’İyi kızlar’ orgazm olamıyor

Güncelleme Tarihi:

’İyi kızlar’ orgazm olamıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2006 00:00

Cinsel Eğitim, Tedavi ve Araştırma Derneği’nin yaptığı cinsel sağlık araştırması açıklandı. Araştırmanın sonuçlarına göre çocukluğunda ve gençliğinde kendini "iyi kız" olarak tanımlayan her 10 kadından 9’u yetişkinlikte orgazm olamıyor.

Swissotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğan Şahin, "iyi kız" olarak yetiştirilen çocuklara, cinsellikle ilgilenmemelerinin öğretildiğini, cinsellik içeren aktivitelerinin kınandığını ve kısıtlandığını anlattı. Şahin’in verdiği bilgilere göre, geleneksel cinsel rolü benimsemiş kadınların yaşadığı "İyi kız sendromu", orgazm yaşamanmasının önündeki en büyük engel.

İyi kızlar, mastürbasyon da yapmıyor, ilk cinsel deneyimini evlendiğinde yaşıyor, cinsel arzularını bilmiyor. İleri yaşlarda tedavi olsa da bu kadınlar fanteziyi ahlaksız buluyor ve hafif kadın olarak algılanmak istemediğinden cinsel isteksizlik, vajinismus gibi sorunlar yaşıyor

Bu kadınların bir özelliği de genellikle baskıcı ve otoriter babaların tersi özelliklerini gösteren erkekleri eş olarak seçmeleri. Şahin, toplumdaki bazı erkeklerin de "Uslu erkekler" olarak tanımlanabileceğini anlatıyor. Uslu erkekler, annelerine çok bağlı, sevecen oluyorlar. Kadınlara anneleri gibi yaklaştıkları için, birlikte olacakları kadını küçümseme ihtiyacı duyuyorlar. Bazen iyi kız ve uslu erkek evliliği de oluyor. Bu evliliklerde, genel olarak, seks takvime bağlanıyor. Yani önceden belirlenen günlerde yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!