İştah açan meyveli kozmetikler

Güncelleme Tarihi:

İştah açan meyveli kozmetikler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 00:00

Meyveler, cilt yenilenmesini destekleyici, nemlendirici, besleyici özelliklerinden dolayı uzun yıllardır kozmetik ürünlerde kullanılıyor. İçeriklerindeki vitamin, protein ve karbonhidrat, cildin temel eksiklerini tamamlamada yardımcı. Son dönemde meyveli kozmetiklerde ciddi bir artış var. Kullanılan meyveler de çok çeşitlendi.

Haberin Devamı

Bu aralar en popülerleri antioksidan özelliğiyle bilinen üzüm çekirdeği ve nar. Ama satsumalı, böğürtlenli, avokadolu ürünler de bulabilirsiniz.

Yaşlanmaya karşı nar Özellikle antioksidan özelliğiyle nar, antiaging ürünlerde sıkça kullanılıyor. Murad Enerji Veren Nar Terapisi, dudaklardaki ölü deriyi atma özelliğine sahip. Fiyatı 73 YTL. Murad Enerji Veren Nar Özlü Temizleme Jeli ise, solgun ve yorgun yüzünüzü temizleyerek canlandırmaya, enerji vermeye ve sağlıklı bir cilt tonu yaratmaya yarıyor.

Hassas ciltlere goji berry Adını belki ilk kez duyduğunuz, Tibet’te yetişen küçük domateslere benzeyen bir meyve olan goji berry, kızarık ve hassas cildi tedavi ediyor. Kuru ve dökülen cilt dokusunu nemlendiriyor. Murad Kızarıklık Giderici Tedavi Jeli, goji berry içeren ürünlerden. Fiyatı 150 YTL.

Tırnaklar için limon Limon, tırnak etini yumuşatıyor, tırnakları nemlendirip güçlendiriyor. Harvey Nichols’ta satılan Lemon Butter Cuticle Creme, içindeki limon yağıyla kuru tırnak etlerine, kırılan tırnaklara ve çatlamış ellere bakım ve nem sağlıyor. Fiyatı 18 YTL. Nuxe’ün yüz temizleme jeli ise akasya balı, ıhlamur ve limon çiçeğiyle cildi yumuşatıp rahatlatırken, ginseng özüyle dengeleyip, ceviz özüyle gözenekleri sıkılaştırıyor, fiyatı 35.80 YTL.

Sıkılaşma için üzüm çekirdeği Üzüm çekirdeği ekstresi, bağ dokusunu güçlendirip, serbest radikallere karşı koruyor ve erken yaşlanmayı önlüyor. Bir Türk markası olan Cemre’nin üzüm çekirdeğinden yapılan her tür krem, yağ ve şampuanları var. M. Asam Por, genişlemiş gözenekleri küçültmeye yarayan bir krem, fiyatı 53 YTL. M. Asam’ın ayrıca Vinolift ampul seti ve ağız kenarı kırışıklık kremi, erkekler için peeling ve vücut losyonu da var. Caudalie marka kozmetiklerin hepsinin özünü üzüm çekirdeği oluşturuyor. Beauty Elixir, gözenekleri sıkılaştırıp, parlaklık veriyor, fiyatı 127 YTL. Durance’ın üzüm çekirdeğinden yapılan ölü deri arındırıcı vücut şekeri, cildi temizliyor. Fiyatı 65 YTL. Duş jeli, banyo şurubu, sabun, vücut kremi ve canlandırıcı vücut toniği de var.

Tazelik için yaban çileği Turuncu böğürtlen yani yaban çileği, temel doymamış yağ asitleri, vitamin ve mineral tuzlar açısından son derece zengin. Zarar görmüş tabakayı yenileyerek, kırışıklık oluşmasını önlüyor. Oriflame’in Optimals rahatlatıcı gündüz kremi 27.90, gece kremi 28.90 YTL.

Vitamin zengini yaban mersini A, B, C vitaminleri ile magnezyum, fosfor, bakır ve potasyum içeriyor. Cilt sarkmalarına ve kırışıklıklara neden olan serbest radikalleri nötralize edip, tahriş olmuş bölgeyi yatıştırıyor. Oriflame Blueberry yüz yıkama jeli bu saydığımız özelliklere sahip bir ürün. Fiyatı 15 YTL. Aynı seride arındırıcı maske, yüz kremi dudak parlatıcısı da var.

