İzinsiz reklam ünlüleri kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

İzinsiz reklam ünlüleri kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2004 00:13

Şile Saklıköy’de ev alan ünlüler, gazete ilanlarında fotoğraflarını görünce şaşırdılar. Fotoğrafların izinsiz kullanılması ünlü site sakinlerinin tepkisini çekti.

Bir ünlü bir siteden ev aldı diye o sitenin gazete reklamlarında fotoğrafı kullanılabilir mi? Şile’deki Saklıköy’ün sahibi Abdullah Övülmüş bu soruya ‘evet’ cevabını verdiği için yaklaşık üç aydır gazetelerde Saklıköy’ün ilanlarında Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Yasemin Brandley gibi ünlülerin fotoğrafları kullanılıyor. Abdullah Bey bu ilanları hazırlarken hiçbirinin iznini almamış. Hál böyle olunca Saklıköy’ün sakinleri tepki gösterdi.

Saklıköy ama her şey afişe

Bu bize söylenmemişti. İlişkilerimiz çok iyi olduğu için çıkışmak için bir neden görmedim. Ama yine de bence gazete ilanında kullanacaklarını söylemeleri gerekiyordu. Yapılan iş hatalı. Dava bile açılabilir. Ben değil ama başkaları için güvenlik sorunu olabilir. Önümüzdeki hafta Saklıköy’e gittiğimde bu konuyu konuşacağım. Adı üzerinde orası Saklıköy. Afişe olmanın ne gereği var.
Yasemin Bradley

İzin almadılar

Çok şaşırdım. Haberim yok, fotoğrafım izin alınmadan kullanılmış. Zaten henüz Saklıköy’de oturmuyorum. Taksitlerini ödüyorum.
Uğur Aslan

İlanı verenler dostumuz

İlanda kullanılacağından haberim yoktu ama benim için hiçbir sakıncası yok. Bu fotoğraflar Saklıköy’e seçkin ve nezih insanların gelmesine vesile olacaksa ne mutlu bize. Bu ilanı veren insanlar bizim dostumuz, onlara kızamayız.
Serap Ezgü

Bir daha tekrarlamayacaklar

Ben bu fotoğrafları dergide kullanmaları için vermiştim. Gazete ilanı olacağından haberim yoktu. Görünce aradım, bir daha tekrarlamamalarını söyledim.
Doğan Heper

Biz orada oturmuyoruz

Ben de menajerliğini yaptığım Aşkın Nur Yengi de Saklıköy’de oturmuyoruz. İlanlarda çıkacağımızı bilmiyorduk. Ama sorun değil. Çünkü sahibi dostumuz.
Liza Tuna

Benim de fotoğrafım var

Saklıköy’ün sahibi Abdullah Övülmüş’e telefon açıyor ‘İlanda kullandığınız ünlüler, durumdan habersiz. Neden haber vermeden kullandınız’ diye soruyoruz. Övülmüş sorumuzu hiç etik bulmuyor. Sinirleniyor ve telefonu suratımıza kapatıyor: ‘Üç aydır yayınlanıyor o ilanlar. Benim de fotoğrafım var o ilanda. Siz neyin avukatlığını yapıyorsunuz? Rahatsız oluyorlarsa kendileri söylerlerdi. Sizin bu yaptığınız etik değil. Hem ben sizin Hürriyet’te çalıştığınızı nereden bileyim.’
Abdullah Övülmüş (Saklıköy’ün sahibi)

Müdahale edeceğiz

Saklıköy’ün bir dergisinde fotoğraflarımızı kullanmak istemişlerdi. İzin vermiştik. Ama gazete reklamlarında kullanılacağından Haluk’un da benim de haberim yoktu. Sizin aracılığınızla haberdar olduk. Hemen müdahale edeceğiz, teşekkürler.
Zuhal Olcay
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!