İstanbul’un en renkli festivali

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un en renkli festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2005 01:52

24. Uluslararası İstanbul Film Festivali, kapanış galası ve ödül töreni ile bitti. Dünyaca ünlü çok sayıda sanatçı ve yönetmenin katılımı, bu yılki festivalin öncekilere oranla daha da renkli geçmesini sağladı.

24. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin kapanış galası ve ödül töreni, önceki akşam Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Akbank’ın sponsorluğunda düzenlenen festival, bu yıl film çeşitliliği ve dünyaca ünlü çok sayıda yönetmen ve oyuncunun katılımıyla şimdiye kadarki en renkli festival olarak gösterildi.

Avşar’a laf attı

Sophia Loren, bu yılki daveti geri çevirmeyip açılış için İstanbul’a geldi. Jane Campion, Neil Jordan, Monty Montgomery, Harvey Keitel, Alain Robbe-Grillet, Claire Denis, Dylan Kidd, Don Mc Kellar gibi dünyaca ünlü yönetmen, yazar ve oyuncular, yalnız Türk basınının değil, yabancı basının da ilgisini çekti. The Guardian, Financial Times, The Independent, Le Monde, La Republica gibi yabancı basın grupları, festivali yakından takip etti. Tuba Ünsal’la birlikte kapanış galasının sunuculuğunu üstlenen Okan Bayülgen, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü almak için İstanbul’a gelen Sophia Loren’e ve Hülya Avşar’a gönderme yaptı. Bayülgen ‘Size bir iyi bir de kötü haberim var. Birincisi Sophia Loren artık ülkesine döndü, ikincisi ise Hülya Avşar bu akşam aramızda yok. Hangisi iyi hangisi kötü haber, onu da siz düşünün’ dedi.

Kalbiniz sıcak

Harvey Keitel, gecenin en dikkat çeken ismiydi. Aktör, ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ aldığı gecede, ‘Beni ve ailemi çok sıcak karşıladınız. Hepiniz birer yıldızsınız. Bu ödül, sizin kalbinizin sıcaklığı ve ben de bu sıcaklığı kendi şehrime bir armağan olarak götürüyorum’ dedi.

Ustaya onur ödülü

The Company of Wolves, Mona Lisa, The Crying Game, Interview With The Vampire gibi filmlerin İrlandalı yönetmeni Neil Jordan’ın 4 filmi ‘Ustalara Saygı Kuşağı’nda gösterildi. Neil Jordan, ‘Sinema Onur Ödülü’nü de Şakir Eczacıbaşı’ndan aldı.

Sinemaseverler Harvey Keitel’i böyle alkışladı

‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nü, Şakir Eczacıbaşı’nın elinden alan Harvey Keitel, alkışlar arasında salona girdi. Keitel’ı görünce ayağa kalkanlar arasında ‘Köpek’ dizisinin başrol oyuncusu Devin Çınar da vardı.

İŞTE ÖDÜLLER

Altın Lale: Uluslararası yarışmada Altın Lale Ödülü, Belçikalı yönetmen Frederic Fonteyne’nin ‘Gilles’Wife’ (Gilles’in Karısı) isimli filmi ile ünlü yönetmen Yasujiro Ozu’ya ithaf edilen Hou Hsiao-Hsien’in ‘Kohi Jikou’ (Cafe Lumiere) adlı filmi arasında paylaştırıldı.

En İyi Türk Filmi: Anlat İstanbul

En İyi Yönetmen: Uğur Yücel

En İyi Kadın Oyuncu: Yelda Reynaud (Anlat İstanbul)

En İyi Erkek Oyuncu: Olgun Şimşek (Yazı Tura)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!