İlaç yerine sebze

Güncelleme Tarihi:

İlaç yerine sebze
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sağlıklı yaşam için sebze yemek zorunda olduğunuzu biliyorsunuz. Ancak vitaminlerin ve ek gıdaların çoğalmasıyla birlikte insanlar sebze yemektense, bu ilaçları alıyorlar. Oysa sebzelerin ‘‘ilaç’’ etkisinden yararlanmak için çok fazla çaba sarfetmeniz gerekmiyor. Günde beş kez özellikle çiğ alınan sebze, hem kanserden koruyor hem enerjinizi artırıyor hem de sağlıklı yaşamanıza katkıda bulunuyor.

Sinirlere marul

Marulun sakinleştirici etkisi olduğu yıllardır biliniyor. Ancak sakinleştirici etkisinin yanısıra marulun başka faydaları da var. Örneğin sinirleriniz bozuk ve geceleri uyumayı başaramıyorsunuz, bu durumda marul sizin için iyi bir ilaç. Bir buçuk kase suya 3-4 yaprak marulu atın ve yirmi dakika kaynatın. Yatmadan önce bu suyu için. Ağrılı regl dönemleri için de marul suyu doğal ve etkili bir ilaç. Bir litre suyun içinde 75 gr. marulu kaynatın, regl döneminiz boyunca günde üç bardak için. Hem sancılarınızdan kurtulacaksınız hem de cildinizin yenilenmesini sağlamış olacaksınız. Çünkü marulun içindeki E vitamini yaşlanmayla da savaşıyor.

Romatizmaya kereviz

Kereviz zayıflatıcı etkisinin yanında bir de romatizmaya iyi geliyor. Kerevizi alın, temizleyin, soyun ve suyun içine atıp, kaynatın. Romatizma tedavisi için 2-3 hafta boyunca her gün yarım bardak kereviz suyu içmelisiniz. Biraz daha hareketlenip, enerjinizi arttırmak istiyorsanız kereviz suyuna aynı miktarda ıspanak ya da havuç suyu ilave edin.

Havucun yararları

Havuç cildinizin yaşlanmasını önlüyor. Sindirim sistemini de düzenleyici etkiye sahip. Sıkılmış havuç suyu ise sağlıklı yaşam için ideal bir içecek. Gastrit ve onikiparmak bağırsağı ülseri olanlara tavsiye ediliyor. Ayrıca çocuk ishallerinde de kullanılabiliyor. Bu ilacı yarım kilo havucu bir litre suyun içinde kaynatıp, yarım çay kaşığı tuz ekleyerek elde edebilirsiniz.

Maydanoz mucizesi

Maydanoz C vitamini yönünden portakaldan dört kat daha zengin. Üstelik sadece beş gram maydanoz, bir günlük A vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılıyor. Kaynatılmış maydanoz suyunu içtiğinizde vücudunuzdaki toksinlerin yaşama şansı kalmıyor. 50 gram maydanozu, beş dakika boyunca bir litre suyun içinde kaynatıp içmeniz yeterli. Yalnız kaynayan suyu 15 dakikadan fazla dinlenmeye bırakmayın. Hazırladığınız bu sıvı idrar söktürücü olarak kullanılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!