Kadınların büyük bir kısmı vajinal orgazm olmayabilir

Güncelleme Tarihi:

Kadınların büyük bir kısmı vajinal orgazm olmayabilir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2005 01:19

AĞRILI CİNSEL İLİŞKİ ORGAZM OLMAYI ERTELER

SORU: 29 yaşında, sekiz aylık evli bir bayanım. Eşimle ilk günden itibaren ilişkiye girebildim fakat acım bir türlü geçmiyor ve ilişkiden zevk alamıyorum. Doktora gittik vajinismus olduğumu söyledi.

Daha sonra psikologtan da epey bir süre yardım aldık. Dediklerini tek tek uyguladık. Şimdi acım azaldı ama orgazm mümkün değil olamıyorum. Bu durum beni de, eşimi de üzüyor.

Artık acıyacak diye kasmıyorum da kendimi aslında... Ama acaba neden mutlu olamıyorum. Bir çözümü var mıdır, yoksa zamanla mı öğrenilir?

Sorununuz hem vaginismus, hem de disparoni denilen ağrılı ilişki. Bunların sonucunda da orgazm olamıyorsunuz.

Psikolog veya psikiyatrist desteğini bir süre daha uygulayabilirsiniz. Çözümleneceğine inanıyorum.

KLİTORAL UYARMA İLE DE ORGAZM MÜMKÜN

SORU: Sayın hocam eşimle iki yıllık evliyiz ve ilişki ile orgazm olamıyor.

Ancak klitorisi uyarmayla oluyor. Bu durum normal midir, tedavi gerektirir mi?

Tedavi gerektiren bir durum kesinlikle söz konusu değil. Kadınların önemli bir kısmı vajinal orgazm olamayabilirler.

Bu nedenle de klitoral uyarma ile orgazm olmaları son derecede normaldir.

DÜZENLİ MASTÜRBASYON YAPMANIZI ÖNERİRİM

SORU: Merhaba ben 16 yaşındayım ve çok ciddi sorunlarım var.

Kız arkadaşımla cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum. Penisimin boyunun çok ufak olduğunu düşünüyorum ama normalinin boyu ne kadardır onu da bilmiyorum.

Ayrıca penisim yukarıya doğru kıvrık halde, yani eğri ve çok fazla mastürbasyon yapıyorum bunun bir zararı var mı?

Lütfen bana yardımcı olun, kız arkadaşımı çok seviyorum ve o benimle ayrılmak üzere ama onu çok seviyorum.

Geçen hafta bu köşede belirtmiştim... Penis boyutları cinsel işlevin başarı göstergesi değildir.

Penisinizin yukarı kıvrık olması ise doğuştan penis eğriliği olduğunu gösteriyor. Bu durum belirgin ve ilişki kurmanızı engelliyorsa ameliyatla penis eğriliği düzeltilebilir.

Çok fazla mastürbasyonun yararı da yoktur, alınacak haz da düşünüldüğü gibi fazla olamyacaktır.

Biraz daha düzen içinde mastürbasyon yapmanızı öneririm.

SERTLEŞMEYE ENJEKSİYON TEDAVİSİ GEREKEBİLİR

SORU: Ben altı yıldır Diabet hastasıyım. İki yıldır da ciddi sertleşme sorunu yaşıyorum.

Aldığım ilaçlar pek de etkili olmuyor. Nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Hemen konunun uzmanı bir üroloğa başvurmanızı öneririm.

Enjeksiyon tedavisiyle yarar görebileceğinizi düşünüyorum.

Ancak bu çözüme sıcak bakmazsanız veya enjeksiyon tedavisi de yetersizse kalıcı ve radikal çözüm olan şey, ameliyatla penis protezi takılmasıdır.

Kadınlarda cinsel fonksiyon bozukluğu

Sağlıklı bir cinsel ilişki, kadın-erkek her iki cinsin de olumlu katkılarıyla gerçekleşir. Şöyle bir benzetme yapalım, yarışı sadece at kazanmaz, jokey de önemlidir. Nasıl ki erkeklere ait cinsel fonksiyon bozuklukları oluyorsa, kadınlarda da cinsel fonksiyon bozukluğu vardır.

Ancak nasıl ki erkekler cinsel sorunlarını kimseyle paylaşamıyor, doktora başvurmuyor, başvurmaya cesaret etmiyorlarsa, kadınlar hiç paylaşmıyor, paylaşamıyor, doktora da hiç mi hiç başvurmuyor başvuramıyorlar!

Konunun hassasiyeti, tabu olması, sosyal ve kültürel gerçekler ve hepsinden ötesi ve önemlisi de kadınların büyük bir çoğunluğunun kendilerinde cinsel fonksiyon bozukluğu olduğunu bilmemesi gibi trajik bir gerçeğin varlığı, bu insanların durumlarının bilinememesine ve doktora başvuramamasına neden oluyor.

Gerçi bu salt bizim ülkemize özgü bir durum değil, gelişmiş batılı ülkelerde de kadınların önemli kısmı sorunun farkında olsalar da doktora başvurmaya çekiniyorlar, utanıyorlar ve başvurmuyorlar. Kadın Cinsel Fonksiyon Bozuklukları deyince cinsel isteksizlik, subjektif ve genital uyarılma bozukluğu, orgazm sorunları, cinsel ilişki sırasında ağrılar ve cinsel ilişki kuramama veya vaginismus anlaşılır.

Aslında tıpkı erkeklerde olduğu gibi kadınlarda da cinsel fonksiyon bozukluğuna damarsal, hormonal, sinir ileti sistemi, ve psikolojik faktörlerin bir veya birkaçının birlikte olduğu etkenler sebep olur. Bu etkenlere neden olacak hastalıkların başında da tıpkı erkeklerde olduğu gibi Diabet, Hipertansiyon gibi damarsal hastalıklar Multipl Skleroz gibi sinir hastalıkları ve depresyon gibi psikiyatrik hastalıklar gelmektedir.

Buna bir de özellikle menopoz dönemine yaklaşılırken eklenen hormonal değişimler, tiroid hastalıkları gibi hastalıklar ekenince, bu hastalıklar zemininde kadınların cinsel sorunları daha belirgin olmaktadır.

Bu nedenle de özellikle yukarıda belirttiğim hastalıkları olan kadınlarımız cinsel sorunlar da yaşıyorlarsa konunun uzmanı ürolog, psikiyatrist ve psikologlara başvurmalılar.

Sağlıkla...
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!