde Almanya'da yayınlandı.

Kitapta insanlarla birlikte tangodan baleye kadar dans eden kedilerin fotoğrafları yer alıyor. Danslar, ısınma hareketleriyle başlıyor. Önce vücuda esneklik kazandırmak için egzersiz yapılıyor. Daha sonra müziğin ritmine ayak uydurup kendilerinden geçen kediler, değme dansçılara taş çıkarıyorlar.

Fotoğraflardan birinde kedilerden biri rock'n roll yaparken görülürken, öbür karede Wiky isimli kedi, bir balete eşlik ediyor. Pepita adlı kedi ise opera ya da hareketli müzik duyduğunda kendini tutamayıp havaya zıplıyor. Danstaki mükemmelliği nedeniyle ‘‘Kadife Pati’’ lakabı verilen Nijinskat, dans arkadaşı Arija olmadan asla piste çıkmıyor.

Kitaptaki fotoğraflar Heather Busch'un objektifinden, metinler ise Burton Silver'ın kaleminden.‘‘Kedilerin çoğu dansı seviyor’’ diye yazıyor Burton Silver. Aynı ikilinin 5 yıl önce yayımladıkları ‘‘Kediler Niye Resim Yapar’’ isimli yapıtları, bestseller olmuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!