Kadınlar günü bu yıl böyle kutlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar günü bu yıl böyle kutlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2005 01:00

Son bir iki yıldır 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de, hediye verilen günler kapsamına girdi. Alışveriş merkezleri, restoranlar ve oteller bu güne özel programlar hazırlıyorlar. Açılışı 8 Mart’a denk getirilen kadın sergileri ve konser bile mevcut. Eski usul kutlamaktan yana olanlar için seminerler var. İşte Kadınlar Günü rehberi.

ÖZEL YÜZÜKLER ÇIKTI

Favori Altın’ın bu güne özel koleksiyonunun adı ‘Çiçek Kadınlar’ ve tamamı çiçek şeklinde tasarlanmış yüzüklerden oluşuyor. Çiçek çeşitleri arasında esrarı, gizemi ve bilgeliği temsil ettiği söylenen nilüfer, neşeli ve cana yakın olduğu söylenen yasemin, arkadaş canlısı papatya var. Her biri farklı karakterdeki kadınları temsil ediyor. Çiçeklere göre, yüzükte kullanılan malzemeler de çeşitlilik gösteriyor. Fiyatları 145 - 195 YTL arasında.

BİR GÜNLÜK FITNESS HEDİYE

Kadınlar Günü’nde Movenpick Hotel İstanbul’daki Azzura Restaurant’ı ziyaret ederseniz, birtakım sürprizler sizi bekliyor. Restoranda yiyeceğiniz öğle ve akşam yemekleri size mart ayı içinde dilediğiniz bir gün otelin Wellness Center’ına ücretsiz giriş hakkı verecek. Orada nasıl bir gün geçireceğiniz ise tamamen size kalmış. İster fitness salonunda kondisyon bisikleti ile haşır neşir olun isterseniz kapalı yüzme havuzunun tadını çıkarın. Jakuzi ve saunadan da yararlanabilirsiniz. Rezervasyon için Tel: (212) 319 29 29’den 3811

BÜTÜN KIZLAR TOPLANIYOR

Beyoğlu Jazz Cafe’nin Kadınlar Günü’nde bambaşka bir önerisi var: Kızlar Partisi. Başka bir deyişle kız kıza eğlence. Tabii isteyen partneri ile de gelebilir. Jazz Cafe ve Cosmoturk.com ortak yapımı olan gecede, Jazz Cafe Dj’leri 80’lerden günümüze uzanan parçaları; Jazz Cafe barmenleri ise geceye özel hazırlanan kokteylleri ile kadınların gönlünü çalmayı planlıyor. ‘Pink Lady’ ya da ‘Margaritha’ gecenin gözde içeceklerindenmiş, haberiniz olsun. Ayrıca parti esnasında her an biri yanınıza gelip, avcunuza hediye paketi içinde makyaj malzemeleri bırakabilir, hazırlıklı olun. Giriş ücreti 10 YTL.

KADIN OLMAK ÜZERİNE SERGİ

G-mall Kültür Sanat ve Alışveriş Merkezi’nde yer alan Galeri G-art, yaklaşık iki aylık bir aradan sonra yeni bir sergi ile Kadınlar Günü’nde yeniden sanatseverleri selamlamaya hazırlanıyor. Ressam Tomur Atagök ve heykeltıraş Suzy Hug Levy’nin çalışmalarını ‘Kadın Olmak’ başlığı altında buluşturan sergide, Tomur Atagök’ün sanat hayatı boyunca Medusa’dan Madonna’ya kadar resimlediği tanrıçalar ve Suzy Hug Levy’nin insan vücudunu çevre, boşluk, görüntü, gizlilik ve bir oyun gibi sunarak, insanı küresel süreç ve dönüşüm içinde düşündüren giysi heykelleri yer alacak. Her iki sanatçının eserlerine konu olan kadınlarla ilgili bir diğer ipucu ise değişik kültür, inanç ve mitolojideki tanrıçaların özelliklerini taşıyor olmaları. Sergi, 11 Nisan’a kadar her gün 11.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

KARANFİLLE KARŞILANIN

Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi, kadınlar için süslenmiş. Rengarenk ve canlı çiçeklerle donanmış her yer. 8 Mart günü de tüm kadın ziyaretçilere kırmızı karanfil ve güller ile birlikte sürpriz hediyeler verilecek.

ANJELİKA AKBAR’DAN KONSER

Piyanist besteci Anjelika Akbar’ın da Kadınlar Günü için size bir sürprizi var. Ünlü sanatçı, 5 Mart Cumartesi günü Kadıköy’deki Tepe Nautilius Alışveriş Merkezi’nde ‘Kadınlar Günü’ şerefine bir imza günü düzenliyor. ‘Su’, ‘Birden Bir’e’, ‘Vivaldi - Dört Mevsim’ ve ‘Bach A L’Oriantale’ isimli albümlerini 15.00-17.00 arasında imzalayacak olan Akbar, bununla da yetinmiyor. 10 Mart Çarşamba gecesi İTÜ Maslak Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yine bu günün şeferine bir konser verecek.

ÜYELİK YÜZDE 15 İNDİRİMLİ

Amerika’daki Healthworks Fitness Centers for Women kadın kulüpleri zincirinin Türkiye’deki ilk ayağı olan Club Arora for Women, çeşitli seçenekler hazırladı. 8 Mart Salı günü Club Arora’ya bir gün üye olursanız, sizi şöyle bir program bekliyor.

10.00 Step, 11.00 Fitness, 12.00 Öğle yemeği, 14.00 Aquagym, 14.30 Sauna, jakuzi, Türk hamamı, havuz, 16.00 Çay saati, 17.00 Sinema gösterimi, 19.00 Reiki semineri. Eğer bu programa katılmak istemiyorsanız kendi programınızı kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Bugüne özel mönüsü ile öğle yemeği dahil, Arora’ya bir günlük üyelik 49 YTL. Bu arada eğer çocuklarınız varsa ve ben ne yapacağım bu veletlerle diyorsanız Club Arora’nın uzman ekibi sizler için 0-2, 2-7 yaş çocuklarınızla ücretsiz olarak çocuk kulübü bölümünde ilgilenecek. 8 Mart’ta üye olanlara üyelik fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim, bir ay ücretsiz üyelik ve Türk hamamında kese ve köpük masajı hediye ediliyor. Rezervasyon için tel: (216) 651 51 12

KADINLARIN DÜNYASINA GİRİN

Kadınlar Günü’nü daha ciddi işlerle uğraşarak geçirmek isteyenler için bir sergi ve seminer seçeneği de var. İbrahim Göksungur’un Hindistan, Tibet, Myanmar, Tayland, Vietnam, Küba, Bolivya, İran ve Türkiye’de 8 yılda çektiği fotoğraflardan oluşan ‘Kadınların Dünyası’ isimli sergisi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde görülebilir. 14 Mart’a kadar açık kalacak serginin yanı sıra aynı merkezde Kadınlar Günü nedeniyle 8 Mart 2005’te aynı konuda bir dia gösterisi de var. 19.00’da başlayacak etkinliğin geliri Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı’na bırakılıyor. Tel: (212) 293 12 70
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!