İnci gibi dişler...

Güncelleme Tarihi:

İnci gibi dişler...
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2007 00:00

Bir anne olarak en büyük takıntım "uyku" oldu benim. Hálá da öyle...

İnanın daha doğmadan önce bebeğim ile konuşmaya başlamıştım; "Bak şimdi bebeğim, gündüz gezecek, eğlenecek, oynayacağız, gece uyuyacağız. Gece uyursak büyürüz. Söz birlikte uyuyacağız. Gündüz, gece, uyuyarak büyüyeceğiz, birlikte. Güzel uyursak gündüzleri harika eğleniriz" şeklinde. Hem "Her Güne Bir Masal" kitabından dünya masallarını o günkü tarihe göre üçer kez eğilerek okurdum, hem de bunları söylerdim işte. "Şimdi sağıma dönüyorum, şimdi banyo yapıyorum, şimdi yürüyorum" gibi bilgilendirirdim onu.

Ve Allah gönlüme göre verdi tabii ki. İlk yaş gününe kadar akşam 18.00 gibi, sonra 19.00 gibi, son iki yıldır ise akşam en geç 20.00 sularında uyuyan ve sabaha kadar uyanmayan bir oğlum var benim. Eğer bir sıkıntısı, sorunu, rahatsızlığı, üzüldüğü bir şey yoksa. Anası gibi yani. Ben kımıldamadan uyurum, o döne döne. Ben hayatta terleme nedir bilmem, o don ve atletle yatar, erkek ya. İşte öyle...

Bu uyku disiplini konusunda bir kendimi bilirdim. Bennu Gerede de benim gibiymiş. Duydum da yeni, rahata erdim.

Neyse yani, ben beslenme olayına uyku kadar takmadım. Şükürler olsun ki takmayınca konulara, hayat şahane gidiyor kendi doğal dengesinde. Diğer her şeyin yanında Adana dürüm, suşi, mercimek köftesi ve kokoreç yiyebilen bir oğlum oldu. Aynı anası gibi. En sevdiği tatlı tiramisu, hem de bebekliğinden beri.

Gelelim asıl konuya; diş fırçalama hadisesi.

4,5 yıldır bu şahsiyetin "anası" sıfatı ile yaşayan bendeniz, çözemedim bu konuyu. Pilli fırçalar mı almadım, sadece kendi dişlerini yakından görsün diye banyona alçak bir yere ayna mı takmadım, rengarenk diş macunları ve temizleme sakızları mı getirtmedim... Olmadı. Zorla, birbirimizi delirterek ve tehditle oldu. Kırk yılda bir hemen tamam dedi. Ama hep rüşvet ile hallettim bu işi. Kendimden utanıyor muyum? Hayır tabii ki. Ancak geçen hafta bir mucize oldu ve bu iş görüntüde kendiliğinden çözüldü.

Emre, annem ile konuşuyor: "Selen’in dişleri neden gri anane" diye soruyor. "Fırçalamıyor da ondan" (Oysa antibiyotik yüzünden oluşan yan etki) yanıtını alıyor. "Aman Tanrım" diyor oğlum. "Yaaaaa" diye onaylıyor annem. "Ben de fırçalamazsam öyle mi olur?" diye devam ediyor küçük adam. "Evet tabii ki, başladı bile baksana seninkiler" şeklinde dalga geçiyor annem. "Ama annem böyle söylememişti" diyor yavrucum. "Bu deli kız şimdi anlatmıştır buna en bilimsel şekliyle" diye iç geçiriyor annecim ve "Ne demişti annen?" diye soruyor. Bizim panik balık atlıyor hemen: "Dişlerini fırçalamazsan ağzın kokar ve kızlarla konuşamazsın. Birini öpmek istersen de ağzın koktuğu için öpemezsin. Bir de ağzında mikroplar birikir. O mikroplar arkadaşına geçer demişti bana."

