Kadın zekası

Güncelleme Tarihi:

Kadın zekası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 00:00

Zeká testlerinde kim önde?

IQ testlerinde erkekler üç boyutlu nesnelerle ilgili sorularda daha başarılıyken, kadınlar sözcüklerle ilgili sorularda ve dilin kullanımında puan topluyor.

Sosyal ilişkilerde başarılı

Bu zeká türü, başkalarının motivasyonlarını anlama ve bunlara uyum gösterme olarak açıklanıyor. Kadınlar sosyal zeká düzeyinde erkeklerden daha başarılı. Çünkü kadınlar sosyal ilişkilerde daha başarılı.

Koku alma duyusu farklı mı?

Evet. Bu konudaki en şaşırtıcı farklılıkların beynin koku, duyma ve görmeyi denetleyen alanlarında bulunduğu düşünülüyor. Kadın, renkleri ve dokuları erkekten daha iyi seçebiliyor. Erkeğin duyamadığı frekansları ve alamadığı kokuları algılıyor.

IQ rekoru bir kadına ait

Marilyn Vos Savant, 228’lik IQ düzeyiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Kendisi, www.parade.com sitesinde okurların sorularını yanıtlıyor.

Belirteçlerin önemi

İsrailli bir ekip, üniversite düzeyindeki 4124 metni inceledikten sonra, kadınların daha çok kişi zamiri (ben, sen, o...); erkeklerinse sayı ve miktar belirteci (az, daha, en az...) kullandıklarını gösterdi.

Meslek seçimi

Türkiye’de 2004 yılında yapılan bir araştırmada, kadınlara seçme şansları olsa tercih edecekleri meslek türü sorulmuş. 18 ilde yürütülen araştırmada, mühendis olmak isteyen kadın oranı yüzde 1,1 ve doğa araştırmacısı olmak isteyenler yüzde 0 çıkmış.

Kadınlar iktidarı ele geçirecekler mi?

İlişkilerde başarı, uzlaşma, plana ve iş saatlerine saygı, çalışan kadını önemli yerlere taşıyor. Organizasyon ve zamanı kullanma bakımından erkeklere üstünlük sağlıyorlar. Liderliğe gelince işler değişiyor. Çünkü kadınlar, "liderlik" için gerekli sayılan "duygulara egemenlik ve motivasyonu paylaşma" söz konusu olduğunda erkeklere oranla daha başarısızlar.

Otomobilde sınıfta kalıyorlar

Elektronik araç ve gereç kullanımında kadınlar daha yeteneksiz. Otomobil kullanımında, yol işaretleri olmadığı zamanlarda kadınlar yön bulmak konusunda erkeklerden daha başarısız.

Gözlerden kişiyi çözüyor

Kadınlar, karşısındakinin yüzünü erkeklerden daha iyi okuyor. Yüz ifadesini, bedenin duruşunu ve sesteki ton değişimini daha iyi çözümlüyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!