Kilolu olmak ile selülit arasında ilişki var mı?

Güncelleme Tarihi:

Kilolu olmak ile selülit arasında ilişki var mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 09:55

Kadınların korkulu rüyası selülit neden oluşur? Selülite karşı ne yapmak gerekir? Selülitten kurtulma yolları nelerdir. İşte bu soruların cevabı...

Haberin Devamı

Günümüzde kadınların özellikle yaz mevsimini kâbusa çeviren, mutsuzluğa ve daha birçok psikolojik sorunların kapısını açan sıkıntıların başında gelen büyük sorun selülit nedir? Selülit, bacak bölgesindeki derinin altında yer alan yağ tabakasının oluşturduğu bozuk, portakal kabuğu görüntüsüne verilen addır.

Kadınların özellikle görselliklerine verdiği önem ve bu alanda yaptıkları harcamalarla bilinmektedir. Bacak bölgesindeki böyle bir sorun bütün kadınlar için çok büyük bir sorundur ve giderilmesi için tabiri caizse bütün yollar denenmektedir. Selülitin ciddi bir sağlık sorunu olmadığı bilinse de, kadınlar bu hususa çok ciddi bakmaktadır. 

Kilolu olmak ile selülit arasında ilişki var mı

Haberin Devamı


KİLO İLE SELÜLİTİN ARASINDAKİ BAĞ

Hakim bir görüş olarak insanlar, selülit ile kilolu olmanın aynı doğrultuda olduğu yanılgısı içindedir. Ancak bu bilgi temel anlamda yanlıştır. Çok zayıf kimselerde bile selülitli yapı bulunmaktadır. Selülitin azalmasında kilo vermenin olumlu etkisi vardır. Ancak tam manada kilolu olmakla selülitli olmak aynı şeyler değildir. Selülitin birçok nedeni bulunmaktadır.

Hatta genetik faktörlerin bile selülite etkisi vardır. Bunun yanında; düzensiz yaşam, alkol ve sigara tüketimi, durağanlık, yetersiz beslenme, az su tüketimi, hormonel düzensizlikler gibi birçok etmenin de bu bozuk yapıya neden olduğu uzmanlar tarafından belirtilmiştir.

Kilolu olmak ile selülit arasında ilişki var mı


SELÜLİTTEN KURTULMA YOLLARI

Bu belayla başınız dertte ise ve selülit için ne yapmalı diyorsanız; elbette her derdin devası bulunmaktadır. Bu tip fiziksel sorunlarda genel anlamda sıkı bir spor ve dengeli beslenmenin olumlu etkileri gözlenmektedir. Selülit dereceleri yaptığınız giderici çalışmaların da şiddet ve çeşitliliğini belirleyecek olan önemli bir unsurdur. Piyasada bulunana selülit yağı olarak bilinen bir çok yağın pozitif etkileri kullanıcılar tarafından belirtilmiştir. İyi bir diet, sigara alkol gibi kötü alışkanlıkları bırakma ve en başta söylediğimiz gibi

BAKMADAN GEÇME!