İstanbul'u yeniden keşfedin

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu yeniden keşfedin
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

Tarih Vakfı, kent bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ‘‘Kentler Kenti İstanbul'' adı altında bir seminerler dizisi düzenliyor. Seminerlerde, İstanbul'un tarih içindeki gelişimi ve değişimi incelenecek. Seminerler Antik Çağ, Bizans, Osmanlı ve Modernleşme dönemini kapsayacak, mimarlık ve sanat tarihi alanında uzman akademisyenler tarafından verilecek. Kentin bu dönemlerdeki sosyal yapısı, çeşitli etkiler yoluyla tarihi ve sosyal dokusunun değişimi seminerlerde incelenecek konular içinde yer alıyor.

Her cumartesi günü 10.30-12.30 saatleri arasında Tarih Vakfı'nın Eminönü'ndeki Bilgi Belge Merkezi'nde sürdürülecek seminerler, Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Prof. Dr. Ayla Ödekan, Doç. Dr. Nevra Necipoğlu, Doç. Dr. Turgut Saner, Prof. Dr. Doğan Kuban, Doç. Dr. Zekiye Yenen, Prof. Dr. Edhem Eldem, Dr. Caroline Finkel, Prof. Dr. Uğur Tanyeli, Prof.Dr. Afife Batur, Doç. Dr. İhsan Bilgin ve Aykut Köksal tarafından verilecek. Seminerler, incelenen konunun değerlendirileceği günlük gezilerle zenginleştirilecek. Geziler her ayın sonunda pazar günleri Doç. Dr. Turgut Saner, Prof. Dr. Stephanos Yerasimos ve Doç. Dr. Murat Güvenç tarafından gerçekleştirilecek.

25 Mart tarihinde başlayacak ‘‘Kentler Kenti İstanbul'' seminerleri 25 Haziran'da sona erecek. Üç aylık paketin tümüne katılmak için ücret kişi başı 420 dolar. Buna seminer ücreti, geziler, gezilerde yemek ücreti, rehberlik ücreti ve transferler dahil. Gezilere aylık olarak da katılınabiliyor. Dönem ücreti 150 dolar. Aylık olarak katılındığı zaman da yine gezi ücretleri fiyata dahil.

l Bilgi ve kayıt için, Tel: (0212) 513 52 35. Faks: (0212) 513 21 77

Tarih Vakfı Eminönü Bilgi Belge Merkezi, Zindankapı Değirmen Sok. 15, Eminönü (İstanbul Ticaret Odası yanı).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!