Kabakulak

Güncelleme Tarihi:

Kabakulak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 1999 00:00

Kanat ATKAYA
Haberin Devamı

DR. HUSO

Pop-Rock

Şiirsel Melodiler

(Yüksel)

Yaklaşık bir haftadır Kabakulak ve bazı yakın arkadaşları kafalarının içinde aynı şarkılarla yaşıyor, yatıyor, uyanıyor, yürüyor, yemek yiyor vs. Ama her şeyi baştan anlatmak gerekiyor. Lafı uzatmanın kimseye faydası olmayacak nasıl olsa. Aniden hayatıma giren bir albüm ‘‘Dr. Huso- Pop Rock Şiirsel Melodiler’’... Rahatsız günlerden birinde, rahatsız bir arkadaş (S.E.) masamın üstüne bırakıverdi. Israrlara dayanamadım ve albümü dinlemeye başladım. Meraklı bir kalabalık midi-sete yaklaştı ve her şey o anda başladı...

Hüseyin Özden (nam-ı diğer Dr. Huso), Afyon Kocatepe Üniversitesi Uşak Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı, yani bir doktor. Müzik; tıpkı resim, fotoğraf, şiir gibi hobilerinden biri. Anladığımız ve sonradan öğrendiğimiz üzere bir süre Almanya da yaşamış. Albümünü kapak notlarında belirttiği gibi evinde, bilgisayar yardımıyla hazırlamış. Dr. Huso albümünü şu sözlerle tanıtıyor: ‘‘Kasetimde pop-rock tarzda aşkı, hüznü, romantizmi içeren ağır ritmli, şiirsel melodik müzik türlerine yer verdim. Enstrümanlar bilgisayar destekli notasız, serbest tarzda bestelenmiştir. Hacimsel enstrüman sesleri arka plandan yansıtılarak sözleri icra edene daha fazla esneklik , serbestlik, kolaylık sağlanmaya çalıştı.’’

Albümün ses kalitesi ne yazık ki kötü. Genel kurallarla ve varolan estetik anlayışıyla bu albüme iyi demek açıkçası zor. Ancak kötü demem de imkansız. Albümün bende yarattığı etkiyi şöyle özetlemeye çalışayım: Dr. Huso'nun albümü ‘‘Turist Ömer Uzay Yolunda’’ veya ‘‘Dünyayı Kurtaran Adam’’ın müzik alanında bir izdüşümü. Bu iki filmi de sevdiğime göre, bu albümü de sevdim demektir. Kötü diyemiyorum çünkü Hüseyin Özden'in samimiyetine inanıyorum. Bendeki kopyada kapakta belirtilen şarkıların tamamı yok sanırım. 12 şarkılık olması gereken albümün tamamını dinledikten sonra, tuhaf bir şekilde yeniden dinlemek istiyorsunuz. Yine de favori şarkı sorarsanız, ‘‘Çalış Anam Babam’’, ‘‘Robot’’, ‘‘Sensiz’’, ‘‘Aylin’’, ‘‘Yalan Dünya’’, ‘‘Lan Olası Para’’ ve ‘‘Yeter Uyan’’ı sayabilirim.

Bir kült olarak doğduğuna inandığım bu albümü şimdilik bulmanız biraz zor. Şu anda sadece üretim yeri olan Uşak, Ayvalık ve Nazilli gibi yerlerde bulunuyor. Albümü yayınlayan şirketin sahibi Yüksel Peker, bir süre sonra daha geniş bir alana dağıtacaklarını söyledi.

Bu albümü pek çok arkadaşıma önce anlattım, sonra dinlettim. Dinlemeden anlaşılmayacak bir albüm olduğuna ortak bir şekilde karar verdik. Dinlerken kendinizi boynuna Kriptonit bağlanmış Superman gibi hissediyorsunuz. Belki de müzik böyle bir şeydir. Herkese iyi pazarlar diliyorum.

katkaya@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!