"Doğru söylemiş" diyor anneanne. "Hepsi birden. Hem dişleri gri olacak hem de kızları öpemeyeceksin" diye de devam ediyor. "Anane hemen dişlerimi fırçalamam lazım. Grinch gibi olmamam lazım" diye bağırarak ve koşarak uzaklaşıyor Emre Berent.

Bu olay, şimdilik çözülüyor. Ve yan etkiler başlıyor: Sabah uyanır uyanmaz "Anne ağzım kokuyor, evyah dişlerimi yıkamam lazım" diyor. Gece sağından soluna dönerken soruyor: "Anne ağzım kokuyor mu?" Sabah dişler fırçalanınca "Gri olmadı değil mi"... Gece fırçasından sonra "Leyla Abla, aç bakalım kiminki beyaz" durumlarında bir sidik yarışı var evimizde son günlerde.

İnci gibi dişler için biz yalan söyledik.

Başarmış gibiyiz.

Yani olay neymiş, "klasik yöntemleri bazen geçiniz, annelerinize güveniniz"miş...

İyi hafta sonları olsun tüm annelere...

Bu hafta sonu ana oğul biz ne yapacağız?

Cumartesi günü, göz kontrolümüz var, doktora gideceğiz. Geçen hafta artık oynamadığımız oyuncaklarımızı ve küçük gelen giysileri ayırmıştık, onları da ihtiyacı olan kardeşlerimize hediye edeceğiz.

Pazar günü, eve arkadaşlarımızı çağırdık. Mısır patlatarak, yerlere minderler atarak ve evde yaptığımız bonibonlu keki yiyerek "Arabalar" filmini izleyeceğiz. Bütün giysilerimiz ve her şeyimiz gördüğünüz gibi "Şimşek McQueen" ile dolu. Bu hafta sonu yine evde boyları 60-80 cm arasında değişen erkekler topluluğu partisi var. Kendime sabır diliyorum.

Bu DVD’yi izletin

Barbie ve 12 Dans Eden Prenses

Babalarının krallığının tehlikeye girmesi üzerine Prenses Genevieve ve kız kardeşleri birlik olmak, babalarını kurtarmak için çalışmak zorunda kalırlar. Bu sayede sorunların üstesinden gelmek için aile birliğinin ne kadar önemli olduğunu öğrenirler. Barbie, bu yepyeni eğlenceli ve büyüleyici macerada danslarıyla kalbinizin en derinliklerine kadar ulaşacak. Çocuklarınızın beğenerek ve keyif alarak izleyecekleri bu DVD’yi mutlaka edinin.

Bu fuara gidin

Bursa Kitap Fuarı 5 Yaşında

Bu yıl 5. kez düzenlenen Bursa Kitap Fuarı, 3 Mart günü açılacak ve 11 Mart tarihine kadar kitapseverlerle buluşacak. Fuar bu sene birbirinden önemli söyleşi, imza günleri ve sergilerle Bursalı kitapseverlere 9 gün süresince önemli etkinliklerde bulunma fırsatı yaratacak. Haydi bakalım anneler, çocuklarınızın elinden tutun ve kitap fuarını mutlaka ziyaret edin. Kitap seven çocuklar olarak yetişmelerini istiyorsanız, onlara bu imkánı sunun.

Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi / Yalova Yolu 4. Km (Buttim Yanı) / Telefon: (0224) 211 50 81

Bu CD’yi dinletin

ABC Müzikli Alfabe

Çocuklara müjde! Öğrenme hiç bu kadar eğlenceli olmamıştı. Alfabeyi çocuklara eğlendirerek öğretme amacıyla hazırlanan bu CD, dilin temel ifadesi olan harflerin müzik eşliğinde öğretilmesini hedefliyor. Müzikleri Doğan Canku’ya, sözleri Tekin Özertem’e ait bu çalışmayla çocuklarınız hem eğlenecek, hem de öğrenecek. SONY BMG-Umut Sanat ortak çalışması olan "ABC Müzikli Alfabe" CD’sini tüm müzik marketlerde bulabilirsiniz.

