İzmir dostları buluştu

Güncelleme Tarihi:

İzmir dostları buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2005 00:00

‘İstanbul’da yaşayan İzmirliler ve İzmir dostları’ ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in, 5 yılda bir düzenlenen ‘EXPO’ fuarına 2015 yılı için aday olduğunu hatırlatarak, hazırlıklara başladıklarını söyledi.

‘İstanbul’da yaşayan İzmirliler ve İzmir dostları’ önceki akşam Feriye Lokantası’nda buluştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in ulaşım, kentleşme, doğal çevre, tarihsel zenginlik, mekansal olanaklar ve nitelikli insanlarıyla ‘EXPO 2015’e hazır olduğunu söyledi.

İzmir’in büyük bir değişim ve gelişim içinde olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, turizmden ticarete birçok alanda etkinlik yapmanın ve geliştirmenin, İzmir’in öncelikle ulaşım sorunlarına çözüm getirmeyi zorunlu kıldığını belirtti. Üçyol-Üçkuyular metro projesinin kentin doğu-batı aksını, Aliağa-Menderes projesinin ise kuzey-güney aksını çözümleyecek stratejik öneme sahip projeler olduğunu anlatan Kocaoğlu, bu projelerin kentin ana arterlerinin dışında yeni merkezlerin doğmasını sağlayacağını ve kenti çanağının dışına taşıyacağını da sözlerine ekledi.

Kentin tarihsel bilincine, çevresine yönelik, ona yaşamsallık kazandıracak projeler de hazırladıklarını anlatan Kocaoğlu, Kemeraltı-Agora-Kadifekale aksını içeren projeler zinciriyle, hem uygarlık tarihine sahip çıkacaklarını, hem de turizm ve ticarete canlılık kazandıracaklarını söyledi.

TÜRKİYE’DE FUARCILIKİZMİR’DE BAŞLADI

Türkiye’de fuarcılığın İzmir’de başlayıp geliştiğini, 74 yıldan beri devam eden İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kentin ve ülkenin onur anıtı olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, fuarın bu yıl 75’inci kez yapılacağını belirtti.

Kocaoğlu, fuarcılığın devamı için Gaziemir’de yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alan belirlediklerini de sözlerine ekledi.

İzmir’in ülke ve kent adına büyük bir projenin eşiğinde bulunduğunu söyleyen Kocaoğlu, EXPO 2015’in gerçekleşebilmesi için geceye katılanlara ‘Projenin gerçekleşmesi için dayanışmamız ve el ele vermemiz gerekmektedir. İzmir için, Ege için, Türkiye için güçlerimizi birleştirme zamanıdır’ diyerek yardım işbirliği çağrısı yaptı.

EXPO’nun en az 3, en çok 6 ay açık kaldığını ve düzenlendiği kent ve ülkelere ekonomi başta olmak üzere pek çok alanda önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Kocaoğlu, en son Japonya’da gerçekleştirilen EXPO’yu 20 milyonun üzerinde katılımcının ziyaret ettiğini belirtti.

NEBİL ÖZGENTÜRK’TENBİR İZMİR FİLMİ

Toplantıda, Nebil Özgentürk tarafından hazırlanan ‘Bir İzmir Filmi’ adlı kenti tanıtan belgeselin de gösterimi yapıldı. Gecede Başkan Kocaoğlu, Ertuğrul Özkök, Gönül Yazar ve diğer bazı konuklar, ‘şu güzeller güzeli yar gibi geldi bana, gözlerinde bir mana var gibi geldi bana, bir münasip zamanda mesela saat onda, buluşalım kordonda der gibi geldi bana’ sözlerini içinde barındıran İzmir türküsüne eşlik ettiler.

Ünlü isimler bir aradaydı

Toplantıya, Doğan Yayın Holding Yayın Grubu Başkanı Nuri Çolakoğlu, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazıişleri Müdürü Tufan Türenç, Hürriyet Gazetesi Ekonomi Müdürü Vahap Munyar, Hürriyet Gazetesi Yazarları Yalçın Bayer, Yener Süsoy, Ebru Çapa, Cengiz Semercioğlu Arena Programı Yapımcısı Uğur Dündar, gazeteci ve yazarlar Hıncal Uluç, Meriç Köyatası, Şakir Süter, Hikmet Çetinkaya, Melih Aşık, Neşe Düzel, Yazgülü Aldoğan, Sabah Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Kenan Sönmez, Sabah Gazetesi Başyazarı Erdal Şafak, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Sabah Gazetesi Yayın Koordinatörü Şule Talu, Sabah Gazetesi yazarları Mahmut Övür ve Reha Muhtar da katıldılar. Gönül Yazar, Leman Sam, Ali Kocetepe, Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Ege, Çolpan İlhan, Selmi Andak, Müberra Yorgancıoğlu, Feyza Hepçilinger, Sunay Akın, Metin Uca, Leman Sam, Ebru Akel, Nedim Atilla da geceye katılanlar arasında yer aldı.

İzmir dünyanın ikinci Barselona’sı olmalı

Gecede yaptığı konuşmada, emeklilik hayatını İzmir’de geçireceğini söyleyen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, ‘Bu nedenle de İzmir’le çok ilgileniyorum. İnşallah bu çok da uzun bir süre olmaz diye düşünüyorum. İzmir’i hakikaten bir yerlere getirmemiz gerekiyor. Hepimizin kanaati bu. Hak ettiği yerde değil. Hak ettiği yer Barselona gibi bir şehir. Hak ettiği yer, Türkiye’nin ikinci bir İstanbul’u olması gereken bir şehir. Ama bunu yapmak için hepimizin emekliliğini beklememek gerekiyor’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!