Kazım, Ayşe’ye kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Kazım, Ayşe’ye kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2007 10:00

Karşıyaka Gazi Lisesi birinci sınıf öğrencisi ve Tuborg Basketbol Takımı’nın lisanslı sporcusu, 2 metre 2 santim boyunda 15 yaşındaki Kazım T., ailesiyle Avusturya’da yaşayan 17 yaşındaki Ayşe G. ile birlikte kaçtı. Kazım, TV’deki bir programın canlı yayınına katılarak "Beni kimse kaçırmadı, bizi rezil etme" deyince kendisinden 3 aydır haber alamayan annesi Ayşe A. yıkıldı.

İZMİR Karşıyaka Gazi Lisesi öğrencisi Kazım T’nin hikáyesi, kendisinden üç ay haber alamayan annesi Ayşe A. Show TV’de yayınlanan "Serap Ezgü ile Biz Bize" programına katılınca ortaya çıktı. Kazım, 2 yıl önce bir dershanede, ailesi Avusturya’da yaşayan kendisinden iki yaş büyük Ayşe ile duygusal bir ilişki yaşadı. Ayşe, ailesinin işi yüzünden Avusturya’ya dönünce, 1.5 yıl ayrı kaldılar. 5 Aralık 2006’da Türkiye’ye annesiyle izne gelen Ayşe ile Kazım’ın aşkı yeniden alevlendi. İki gencin ısrarı üzerine aileler tanıştı.

ONLAR DAHA ÇOCUK

Ayşe’nin annesi Habibe G. Avusturya’ya dönerken, Kazım’ın annesine "Ya Kazım bizimle Avusturya’ya gelsin ya da biz Ayşe’yi size bırakalım. Çünkü Ayşe, Kazım olmadan Avusturya’ya dönmüyor. Gerekirse de evlendirelim. Onları ayıramayız çünkü onlar birlikte olmuşlar. Kızımın namusunu oğlun almış" dedi. Ayşe A, "Onlar daha çocuk. Arkadaşlıkları devam etsin. Evlenme çağları gelip hálá sevgileri devam ederse evlenirler" diyerek teklifi geri çevirdi.

AYŞE EVLERİNE SIĞINDI

Avusturya’ya gidip bir hafta sonra geri gelen Ayşe, teyzesinde kalmaya başladı. Bir gün ağlayarak "Eniştem bana tecavüz etmek istedi. Beni ne olur evinize kabul edin" diyerek Ayşe A.’nın kapısını çaldı. Oğlunu kız kardeşinin evine gönderip Ayşe’yi evine kabul eden anne Ayşe A. kızın ailesini arayıp durumu bildirdi. Aile apar topar Türkiye’ye geldi. Oğluyla birlikte Ayşe ve annesini otogara götüren Ayşe A. bir şey almak için markete girdi. Döndüğünde ne oğlunu, ne Ayşe’yi, ne de annesini bulabildi. Karşıyaka Polis Merkezi ve Karşıyaka Savcılığı’na müracaat eden anne Ayşe A., polisin yardımıyla oğlunu Kuşadası’nda Ayşe’nin teyzesine ait tripleks villanın çatı katında buldu.

Polisin annesine teslim ettiği Kazım, üç gün sonra tekrar kaçtı. Oğlunu görebilmek umuduyla buluştuğu Habibe-Gazi G. çifti, Ayşe A’ya "Kazım’ın her türlü velayetini bize verin" teklifinde bulundu. İlk evliliğinden olan iki çocuğunun velayetlerini babalarına dahi vermediğini belirten Ayşe A. "Bu ne rezilliktir. Benim oğlumu çalıp sahiplenmeye çalışıyorlar. Bunların yaptığı suçtur" diyor.

TV’DEKİ KONUŞMALAR

Anne Ayşe A. üç ay oğlundan haber alamayınca Show TV’de yayınlanan "Serap Ezgü ile Biz Bize" programına katıldı. Üç gün süreyle 13.00 ile 15.00 saatleri arasında canlı yayında yer aldı. Üçüncü gün Kazım’ı kaçıran Ayşe’nin yüzünün gösterileceği anonsları yapılmaya başlayınca Kazım, telefonla programa bağlandı. Oğlunun canlı yayına bağlanacağını duyup sevinç gözyaşları döken Ayşe A., oğlunun "Beni kimse kaçırmadı. Ben kendi isteğimle burada bulunuyorum. Çıkıp televizyonlarda şov yapıp da ailemi rezil etme" sözleri üzerine yıkıldı. Oğluyla üç ay sonra irtibat kurduğu için mutlu olduğunu belirten Ayşe A, "Bu aşk yüzünden oğlum liseden atıldı. Ayşe onun için uyuşturucu gibi. 3 aydır antrenmanlara katılmıyor. Spor hayatı da tehlikede. Eğer oğlumu sevselerdi onun okul ve spor hayatını bitirmezlerdi. Oğlumu kendilerine öyle bir bağlamışlar ki Kazım’ımı tanıyamadım. Yetkililerden oğlumu bulup bana vermesini istiyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!