Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2008 00:00

MICHAEL JACKSON

Thriller 25

(Sony BMG)

"NE ondan öncesi ne de ondan sonrası vardır" dedirtecek nadir albümlerden biri "Thriller."

Hatta belki de yapılmış en mükemmel albüm.

Michael Jackson, 1982’nin Aralık ayında yayınladı "Thriller"ı. Çocuk yıldız olarak tanınan, ergen yıldız olarak da epeyce başarılı olan Michael’ın altıncı solo albümüydü. Ama ne albüm!

"Mükemmel" eskitilmeseydi, "mükemmel" derdim. Uygun övgüyü seçip yazının bu noktasında inisiyatif kullanabilirsiniz.

Quincy Jones’un prodüktörlüğü kendi içinde bir efsane.

O ana kadar yapılmamış, ondan sonra da yapılamamış bir albüm olan "Thriller"da heavy metal aleminin hızlı gitarlarından Eddie Van Halen de vardı; Paul McCartney de...

Quincy Jones, pop-caz şebekesinden hat çekerek Steve Lukather, Jeff Porcaro, David Foster, Steve Porcaro, Paulinho da Costa gibi "A Sınıfı" müzisyenleri kullanmıştı. Albümün asıl kahramanı tabii ki Michael Jackson’dı.

"Beat It", "Billie Jean", "Wanna Be Startin’ Somethin’" tamamen onun eseriydi. "The Girl Is Mine"ı Paul McCartney’le yazmıştı.

"Wanna Be Startin’ Somethin’"le başlayan ve "The Lady In My Life"la noktalanan 9 şarkılık albüm; çıktığı andan itibaren "Bunu bir insan yapmış olamaz. İnsanüstü. Piramitler gibi... Klasik. Oha! Bundan sonra pop namına yapılacak iş bırakmadın Maykıl!" tarzı tepkiler aldı.

Dünyanın en çok satan albümü olmasından, Grammy’de 8 heykel alarak hálá kırılamayan bir rekora imza atmasından, sadece ABD’de 27 platin plak (İki Elmas Plak aldı. Elmas Plak kavramını böylece öğrenmiştim!) almasından bahsetmeyeyim. Thriller 25’inci yaşını geçtiğimiz Aralık’ta kutlamaya başladı. "Thriller 25" adlı bu çalışma da kutlamaları taçlandırdı. "Thriller 25" tabii ki orijinal albümü içeriyor. Ayrıca will.i.am’ın yürüttüğü bir operasyonun neticelerini de eklemişler.

Fergie gibi popüler isimlerin katkıları, parçaların 2008 model halleri, nostaljik bazı numaralar (Billie Jean’in demo’su) ve dört klip içeren bir DVD.

Thriller her koşulda ulaşılması gereken bir albüm.

Eskisini yenisi bile aşamıyor. Öyle acayip bir iş.

Michael Jackson’a, "Thriller"a saygı. Başka lafa gerek yok.

Bu arada 29 Şubat’ınız kutlu olsun. Fazladan bir gün gibi, kafanıza göre yaşayın!
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!