İstanbul’un terasları ve bahçeleri açıldı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un terasları ve bahçeleri açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2004 01:44

Yazın sıcaktan bunalmış insanların imdadına serin bahçeler ve boğaz manzaralı teraslar yetişiyor. Her yıl bunlara yenileri ekleniyor. Bu senenin yeni açılan bahçelerini ve teraslarını araştırdık. Aralarında kış sezonundan tanıdığımız, dekorasyon ve mönüyü değiştirerek yazlık mekanlarını açan yerler var. İşte İstanbul’un değişik semtlerindeki bahçe ve teraslar.

MODA TERAS

Bahçeye şezlong koydu


Eski Bahçe&Bahçe, yeni ismi ve ambiansıyla Moda Teras, Anadolu yakasının gözde mekanlarından biri. Bahçesindeki çam ağaçları ve çeşitli bitkileriyle şehrin içinde ama doğayla baş başa kalabileceğiniz bir mekan. Moda Teras yeni sezon için masalarını, minderlerini, tüm detaylarını yeniledi. Bahçeye şezlonglar eklendi. Mönüsünde de değişklik yapan mekanda artık İtalyan yemekleri de sunuluyor. Tel: 0216-338 70 40.

BALKON ON5

Konser öncesi buluşma mekanı


Cahide ON5 ekibinin yazlık projesi Balkon ON5 adıyla İstanbul’un en güzel manzalarından birine sahip olan eski Safari/Catwalk’ın yerinde açıldı. Maçka Parkı’nda, Kız Kulesi’ni gören mekanın dekorasyonu Tolga Sezgin tarafından yapıldı. Haftanın her günü saat 19.00’dan itibaren servis veren Balkon ON5, bütün yaz festivallerden önce ya da sonra buluşma, yemek yeme veya sonrası uğramak için ideal bir konumda. Mekanda Türkçe şarkılarla başlayan müzik ilerleyen saatlerde hareketleniyor. Mönüsünde Türk ve İtalyan mutfağı yemekleri bulunan mönü Şef Gazi Ateş tarafından hazırlanıyor. Tel: 0212-292 24 25.

NEW YORKER

Safran ve Salomanje yazın burada


New Yorker bu sene Safran ve Salomanje’yi bünyesine kattı. İtalyan mutfağını New York sentezi ile sunan New Yorker, bu sene mönüsünü de yeniledi. Salatalar ve organik gıdalardan yapılan yemeklerin de yer aldığı mönü damak tadına önem veren herkese hitap ediyor. Dekorasyonunu da değiştiren New Yorker, Akdeniz kıyılarına özgü bir kıyı kenti ambiansı yaratmış. Tel: 0212-265 69 12.

THE WRAP

Bahçesini büyüttü


Etiler’de üç yılı aşkın süredir hizmet veren The Wrap, bahçesini tamamen yeniledi. 40 kişilik yeni bahçesiyle hizmet vermeye başlayan mekanda serinletici ve sağlıklı içecekler, salatalar, iştah açıcılar ve tatlılar bulunuyor. Mekan gece 23.30’a kadar açık. Tel: 0212-257 57 30.

SOHO TERAS

Dekorasyonu ve müzikleri yenilendi


Adalar’dan Kızkulesi’ne kadar geniş bir panaromaya sahip Soho Teras, Taksim’in en iyi teraslarından. Bu sene dekorasyonunu yenileyen Soho, terasında chill-out konseptini yarattı. Müzikler ise cazdan etnik soullara ve 70 ve 80’lere kadar uzanıyor. Soho Teras’ta bu sene İtalyan, Fransız ve İspanyol mutfağından örnekler bulabilirsiniz. Tel: 0212-245 77 82.

LA MAISON

11 yıldır en iyi Fransız


Çırağan sırtındaki muhteşem deniz manzaralı La Maison, terasını hizmete açtı. 11 yıldır aynı yerinde hizmet veren La Maison, Fransız şef ve ekibi tarafından hazırlanan yemekleriyle de tam bir Fransız restoranı. Tel: 0212-227 42 63.

ANJELİQUE

Denizden gidilebilir


İstanbul Doors Restaurant Group’un üyesi olan Anjelique geçen seneki yerinde misafirlerini ağırlamaya başlıyor. Boğaz manzaralı Anjelique’in mönüsünde de bu sene değişiklik var. Wan-na Restaurant’ın Uzakdoğu lezzetlerini mönüsüne kattı. Anjelique’e gelmek isteyenler deniz yolunu da kullanabilecek. Tel: 0212-327 28 44.

SUNSETT GRILL & BAR

Öğleyin indirim yapılıyor


On yıldır popülerliğini kaybetmeyen Sunset Grill & Bar, bu sene de boğaz manzarasında hizmet vermeye devam ediyor. Yemeklerinin dışında şarap mahzeniyle de iddialı olan Sunset’te Avustralya, Güney Afrika, Şili, Arjantin, Amerika gibi çok çeşitli ülkelerden şaraplar yer alıyor. Mekandaki Sushi Bar cumartesi ve pazar günleri hariç her gün açık. Mönüde Kaliforniya ve geleneksel Türk mutfaklarından yemekler var. Öğle yemeklerinde de yüzde 20 indirim uygulanıyor. Akşam 18.00 ve 20.00 arası Happy Hour düzenleniyor ve içkiler yüzde 20 indirimli sunuluyor. Tel: 0212-287 03 57.

CAMBAZ TERAS

Sinevizyon gösterisi


Cambaz Teras, bir ay önce eski yerinde açıldı. Saat 23.00’e kadar dünya mutfağından yemekler sunuyor, sabaha kadar eğlence sürüyor. Hafta içleri partiler, dev ekran sinevizyonda sunulan sinema gösterimleriyle tanınıyor. Temmuz ayında Beyoğlu Filmler Şenliği’nin ikincisine de ev sahipliği yapacak. Tel: 0212-244 75 92.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!