İrlandalı nişanlı Revan koleksiyonunun yüzü oldu

Güncelleme Tarihi:

İrlandalı nişanlı Revan koleksiyonunun yüzü oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2013 01:14

adL ve Cengiz Abazoğlu işbirliği, beşinci sezonunda da iddialı. ‘Revan’ adlı 60 parçalık koleksiyon İstanbul Fashion Week’de 8 Ekim kapsamında podyuma çıkacak. Koleksiyonun ön tanıtımında Serdar Ortaç’ın İrlandalı sevgilisi Chloe Loughnan yer aldı.

Haberin Devamı

AdL ile Cengiz Abazoğlu işbirliğine bu yıl da devam! 5 sezondur üst üste adL için koleksiyon hazırlayan ve İstanbul Fashion Week’de defile yapan Cengiz Abazoğlu ilk günden beri markayla enerjilerinin çok uyuştuğunu söylüyor: “Her defilemiz ses getirdi, marka yüzü olarak seçtiğimiz isimler konuşuldu ama en önemlisi koleksiyonlar ticari anlamda da çok başarılı oldu, kitlelere ulaştı. Üç-beş kişi satın alsa asla devam edemezdik. adL’nin tüm ekibiyle ama bilhassa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Tasarım Direktörü Zehra Işık’la uyum içinde çalışıyoruz. Ortak bir dil tutturduk ve artık konuşmadan anlaşabiliyoruz.”
Önceki sezonlarda Wilma Elles, Yolanthe Cabau gibi isimlerle çalışan Cengiz Abazoğlu-Zehra Işık ikilisine bu isimleri nasıl seçtiklerini soruyorum. Zehra Hanım “Çoğu zaman bu isimler bizi seçiyor” diyor: “Benim ülkeye en son kim geldi, kim konuşuluyor onu fotoğraflayalım diye bir düşüncem hiç olmadı. Ama bu tip insanları danışmanları hep bize yönlendiriyorlar. Fashion Week öncesi bu işe yatırım yaptığımız herkes tarafından biliniyor. Biz de gelen teklifler içinden seçip yapıyoruz açıkçası. Podyuma yakışması ve tasarımlarımızı iyi taşıması çok önemli…”
Gelelim adL Cengiz Abazoğlu 2014 ilkbahar yaz koleksiyonuna… Çıkış noktası Topkapı Sarayı’na ait Revan Köşkü’nü süsleyen çiniler… O görüntüler Cengiz Abazoğlu’nun dönem kadınlarını bugüne uyarlamasına neden olmuş. Desenleri stilize etmiş, desinatörlerle çalışıp yeni kumaşlar basmış. Tasarımcının isteğinden de anlaşılacağı üzere Revan genç ve genç hissedenlere ait bir koleksiyon. Şortlar, şort etekler, püskül detayları ve kısa kokteyl elbiseleri ağırlıkta.

Haberin Devamı

Serdar Ortaç’ın sevgilisi Chloe Loughnan

Türkiye’yi asla terk etmem

Rus olduğunu zannediyordum, İrlandalı çıktı. Babasının iki işi var; bir taraftan bahçe düzenlemesi yapıyor, yani bir tür peyzaj mimarı, bir de süpermarketi var. Annesiyse ilaç pazarlamacısı. Ailesini tanımlayan en önemli kelime ‘çalışkanlık’. 73 yaşında bir babaannesi var; hâlâ turizm rehberi olarak çalışıyor. Model olmak çocukluk hayaliymiş. Boyu o kadar uzunmuş ki herkes mutlaka model olmalısın diyormuş. Nitekim bir gün bir alışveriş merkezinde ‘İrlanda Next Top Model’ programının yapımcıları tarafından keşfedilmiş. Yarışmada utangaçlığı yüzünden sekizinci olmuş ama yine de modellik yolundaki kapılar açılmış. Ajansı çalışmak için İstanbul’a gitmesini söylediğinde ilk başta çok korktuğunu söylüyor: “Açık söyleyeyim böyle medeni böyle güzel bir yer beklemiyordum. Kadınlar özgür değil, sokaklar güvenli değil zannediyordum.” Geleli bir buçuk yıl oldu, yaklaşık bir yıldır da Serdar Ortaç’la sevgili. Tanışmalarına bir klip çekimi vesile oluyor: “Ben İstanbul’a Serdar’la birlikte âşık oldum. Artık evim Türkiye. Terk etmeyi asla düşünmüyorum. En büyük tutkum Türk yemekleri. Karşı koyamadığım için ilk geldiğimde dört kilo aldım. Zamanla verdim. Spora gitmeyi hiç sevmiyorum. Tek yaptığım aktivite Serdar’la birlikte yürümek ve bisiklete binmek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!