İstanbul’da ilk kışlıklar

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da ilk kışlıklar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 00:00

İstanbul’un eğlence hayatı moda dünyası gibi. Daha yaz bitmeden önümüzdeki sezonun kışlık mekanları açılmaya başladı. Sezonun bu yıl erken başlamasında gürültü genelgesinin de etkisi var tabii. Açıkhavada problem yaşayan mekanlar "sabaha kadar yüksek volüm" gibi duyurularla kışlıklarına dönüyor.

Leyla çatıya sıçradı oldu Ela

CİHANGİR


Cihangir’in beynelmilel mahalle barı Leyla, en üst kattaki 607’yi de aldı. Geçen hafta kimseciklere duyurmadan sessiz sedasız açtıkları mekanın, biliyorsunuz, şahane Tarihi Yarımada manzarası var. Bu yıl adı Ela olacak. Manzarayı öne çıkaran sade bir dekorasyonu var. Ana yemek yok, tapas tarzı atıştırmalıklar isteyebilirsiniz. Mekan sabah 04.00’e kadar açık. 22.00’ye kadar soft caz, gece yarısından sonra Türkçe ağırlıklı çalacaklar. Bir bira 10 lira. (212) 244 53 50.

Zarifi de açık mutfak modasına uydu

BEYOĞLU


Kuruçeşme New Yorker’dan pılısını pırtısını toplayan Zarifi, Beyoğlu’ndaki kışlığına döndü. Laf aramızda, New Yorker’la kıydıkları bu yazlık muta nikahından hiç de hoş söz etmiyorlar. Neyse, biz kışa dönelim. Zarifi bu akşam itibariyle açık, gidebilirsiniz. Mönü yine Ermeni, Rum, Musevi, Arap ve Levanten yemekleri ağırlıklı. En büyük yenilik, iki yıldır İstanbul’daki bütün mekanları kuşatan glastnost modasının sonunda Zarifi’ye de sıçramış olması. Mutfağı açık mutfak haline getirmişler. Böylece yemekleriniz gözünüzün önünde yapılıyor. İyi de bu güven verme kaygısı biraz göz zevkimizi bozmuyor mu? Çok mu geri kafalı düşünüyorum bilmem ama, yemeğin pişmesi biraz kadının makyajı gibidir. İnsan yapılışını değil, sonucunu görmek istiyor. Neyse ki Zarifi’nin mönüsünde bolca deniz ürünü var ama ıstakoz, pavurya gibi canlı canlı pişirilen hayvanlar yok. Perşembe akşamları geçen yıl da çıkan sarışın alaturkalar Altın Kızlar var. Onun dışında geceler bildiğiniz gibi: Yemek müziğiyle başlıyor, sonra Sefarad, Ermeni, Rum müzikleri derken Türkçe popla tavana vuruyor. Set mönü kişibaşı 75 lira. Yemeğe değil, eğlenceye giderseniz giriş 25 lira. Mekanın ünlü müdavimleri arasında Tamer Karadağlı, Seray Sever, Sergen Yalçın, Okan Bayülgen, Çağla Şikel, Ali Koç, Emre Altuğ gibi isimler var. (212) 293 54 80.

Roxy restoran açıyor

TAKSİM


Kışa bu akşamdan merhaba diyenlerden biri de kolejlilerin kült mekanı Roxy. Roxy tedrisatından geçmeyene kolejli, hele hele Alman Liseli hiç denmiyor. Bu yıl yan binayı da almışlar, orası bir-iki aya kadar restoran ve sanat alanı olarak düzenlenecek. Roxy 13. açılışını DJ Paco De la Cruz ile yapıyor. Partiye giriş 30 lira. Haftasonu partileri aynı devam edecek. Mekanın ilk bombası ise 12 Eylül’de getirdikleri İngiliz reggea’ci James Kakande. Ajandanıza şimdiden not alın. (212) 249 12 83.

Blackk volümde sınır yok diyor

ORTAKÖY

Blackk birkaç haftadır cep duyuruları yapıyor: Blackk kışlığına geçti, volümde sınır yok, diye. Hayrola Emre Ergani döndü mü diye düşündüm, meğer asıl açılış Ramazan’daki tadilattan sonraymış. Blackkseverler bu yıl gittiklerinde yeni bir VIP salon görecekler. Ağır müşteriler burada ağırlanacakmış. Geçen yılki fırtınadan eser yok, ben gittiğimde in-cin top atıyordu. Ama hafta sonları fena olmuyormuş. Bira 10 lira. (212) 236 72 56.

Suite’te yatakların rengi değişti

NİŞANTAŞI

İstanbul’un tek "yataklı kulübü" Nişantaşı Suite de, bu akşam itibariyle emrinize amade. Hatırlayacaksınız, buranın özelliği piste bakan iki adet yatağının olması. Bu yatakları bin dolara kiralıyorsunuz, sadece size ve misafir(ler)inize ayrılıyor. Başınızda özel garsonunuz var, içkiniz şişeyle geliyor falan. Üstelik isterseniz bir arka asansörleri var. Diyelim çok meşhursunuz, medyayı atlatmak istiyorsunuz. Bu asansörle sizi arka sokağa çıkarıyorlar. Pek oyuncaklı bir dükkan sizin anlayacağınız. Bu yıl büyük bir değişiklik yok. Sadece yatakların örtüsü değişti, kahverengi oldu. Mekan sabah 04:00’e kadar açık. Yalın, Lara Mahi, İlhan Mansız, Sinan Kosis, Mehmet Mutlu ünlü müdavimleri arasında. Giriş yok, bir bira 10 lira. (212) 343 98 33.

Ulus 29 kışlığa döndü

ULUS

Yazın Les Ottomans’ın restoran ve kulübünü işleten Ulus 29 da kışlığa dönenlerden. Ulus 29 bu akşam hem terasını hem kışlık kulübünü açıyor. Bir bira 15 lira. (212) 358 29 29.

Lucca’nın yeni mönüsü

BEBEK

Tadilattan çıkalı 15 gün oldu. Yine sade, yine ferah, yine günün her saati tıklım tıklım. Yeni ışıklı mönüleri hoşuma gitti. Taş Devri’ndeki tablet mönüler gibi kocaman. New York Steak, şef Luigi’nin paninileri ve tiramisusu gözüme çarpıyor. Ana yemekler 23-32 lira, bira 10. Elinizi kaldırsanız bir ünlüye çarpıyor. Sabah 09.30’dan gece ikiye kadar açık. Happy Hour’lara kadar sarkan pazar bruhch’larına yer bulunamıyor. Bu pazar Radio Oxigen’den DJ EZG çalacak. Karışık meyveli Lucca Mojito’yu mutlaka deneyin derim. (212) 257 12 55.

Babylon’da 3 gün 3 gece açılış

ASMALIMESCİT


Çeşme Alaçatı’daki yazlığını kapatan Babylon da yuvaya dönüyor. Fakat dönüşü muhteşem olacak: 28-29-30 Eylül’de arka arkaya sahne alacak Brooklyn Funk Essentials’a klarnetçi Hüsnü Şenlendirici eşlik ediyor. Biletler biraz pahalıca ama meraklısı için bu buluşmaya değer: Biletix’te 33,5-44,5 lira. Fiyatların bu yıl çok değişmeyeceğini açıkladılar, bira geçen yıl 7 liraydı. Açılsın açılsın, frozen narlarını da özledim. (212) 292 73 68.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!