Kırıklar için kiraz yağı Davines Nounou’nun besleyici onarıcı saç maskesi, içeriğindeki jojoba yağı, zeytinyağı ve kiraz yağıyla kuru, kırılmış saçların beslenme ve nem ihtiyaçlarını karşılıyor, fiyatı 16.55 YTL.

Yumuşatan mango Mango, cilde lipit desteği ve yumuşama sağlıyor. Nuxe’ün Reve de Miel yüz kremi, yaban meyve yağları, ayçiçek özü ve mango yağı içeriyor, fiyatı 59 YTL.

Canlandıran şeftali Cildi canlandırıyor ve yeniden yapılandırıyor. Avon’un Naturals Şeftali ve Badem Sütü Özlü serisi var. Enerji Veren Yüz Kremi, Yüz Peelingi ve Dudak Balm’ı bulabilirsiniz. Fiyatları 9-15 YTL arasında. Durance’ın Vücut Losyonu 45 YTL. Bu markanın Canlandırıcı Vücut Toniği, Ölü Deri Arındırıcı Vücut Şekeri, duş jeli ve banyo şurubu, sabun ve vücut kremi de var.

Rahatlama için greyfurt Avon Naturals serisi ürünleri, çay ağacı yağı ve greyfurt özü içeriyor. Kan dolaşımını hızlandırıp, cildi yumuşatıyorlar. Yüz kremi, arındırıcı yüz maskesi, temizleyici ve arındırıcı stick var. Vinolift marka ampul seti, greyfurt, limon, yabanmersini ve domates ekstresinden oluşuyor, sıkılaştırıcı etkisi var. Fiyatı 88 YTL. Nuxe’ün Reve de Miel dudak kreminin içeriğinde de bal ve greyfurt bulunuyor.

Meleklerin meyvesi papaya Karayipli kadınlar, papayaya meleklerin meyvesi ismini vermiş. Altın renkli gövdesi C vitamini içeriyor ve ince çekirdekleri nemlendirici yağlarla dolu. Body Shop’ta papaya sabun, kuru yağ spreyi, vücut peeling’i, dudak kremi, banyo ve duş jeli, vücut kremi var. 8.50-32.50 YTL arasında.

Alerjiklere hindistancevizi Hindistancevizi, anne sütünde bulunan temel yağları içeriyor ve nemlendiriyor. Alerjik tepkiler veren hassas ciltler için. Body Shop’ta hindistancevizi banyo ve duş kremi, kuru yağ spreyi, vücut peeling’i, dudak kremi, sabun ve vücut kremi bulabilirsiniz. Oriflame’in Hindistan cevizli şampuan ve saç kremi 4.80 YTL.

Korunmak için incir İncir cildi koruyor ve şeker bakımından zengin olduğu için rahatlatıyor. İncirli Durance vücut losyonu 45 YTL. Aynı markanın canlandırıcı vücut toniği, ölü deri arındırıcı vücut şekeri, duş jeli ve banyo şurubu, sabun ve vücut kremi var.

Meyve kokteyli gibi olanlar

Kozmetik markaları meyveleri bazen birarada da kullanabiliyor. Örneğin Darphin’in mango ve kivi bileşimli kremi ve nemlendiricisi var. Noviderm’de hindistancevizi ve avokado içeren ürünler bulunuyor. Dermalogica’nın ayı üzümü, kivi ve dut içeren formülü ton farkları ile lekeleri dengelemek için. Mandalina ve portakal karışımı cilde pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Murad markasının da meyve kompleksli birkaç ürünü bulunuyor. Harvey Nichols’ta satılan Korres Guava vücut yağı’nın içinde, ayva özü, ayçiçeği, badem yağı ve avokado var. Nuxe’ün, besleyici el ve tırnak kremi bal özü, gül, badem, avokado yağları ve çuha çiçeği özü içeriyor. Artistry SPA vücut şampuanı, üzüm çekirdeği özü, kiraz, turunçgil ve limon bileşenlerinden oluşuyor. Nemlendirici kremi de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!