Kadınlar tehlikeyi bile bile güneşin altında kavruluyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar tehlikeyi bile bile güneşin altında kavruluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2007 00:00

Uzmanlar yaz, hatta kış güneşine koruyucu sürmeden çıkılmaması uyarıları yapa dursun, h l çok sayıda kadın daha fazla bronzlaşmak için bebek yağı kullanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’da yaşayan, 15-45 yaşlarındaki toplam 509 kadınla yüz yüze görüşerek yapılan bir araştırma, satın alanların yüzde 32’sinin bebek yağını bronzlaşmak için kullandığını ortaya koydu.

Kadınların yüzde 43’ü güneş koruma faktörü bulunmayan bebek yağlarıyla güneşlenmenin doğurabileceği zararların farkında olduğu halde kullanmaya devam ediyor.

Nivea’nın Bebek Yağı Kullanım Okazyonları ve Motivasyonları araştırması, yılda en az bir şişe bebek yağı kullanan kadınlar arasında yapıldı. Araştırmanın yapılmasının nedeni, bebek yağı tüketiminin özellikle yaz aylarında artmasının nedenlerini saptamaktı. Güneşe korumasız çıkmak bir yana, yakıcı etkisini artırmak isteyen kadınların yüzde 16’sı üniversite ve üstü, yüzde 42’si lise mezunu. Yüzde 48’i evkadını, yüzde 21’i çalışıyor, yüzde 20’si de öğrenci.

Bebek yağı, bronzlaşmak amacıyla en çok 15-17 ve 25-29 yaş arasındaki genç kızlar ve kadınlar tarafından kullanılıyor. Bu durumun doğuracağı zararlardan habersiz olanların çoğu 18-24 yaş grubunda yer alıyor. 25-29 ve 35-39 yaş gruplarındaysa, zararlarını gerçek dışı bulanlar çoğunluğu oluşturuyor. Araştırma, gençlerin, güneşin zararlı etkilerinin farkında olmadığını gösteriyor.

HER DERDE DEVA SANIYORLAR

Araştırmanın diğer bazı sonuçları şöyle:

Kadınların yüzde 19’u bebek yağının çabuk bronzlaştırmasının avantaj olduğunu savunuyor.

Yüzde 15’i bebek yağı kullanarak güneşlenmenin doğuracağı zararları bilmiyor.

Yüzde 96’sı bebek yağını kendileri için kullanıyor, 0-3 yaş arasında bebeği olanların yine yüzde 77’si bebeğine değil kendisine sürüyor.

Yüzde 33’ünün güneşten koruyucu kremlerin bebek yağına göre üstünlük veya avantajları konusunda fikri yok.

Bronzlaşmak için bebek yağı kullananlar arasında, koruyucu krem sürmemenin sakıncalarından habersiz olanların oranı yüzde 21.

Kadınlar bebek yağını her derde deva gibi görüyor. Nemlendirmek, çatlakları önlemek ve onarmak, özel bakım, ağda sonrası bakım, ayak, yüz ve saç bakımı, makyaj temizleme amacıyla da sürüyor.

Yaşlanma 20’li yaşlarda başlar

Genç yaştayken, yaşlılık çok uzaktaymış gibi gelir. Halbuki cildimiz düşündüğümüzden erken, 20’li yaşlarda yaşlanmaya başlar. Cildin birçok organa göre çevresel etkenlere ne kadar açık olduğu da malum. Yaz, kış, güneş, yağmur, kuru hava, kirlilik, yanlış uygulamalar, alkol, sigara gibi elimizde olan veya olmayan çok sayıda faktörün etkisine fazlasıyla açık.

Genetik mirasımızı reddetmek mümkün değil. Ancak çevresel faktörleri kontrol ederek en azından yaşlanma sürecine müdahale etmek mümkün. Güneş koruyucuları, antioksidanlar, yaşlanmayı önleyici ürünler, düzenli beslenme, düzgün yaşam koşulları gibi faktörler yaşlanmayı geciktirebilir hatta yavaşlatabilir.

Güneşin zararlı etkileri yaşa bakmaksızın herkesi etkiler. Bebeklikten itibaren koruyucu kremler sürmek şart.

Cilde jet bakım

Derinin epidermis denilen üst katmanı, ölü deri, eski ve yeni kirler, sebumlar, sivilce atıkları gibi çok sayıda kirleticinin istilası altında. Yine bu tabaka istemeyen mikroorganizmaların da yerleşim alanı. Cildin florasının düzensizliği, ciltte sorunlar yaratıyor. Floranın düzenli ve sağlıklı olmasının sonucuysa ışıltılı, berrak, güzel cilt.

Cildin derinlemesine temizliğinde kullanılan yöntem ve teknolojilere bir yenisi daha eklendi. Adı Jet Peel. Jet motorları mühendislerinin fikirleriyle İsrailliler tarafından geliştirilen alet, suyu ve diğer temizleyicileri cilde sesten daha hızlı gönderiyor. Bu hız suyun ve kozmetiklerin daha derin tabakalara, daha iyi nüfuz etmesini sağlıyor.

CİLDE DETOKS YAPILIYOR

Jet Peel uygulayıcılarından Dr. Işılay Erdoğan, "Temizliğin yanında, arındırma, nemlendirme, kozmetiklerin derine gönderilmesiyle iyi bir cilt bakımının yapılması mümkün. Aslında yaptığı cilt detoksu. Cilt altında biriken ve yaşlandıran serbest radikalleri uzaklaştırıyor. Suyla, elle dokunmadan temizlik yapılıyor. Nem kazandırıyor, renk bozukluğu ve kırışıklık yapan faktörleri atıyor" diyor.

Yöntemin avantajlarından biri peelingin ağrı vermemesi. Çünkü püskürtülen su ile cilt, +10 dereyece kadar soğuyor. Soğuma ağrı hissini engelliyor. Dr. Erdoğan, "Güneşin olduğu dönemlerde de Jet Peel ile peeling yaptırmanın sakıncası yok. Güneşten koruyan çok iyi ürünler var. Bunların sürülmesi yetiyor" diyor.

Jet Peel tedavileri daha çok yüze, boyuna ve dekolte bölgesine uygulanıyor. Eller, ayaklar, göğüs, sırt, dirsekler gibi ihtiyaç gösteren tüm vücut bölgelerinde de kullanılabilir. Yaşlılığın cilt üzerindeki etkilerini azaltıyor. Cildi canlandırıyor ve güçlendiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!