İlk defile Almanya’da

Güncelleme Tarihi:

İlk defile Almanya’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koleksiyonları Paris ve New York'taki çeşitli butiklerde büyük ilgi gören modacı Arzu Özbakış Kaprol, ilk kişisel defilesini Almanya'da, İTKİB'in (İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçılar Birliği) sponsorluğunda gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Mimar Sinan Üniversitesi Moda Konfeksiyon Bölümü mezunu, Beymen Academia ve İTKİB ödüllü modacı Arzu Özbakış, 80 parçadan oluşan ‘‘Tanımsız - Undefined’’ adını verdiği zamansız ve mekansız koleksiyonunu, 2-3-4 Ağustos tarihlerinde Almanya'nın SPD\CPD Düseldorf Fuarı'nda bir defileyle tanıtacak. Uğurkan Erez'in koreografisini yapacağı defilede, 20 manken ve iki dansçı podyuma çıkacak. Türkiye'nin en büyük fuar merkezi olan CNR'dan yedi kat daha büyük olan SPD/CPD Düsseldorf Fuarı'na yaklaşık 10 bin kadar tekstilci firma ve modacı katılacak. Fuarda Türkiye'den 20 katılımcı firma yer alırken, dizayner olarak Türkiye'yi sadece Arzu Özbakış Kaprol temsil edecek.

Kaprol, ana tema olarak kadınlara erkeksi hatlarda dişi duyarlılığını yaşatmaya çalışıyor. Modacı, hiç ütü gerektirmeyen, rahatlıkla yıkanabilen, kırışmayan, ipliği bükümlü polyester olan kumaşlardan, önlü arkalı en az üç formda giyilebilen en büyük özelliği ise şişman ya da zayıf olmanın önemsiz olduğu koleksiyonunda doğada var olan bütün renkleri kullandığını söylüyor. Sadece piliselerden oluşan koleksiyonda genç modacı, kendi tasarlayıp diktiği kıyafetleriyle dünya platformunda farklı ve kalıcı bir yer edinmeyi hedefliyor.

‘‘Kıyafetlerimi çiziyorum, dikiyorum bir de sırtıma atıp pazarlıyorum. Yıllardır ter döktüğüme deydi, çünkü hazırladığım koleksiyonlar uluslararası arenada çok olumlu eliştiriler alıyor. Bu da beni daha çok çalışmak ve yaratmak için kamçılıyor’’ diyen Kaprol, ‘‘No.1‘‘ ve ‘‘No.2’’ serisinden sonra ‘‘Tanımsız’’ adıyla hazırladığı 1999 yaz koleksiyonunda ağırlıklı olarak organze ve şifon kullandığını söyledi. ‘‘İmaj diye bir şey yoktur. Asıl olan insanın kendi kişiliğini en sade ve yalın şekliyle ortaya koyabilecek olanı seçip giymektir’’ diyen genç modacı, şu sıralar Çarşı Mağazaları için de yeni koleksiyonlar hazırlıyor.

GENÇ VE BAŞARILI

Modacı Arzu Özbakış Kaprol, kendi çizip diktiği kreasyonunu şimdi de yurtdışında kendisi pazarlayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!