Kadın iktidara geçerse

Güncelleme Tarihi:

Kadın iktidara geçerse
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2010 00:00

Sezonun en renkli filmlerinden “Kukuriku: Kadın Krallığı” için geri sayım başladı. İktidarı ele alan kadınların trajikomik öyküsünü konu alan film, 31 Aralık’ta vizyonda olacak.

Haberin Devamı

2 milyon 225 bin TL’lik bütçesiyle dikkat çeken “Kukuriku: Kadın Krallığı” filminin çekimleri, Bolu’nun Göynük ilçesindeki 45 bin metrekarelik alana inşa edilen dev platoda gerçekleştirildi. Temmuz ayında başlayan çekimler, yaklaşık üç ayda tamamlandı. Yapımcılığını Bahattin Doğan’ın üstlendiği “Kukuriku: Kadın Krallığı”nın yönetmen koltuğunda, ilk uzun metrajlı filmini çekmenin heyecanını yaşayan Serkan Ok oturuyor.
    
31 Aralık’ta vizyonda

Senaryosunu Hasan Özsoy’un yazdığı, görüntü yönetmenliğini “Nefes: Vatan Sağolsun” ve “Acı Aşk” filmlerine de imzasını atan Vedat Özdemir’in üstlendiği yapımın başlıca rollerini ise Levent Ülgen, Didem Erol, Ali Düşenkalkar, Necip Memili, Ceren Soylu, Cenk Gürpınar, Hüseyin Akşen, Melike Öcalan, Serap Aksoy ve Ayşen Gruda paylaşıyor. İktidarı ele geçiren kadınların trajikomik öyküsünü konu alan ve kadın-erkek ilişkilerine mizahi bir dille yaklaşan film, 31 Aralık’ta izleyiciyle buluşacak.

Haberin Devamı

130 kostüm dikildi

“Kukuriku: Kadın Krallığı” için kurulan dev platoya yedi adet yel değirmeni inşa edildi. Filmin kostümlerine de çok özenildi. Hazırlık döneminde 90’ı köylüler ve 40’ı oyuncular için olmak üzere toplam 130 kostüm dikildi.

Domates güzeli de oynuyor

Televizyon skeçlerinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakteri yüzünden yıllardır “Domates Güzeli” olarak anılan Ayşen Gruda, uzun bir aradan sonra bu filmle hayranlarının karşısına çıkacak. Usta oyuncu, filmde ‘Sülüklü Albız’ı canlandırıyor. Sülüklü Albız, özel yetenekleri olduğuna inanılan, büyüler yapan, halkın çok saygı duyduğu ve güvendiği biri. Herkes, çözümleyemediği bir derdinde ona başvuruyor. Levent Ülgen’in oynadığı Kaldıray da başındaki büyük beladan kurtulmak için Sülüklü Albız’a koşuyor.

Kodurgalı Didem

Didem Erol, filmde ‘Kodurgalı’ adlı karakteri canlandırıyor. Kodurgalı, 35-40 yaşlarında, güzel, çekici, güçlü ve karizmatik bir kadın. Kaldıray (Levent Ülgen) ile evli. Abış (Cenk Gürpınar) adında bir oğlu var. Zambak Sultan’ın (Serap Aksoy) sağ kolu. Oldukça sert ve disiplinli biri ama çok da iyi yürekli. Erkeğine asla el kaldırmıyor, hiçbir zaman dile getirmese de Kaldıray’a aşık ve oğlunu da çok seviyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!