İzmirli kuyumcu gelgit kurbanı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli kuyumcu gelgit kurbanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2007 00:00

Ege Bölgesi’nin tanınmış kuyumcu toptancılarından Mesut Yetkin, eşi Hande Yetkin’le (41) tatil için gittiği Tayland’ın Phuket Adası’nda denizde oluşan gelgit sonrası dalgalara kapılıp boğuldu. Birlikte denize girdiği 15 yıllık eşinin boğulmasına tanıklık eden Hande Yetkin (36), "Dalgalar beni ondan ayırdı" dedi.

10 gün önce eşiyle Tayland’a tatile giden iki çocuk babası, Asgold firmasının Ege Bölgesi eski Müdürü ve tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki Yetkin Kuyumculuk’un sahibi Mesut Yetkin, 28 Ekim’de denize girmek için sahile indi. Akşam saatlerinde sahilden denize giren çift, bir süre sonra gelgitin yarattığı dalgalarla açığa sürüklendi. Hande Yetkin, çevreden birinin yardımıyla kıyıya ulaşmayı başarırken, dalgalarla boğuşan eşi, ancak suların çekilmesinden sonra çıkarılabildi. Ne yazık ki, suda yarım saat ölüm kalım savaşı veren Mesut Yetkin’in kalbinin durduğu anlaşıldı. Eşinin gözleri önünde boğulduğunu gören Hande Yetkin, şunları söyledi:

"Geçen yıl da iki çocuğumuzu alıp hep birlikte aynı yere tatile gitmiştik. Biz çocuklardan fırsat bulduğumuz her anımızı ikinci balayı olarak görüp değerlendiriyorduk. Her yeri elele gezip gördük. Ertesi gün dönecektik. Aslında o denize girmeyi hiç sevmezdi. Sahilde yürürken bir anda karar verdi, okyanusun serin sularına daldı. Ben de denizi çok sevdiğim için yanına gittim. Girdiğimiz saat, o bölgede, gelgitin başladığı anmış. Suların içinde ilerlerken bir anda sular çekildi ve aradan çok geçmeden dev dalgalar oluştu. Ellerimin arasından kayıp gitti."

Mesut Yetkin’in cenazesi, memleketi İzmir’e getirilip, Altındağ Kokluca Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!