İstanbul Hatırası

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Hatırası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2005 15:03

Duvara Karşı ile Berlin Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Ayı'yı kazanan Fatih Akın'ın, 58. Cannes Film Festivali'nde gösterilen İstanbul Hatırası (Crossing the Bridges/ The Sound of İstanbul) adlı filmi seyirciyle buluşuyor. Sezen Aksu'dan Müzeyyen Senar'a, Baba Zula'dan Mercan Dede'ye bir çok tanıdık simanın yer aldığı belgesel, İstanbul'un bir ses haritasını çıkarıyor deyim yerindeyse.

Haberin Devamı

İstanbul Hatırası'nın ortaya çıkışının temelinde de Duvara Karşı var aslında.

Bu filmin müziklerini hazırlayan Alexeander Hacke, bu sırada Baba Zula grubuyla "tanıştı". Aynı zamanda "Einstürzende Neuinstürzende" (Çöken Yeniyapılar) müzik grubunun da üyesi olan Hacke, sihirli mikrofonunu alıp İstanbul'a geldi. Tabii yanında Fatih Akın'la birlikte.

Hacke'nin mucize mikrofonu ve Akın'ın kamerası birleşince de ortaya İstanbul'un neredeyse her sokağındaki, her köşesindeki müzik yelpazesini toplayan İstanbul Hatırası adlı belgesel çıktı ortaya.

Belgeselde kimler yok ki... Alexander Hacke, Baba Zula, Orient Expressions, Duman, Replikas, Erkin Koray, Ceza, İstanbul Style Breakers, Mercan Dede, Selim Sesler, Brenna MacCrimmon, Siyasiyabend, Aynur, Orhan Gencebay, Müzeyyen Senar, Sezen Aksu.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!