Katıklı kabak dolması

Güncelleme Tarihi:

Katıklı kabak dolması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Malzemesi: 500 gr. orta yağlı kıyma, 250 gr. köftelik bulgur, 2 kuru soğan, 5-6 sivri biber, 2kg. kabak, 3 diş sarmısak, 1.5 bardak su, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kasesi yoğurt, 1 tutam kuru nane, tuz, reyhan, pul biber.

Hazırlanışı: Soğan ve biberleri küçük küçük doğrayın: Kıyma, bulgur, tuz, pul biber ve reyhan otunu ilave edip iyice yoğurun. Arada su ilave edin. Kabakları yıkayıp temizleyin, 3 parmak kalınlığında dilimleyip içlerini oyun. İçlerini kıymayla doldurun. Geniş bir tencerede, 1.5 bardak sıcak suyu ilave edip ağır ateşte pişirin. Sarmısakları dövüp yoğurda ilave edin. Tereyağını tavada eritin ve kuru nane ilave edin.Piştikten sonra sarmısaklı yoğurdu üzerine dökün. Naneli sıcak tereyağını yoğurdun üzerine gezdirin.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!