İsveç’in en ‘sevimli ve sosyal’ şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

İsveç’in en ‘sevimli ve sosyal’ şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2004 01:46

İsveç'te çeşitli cins 400 kedinin katıldığı yarışmada, İskandinavya’da çok az olan Van kedisi, ‘Sevimli ve sosyal kedi’ kategorisinde şampiyon oldu.

Stockholm Kedi Kulübü Başkanı Frida Marklund Van ve Ankara kedisini, ‘kıskançlık özelliği olmayan, çok çocuklu ve kalabalık ailelerde’ rahatlıkla yaşayabilen sevimli kediler olarak niteledi.

Van kedisinin İsveçli sahibi Mattias Polson, çok sayıda Van ve Ankara kedisi sahibi olduğunu, bu kedileri yetiştirerek İskandinavya pazarına pazarladığını söyledi. Polson, Van ve Ankara cinsi kedilerin, İskandinavya’da giderek ünlendiğini, özellikle bu kedilerin, sevimli ve aile ile birlikte yaşamayı seven kediler olması nedeniyle, tercih edildiklerini söyledi. Mattias Polson, bu tür yarışmalara Van ve Ankara kedilerinin tanıtımı için katıldığını da kaydetti.

HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

400 kedi arasında ‘Gülüm’ adlı Van kedisinin ‘En sevimli ve en sosyal’ kedi, Ankara kedisinin ise ‘Çok güzel tüylü’ kedi kategorisinde dereceye girmesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Mattias Polson, ‘Hedefim yetiştirdiğim Van ve Ankara kedileriyle Avrupa ve dünya şampiyonluklarına imza atmak’ dedi.

O da çok güzel tüylü seçildi

STOCKHOLM’deki yarışmada ‘en sevimli ve sosyal’ seçilen Van kedisinin sahibi Mattias Polson’a ait Ankara kedisi de ‘çok güzel tüylü kedi’ kategorisinde dereceye girdi. Yarışmada Tüm kategorilerin birincisi ise Tekir cinsi kedi oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!