Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha

Güncelleme Tarihi:

Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2006 00:00

Geçtiğimiz günlerde kalbe giden üç damarına stent takılan Kadir İnanır, 35 yıldır içtiği rakıdan vazgeçmek zorunda kaldı. Artık her yemekte bir bardak kırmızı şarap içmeye başlayan ünlü aktör, böylece kadirizm geleneğindeki bir tabuyu daha yıkmış oldu.

Haberin Devamı

Stent takılınca şaraba yöneldi

Türk sinemanın ünlü aktörü Kadir İnanır'a, geçtiğimiz hafta İstanbul Okmeydanı Memorial Hastanesi'nde yapılan operasyonla stent takılmıştı. Kalbine giden damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle, üç damarına stent takılan ünlü aktör, iki gün hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Bundan sonra doktorları tarafından iş ve özel hayatına dikkat etmesi tavsiye edilen Kadir İnanır, işe ilk olarak sigarayı bırakmakla başladı. Yıllardır günde iki pakete yakın sigara içen ünlü aktör, bir anda bırakamadığı için işe sigara sayısını azaltarak başladı. İnanır, bununla birlikte haftanın birkaç gecesi keyifle içtiği rakıya da veda etmek zorunda kaldı.

Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha
Â
Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha

Haberin Devamı

Sağlık açısından 35 yıldır içtiği rakıyı terkeden İnanır, kırgın olduğu iddia edilen yeğeni Soner Arıca'yı dinlerken kırmızı şarap içti. Dayısı Kadir İnanır'ı iki elinden de öpen Soner Arıca sevilen şarkılarını Kadir İnanır ve sevgilisi Jülide Kıral için seslendirdi. Haftanın birkaç gecesi kırmızı şarap içmeye başlayan Kadir İnanır, böylece Kadirizm geleneğindeki bir tabuyu daha yıkmış oldu.

Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha

Evlilik hazırlıkları yaptığı iddia edilen sevgilisi Jülide Kural'la birlikte yeğeni Soner Arıca'yı dinlemeye giden Kadir İnanır, elini öpen Arıca'yla hiçbir kırgınlığının olmadığını göstermek ister gibiydi.

/images/100/0x0/55eb4f8bf018fbb8f8b90dfd
Seks hayatını asla etkilemez

Tıkanıklık nedeniyle üç damarına stent takılan Kadir İnanır'ın, özel hayatında eskisinden daha sağlıklı olacağı öğrenildi. Stent'in, cinsel hayatı da etkilemeyeceğini söyleyen kardiyoloji uzmanları, Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı:

Metin Okucu: (Alman Hastanesi Kardiyoloji uzmanı)

Stent takıldıktan sonra eğer kalbinde ve damarlarında başka bir sorun yoksa, hastanın hayatı kötü etkilenmez. Hatta bir çok şey daha iyi de olabilir. Stent, cinsel hayatı kötü anlamda etkilemez. Tam tersi eskisinden daha iyi olur. Hastanın yaşam tarzında bir başka risk yoksa, kısıtlama olmaz.

Kadirizm de tarihi bir dönemeç daha

Cem Bostan: (İstanbul Cerrahi Hastanesi Kardiyaloji uzmanı)

Haberin Devamı

Stent takılmış bir hastanın cinsel hayatında bir sorun veya kısıtlama olmaz. İlk altı ayda tıkanma ihtimaline karşı efor testi yapılır ve değerlendirilir. Damarları

/images/100/0x0/55eb4f8bf018fbb8f8b90e01
korumak için ilaçlarını düzenli kullanması alkol ve sigara kullanmaması gerekir. Alkol alınacaksa da bunun miktarı vardır. Bu ölçüyü kaçırmak, sakıncalı olur. Bir kadeh şarap ya da buna denk olan bir tek rakının zararı olmaz.

* Ä°lk etek giydi

Yıllardır sergilediği sert erkek imajını 'Komiser Şekspir' için bozan ve kraliçe kostümü giyip peruk takan Kadir İnanır, o dönem çok tartışmalara neden olmuştu.

/images/100/0x0/55eb4f8bf018fbb8f8b90e03
* Perukla şaşırttı

 

'Etek' tartışmalarının sürdüğü dönemde Kadir İnanır, bir bankanın reklam çekimlerinde kafasına peruk takarak kamera karşısına geçti. Ünlü aktörün bu görüntüsü hayranlarını bir kez daha şaşırttı...

 

* Yıkarım, asarım!

/images/100/0x0/55eb4f8bf018fbb8f8b90e05

 

Haberin Devamı

Yılların Kadir İnanır'ı hayranlarına asıl darbeyi, tül perde reklamıyla yapmıştı. Ünlü oyuncu, bu kez ev temizliği yapan bir erkek rolünde ekrana gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!