Güncelleme Tarihi:
Dedeman Otelleri’nin ünlü İngiliz aşçısı Kevin Thomas McIntrye, Hotel Dedeman İstanbul’da gerçekleştirdiği ‘‘Pasta Şov’’da meraklılarına pasta tarifleri ve pasta süslemeleri hakkında bilgiler verdi. Güzel mankenler Didem Taslan ve Selin Toktay da pastaları hazırlarken Kevin’a yardımcı oldular. İngiltere’nin önde gelen aşçılık okullarından mezun olan ve dünyanın 5 yıldızlı büyük otellerinde executive şef olarak çalışan Kevin, tüm Dedeman otellerinin mutfak personeline de yıllardır edindiği tecrübelerini aktararak pasta ağırlıklı olmak üzere tatlı ve tatlı süslemeleri konularında eğitim veriyor.
TARÇIN SOSLU EKMEK PUDİNGİ
(6 - 10 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika
bekletme süresi: 30 saat
Malzemeler
6 dilim dost ekmeği
1 litre süt
6 adet yumurta
150 gr şeker
1 çimdik vanilya
50 gr kuru üzüm
50 gr çikolata
200 gr erimiş tereyağı
Yapılışı
Süt, şeker, yumurta ve vanilyayı çırpın. Ekmekleri karışıma batırarak elinizle iyice bulayın ve bir fırın kabına yerleştirin. Erimiş tereyağını üstlerinde gezdirin. Üzümleri ve çikolatayı serpiştirin. Karışımın geri kalanını ekmeklerin üzerine dökün. 180 C ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.