Kaçak işçilerin dramı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak işçilerin dramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 00:00

Türkiye’den yurtdışına kaçak yollardan giden gençlerin umutlarının nasıl hayal kırıklığına dönüştüğünü konu alan "Umut Adası"nın, İstanbul ve Elbistan’daki çekimlerinin ardından, İngiltere’deki sahnelerinin çekimi de tamamlandı.

Yönetmenliğini Mustafa Kara’nın üstlendiği "Umut Adası", şubat ayında Türkiye genelinde 120 sinemada gösterime girecek. Zafer Algöz, Arzu Yanardağ, Turgay Tanülkü, Ali Sürmeli, Demir Karahan ve Gürkan Tavukçuoğlu gibi çok sayıda ünlü oyuncuyu bir araya getiren filmin senaryosunu eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk’ün kızı Ayşe Türk kaleme aldı.

İngiltere’nin çeşitli bölgelerinde yaklaşık üç hafta kadar süren çekimlerde oyuncular Gürkan Tavukçuoğlu, Arzu Yanardağ, Zafer Algöz, Halef Tiken, Alican Yücesoy rol aldı. Ekibe yabancı iki kadın oyuncu da eşlik etti.

Filmin başrol oyuncularından Arzu Yanardağ, okumak için yurtdışına giden genç bir kızı oynuyor. Eğitim için geldiği ülkede bir süre sonra uyuşturucu bağımlısı olan ve uyuşturucu bulmak için çeşitli yollara başvuran bir Türk kızını canlandıran Yanardağ, gerçekte de striptiz bar olan mekanda rolü gereği striptiz yaptı. Daha önce hiç gelmediği Londra’yı çok beğendiğini ifade eden Yanardağ, çekimlerden arta kalan vakitlerinde çok özlediği çocuğu için bol bol alışveriş yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!