Bu filmi kaçırmayın

Çirkin Ördek Yavrusu ile Farecik

Çiftlik hayvanlarıyla dolu bir kümeste saklanan şehir faresi Ratso, kendini "Çirkin" isimli ördek yavrusuna babalık yaparken bulur. Ratso, Çirkin’e giderek daha çok bağlanır ve ona hayata dair ciddi konularda tavsiyeler verir. İşin kötüsü, Çirkin ne zaman bu tavsiyelere uymaya kalksa, başı belaya girer. Bakalım Ratso onu her defasında kurtarabilecek mi?

Bu kitabı okutun

Büyülü Süpürge Taşımacılığı

İnsanlar gibi çalışarak yaşamaya karar veren ve yemek dağıtımı yapmak için Büyülü Süpürge Servisi’ni kuran iyi kalpli cadıların macerasını okumak istiyorsanız, bu kitap tam size göre. Hikaye hakkında kısacık bilgi vermek gerekirse, büyülü süpürgeleri çalınan Mabel ve Ethel mutsuzdur. Süpürgeleri yokken evlere pencerelerden yemek dağıtmaları olanaksızdır. Ablaları Mod’dan yardım isterler. Ama o, cadılık işlerinden uzak durmaya ve büyü yapmamaya söz vermiştir. Ann Jungman tarafından kaleme alınan bu keyifli kitap, Günışığı Kitaplığı tarafından yayınlandı.

Bu oyunu izletin

Uyuyan Güzel Komedisi

Mutlu, mesut bir yaşam süren kral ve kraliçenin bir tek dertleri vardır; miraslarını bırakacakları bir çocuklarının olmaması. Günlerden bir gün ormanda dolaşan kral, komşu krallığın prensinin yaraladığı kuşu ölümden kurtarır. Masal bu ya, kuş kutsal bir kuş olan Anka Kuşu’dur. Kralın durumunu öğrenir ve gücünü kullanıp krala bir kız çocuğu armağan eder. Bu olay, ülkede büyük bir sevinçle karşılanırken, kötü peri Melefis kutlamalara davet edilmemesine çok kızar ve kralı lanetler. Lanete göre; prenses 16 yaşına geldiğinde eline iğne batacak ve sonsuz bir uykuya dalacaktır... Bakalım küçük prenses, kötü perinin lanetinden kurtulabilecek mi? Sarıyer Sanat Tiyatrosu’nun sahnelediği bu keyifli oyunu kaçırmayın.

Cumartesi-Pazar Saat 12.00 Akatlar Kültür

Merkezi / Tel: (212) 351 93 84

Çarşamba Saat 11.00 ve 13.30 Caddebostan Kültür Merkezi / Tel: (216) 467 25 68

Buraya gidin

Sabah Vega

750 kişilik kapasitesiyle Sahan Vega, Anadolu yakasının en büyük restoranı olma özelliği taşıyor. Sahan Vega, 140 m2 alanlı 50 kişilik çocuk restoranı ile doğum günü partileri ve anaokulu mezuniyet davetleri için çok uygun bir mekan. Çocuk gelişimi mezunlarının gözetiminde çocuklarınız eğlenceli vakit geçirirken, siz de rahat rahat yemek yemenin tadını çıkarabilirsiniz.

Adres: Barbaros Mah. Halk Cad. No:12 Kadıköy / Telefon:

(0216) 315 36 36 


Annelere Özel

Desperate Housewives Yemek Kitabı

"Desperate Housewives Yemek Kitabı", her damak zevkine uyan tarifleri ve diziyle bağlantılı özel bölümleriyle hem dizinin takipçilerini, hem de yemek yapmaktan zevk alanları mutlu ediyor. İşte size "umutsuz ev kadınlarından" 125 özel ve umutlu tarif... Bu güzel ve keyifli kitabı tüm seçkin kitapçılarda bulabilirsiniz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!