İkizler artık kol ve bacaklarını oynatıyor

Güncelleme Tarihi:

İkizler artık kol ve bacaklarını oynatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Henüz 10 aylık olan ve başarılı bir ameliyatla ayrılan ikizlerin sağlığı günden güne düzeliyor. Prof. Dr. Daver Yeker, bebeklerin kol ve bacaklarını oynattıklarını söyleyerek, ‘‘Solunumlarını da güçlendirmeye çalışıyoruz’’ dedi.

YAPIŞIK doğan ve ameliyatla ayrılan 10 aylık ikizler Sema Nur ile Seda Nur'un durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve ameliyatı yöneten Prof. Dr. Daver Yeker, yoğun bakım servisinde tedavileri süren ikizlerin artık uyutulmadığını söyledi. Bebeklerin yoğun bakım dışındaki ortamda yaşamaları için alıştırmaların sürdüğünü belirten Prof. Dr. Yeker, ‘‘Kızlar dünden daha iyiler. Halen akciğer makinesinden belli konsantrasyonda oksijen gidiyor. Bu konsantrasyonu giderek azaltarak kendi solunumlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Solunumları yeterli güce ulaşınca solumun makinesinden ayıracağız’’ dedi.

Artık uyutulmayan bebeklerin her türlü gürültüye, sese tepki verdiğini anlatan Prof. Dr. Yeker, şöyle konuştu:

‘‘Kollarını bacaklarını oynatıyorlar. Annelerini sesini çıkarmamak kaydıyla yine yanlarına soktuk. Bu aşamada aşırı hareket etmelerini istemiyoruz. Damar hatları, kalp ve solunum aletlerinin propları vücutlarına bağlı. Hareket ettikçe oksijen ihtiyaçları da artıyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!