İspanya’nın flamenko yıldızı TİM sahnesinde

Güncelleme Tarihi:

İspanya’nın flamenko yıldızı TİM sahnesinde
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2012 22:56

Prosper Merimée’nin klasik eseri Carmen’in, İspanya’nın flamenko yıldızı Maria Carrasco tarafından sahneye aktarılan uyarlaması 6, 7 ve 8 Nisan’da gerçekleştirilecek dört gösterim için TİM Show Center’a geliyor. 25 kişilik kadro tarafından sahnelenecek gösteride İspanyol dansı, flamenko, Arjantin tangosu ve modern dansı aynı sahnede buluşturuyor.

Haberin Devamı

Göz alıcı kostümler, detaylı ışık düzeni ve sahne tasarımının yanı sıra, büyüleyici danslarıyla da birçok ülkedeki sanatseverin hayranlığını kazanan Carmen’de Maria Carrasco bu evrenselleşmiş efsaneyi bir kadının gözünden yorumluyor: “Carmen’i algılayışım yıllar içinde değişti. Bu seneler geçtikçe gelişen bir iş. Eserin içine daha çok girdikçe yeni nüanslar, günümüzün modern kadınında kendini gösteren farklı özellikler keşfediyorsunuz. Onun asiliği, yerleşik kurallara uymaması, özgürlüğüne olan düşkünlüğü, içgüdülerini mutlaka tatmin etme eğilimi, o zamanın ahlak anlayışını çiğnemesine neden olan isyankar ruhu güçlü bir çekim oluşturuyor.”
Carmen bir özgürlük, kıskançlık ve tutku hikâyesi. Fransız yazar Prosper Merimée, dünyanın en ünlü puro sarıcısı olacak bu kadının hikâyesini arkadaşı Montijo Kontesi’nden dinledikten ancak 15 yıl sonra kağıda aktarmaya karar vermiş. Ünlü yazarın birkaç gün içinde bitirdiği bu kısa roman, döneminin romantizminin yanı sıra egzotikliği, dizginlenemeyen tutkuları, insanların hayatında büyük tahribatlara neden olan aşkları ve trajik kaderleri ölümsüzleştiriyor.

Haberin Devamı

Ballet Flamenco Marıa Carrasco Topluluğu’nun ‘Carmen’ gösterisi, 6 Nisan Cuma saat 21.00’de, 7 Nisan Cumartesi 15.00 ve 21.00 saatlerinde ve 8 Nisan Pazar günü ise saat 15.00’te TİM Show Center sahnesinde izlenebilir. Biletler Biletix’te. (216) 556 98 00.
Adres: Darüşşafaka Caddesi Derbent Mevkii (Darüşşafaka Kampüsü yanı) Maslak, Sarıyer. (212) 286 66 86.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!