İnkılap Kitabevi’nden genç yazarlara fırsat

Güncelleme Tarihi:

İnkılap Kitabevi’nden genç yazarlara fırsat
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin köklü yayınevlerinden olan İnkılap Kitabevi, kuruluşunun 73. yılında edebiyatımıza katkıda bulunmak ve genç yetenekleri özendirmek amacıyla bir yarışma düzenliyor.

Genç şairler, öykü ve roman yazarları! Koltuğunuzun altında dosyanız, yayınevi yayınevi dolaşmaktan bıktınız mı? Daha kötüsü yazıp çizdikleriniz ne yapacağınızı, kime göstereceğinizi bilemiyorsunuz değil mi?

İşte yüreğinize su serpecek bir haber. Türkiye’nin en eski ve köklü yayınevlerinden olan İnkılap Kitabevi kuruluşunun 73. yılında genç sanatçılara eserlerini günışığına çıkarma fırsatı veriyor.

Yayınevinin Türk edebiyatına yeni isimler ve taze kan kazandırmak amacıyla düzenlediği yarışmada şiir, öykü ve roman dallarında ödüller verilecek. Ödülün ne olduğunu hemen söyleyelim, yapıtlarının telif ödenerek İnkılap Kitabevi tarafından basılması.

Yarışmaya son başvuru tarihi sie 1 Eylül 1999. Yani elinizi çabuk tutmakta fayda var. Yarışmaya katılacak adayların 35 yaşın altında olmaları ve gönderecekleri dosyaların daha önce kitap halinde yayımlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekiyor. Adayların, 6 kopya halinde ve bilgisayar ya da daktilo ile çift aralıklı yazılmış dosyalarına açık kimliklerini, özgeçmişlerini, açık adres ve telefonlarını ve 1 adet fotoğraflarını da eklemeleri gerekiyor.

Üç daldaki yarışmanın seçici kurulları şu isimlerden oluşuyor:

Şiir dalında Sunay Akın, Metin Celal, Haydar Ergülen, Küçük İskender ve Lale Müldür.

Öykü dalında Feridun Andaç, Nursel Duruel, Mehmet Güreli, Feyza Hepçilingirler ve Barlas Özarıkça.

Roman dalında ise Taner Ay, Semih Gümüş, Mario Levi, Mahir Öztaş ve Hikmet Temel Akarsu.

Yarışma sonuçları 1 Kasım 1999 tarihinde açıklanacak ve ödül kazanan eserler telifleri ödenerek İnkılap Kitabevi tarafından yayımlanacak.

Başvuru adresi: İnkılap Kitabevi, ‘‘Şiir-Öykü- Roman Ödülü’’, Ankara Cad. 99, Cağaloğlu 34410 İstanbul. Tel: (0212) 514 06 10

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!