Ä°kinci kuÅŸak tiÅŸört tasarladı

Güncelleme Tarihi:

İkinci kuşak tişört tasarladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 00:00

Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın bu yıl altıncısını yapacağı TOG Bazar, 22 Mayıs’ta Esma Sultan Yalısı’nda. 100’e yakın ünlü markayı bir araya getiren TOG Bazar’dan elde edilen gelir, Toplum Gönüllüsü Gençlerin hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projelerine aktarılacak. Hedef 400 bin lira. Projenin duyulması için bu kez ünlü isimlerin kızları tişört tasarladı.

Haberin Devamı

Buse Terim

Tişörtüm herkese güven versin istedim

Suistimale son derece açık olan bu tür sosyal sorumluluk projelerinde vakıflardan tek dileğimiz; uzattığımız ellerin doğru adreslere ulaşabildiğinden emin olmak. TOG bu güven testinden defalarca geçmiş bir vakıf. Tişörtümün üzerinde özellikle bunu vurgulamak istedim. Güveninizin tam olması için ‘NOT FAKE’ püskürtme yazılı  bir tişört tasarladım. Sırtına melek kanatları katarak işin ruhunun masumluğunu vurgulamak istedim.

Nazlı Soylu

Kırmızı kalp her yerde

Genç bir tasarımcı-iş kadını olarak tasarımıma hayatta en önemli duygu olan sevginin hayat, hayatın da sevgiden ibaret olması felsefesi yön verdi. Soyut çizimlerle yoğun duygular hissettiren neşeli şarkılar kağıda döküldü, moda figürleriyse tamamen o anın yaşattırdığı özgür hareketlerle kağıda yansıdı. Tasarımlarımdaki bütün desenlerin birbirine bağlandığı ortak noktaysa kırmızı bir kalbin mutlaka bir köşeden bize sevgiyi hatırlatma çabası. Tişörtlerimizden gelecek desteğin gençlerin kalplerini de sevgi, mutluluk ve başarıyla doldurması dileğimle...

Haberin Devamı

İkinci kuşak tişört tasarladı

Pelin Akın

Spor, şık, cool ve kokoş tişörtler

Dört tişörtü spor, şık, cool ve kokoş olarak dört ayrı temada tasarladım. Beğendiğim malzemeler ve doğru kombinasyonlar doğrultusunda ilerlemeye çalıştım. Sonuç olarak ortaya birbirinden çok farklı dört ayrı tişört çıktı.

Aslı Tandoğan

Benim hâlâ umudum var

Osmanlı motiflerini ve şile bezini kullanmak istedim fakat ikisini bir araya nasıl getireceğimi ve nereden başlayacağımı bilmiyordum. TOG yararına olduğunu duyan herkes bana yardım etti. Bir kez daha anladım ki, sevginin olduğu her yerde umut var...

Nazlı Yazıcı

Annemin izindeyim

Ben TOG ile annemin pembe evde verdiÄŸi okuma-yazma kurslarıyla tanıştım. Anneme eÅŸlik ettiÄŸim bir gün yapılan eÄŸitimin ne kadar deÄŸerli ve etkileyici olduÄŸunu ancak yakından görerek anlamıştım. Bu derneÄŸe tişörtlerimle katkım olursa ne mutlu bana.Â

Haberin Devamı

Yasemin Dormen

Tiyatro mesajı

Tişört tasarımına tamam dedikten sonraki birkaç günüm ben tasarımdan ne anlarım korkusuyla panik içinde geçti. Sonra fark ettim ki TOG aslında kendimi ifade etmem için bana inanılmaz bir fırsat tanımış. Ben de bugünlerde elimizden gitmek üzere olan bir sürü değerin bir tanesini tutunmaya, dedemin hayatı boyunca gösterdiği çabaya saygımı göstermek istedim. Tiyatronun önemini ve ölümsüzlüğünün altını bir de ben çizmek istedim.

HER BÄ°RÄ° 50 LÄ°RA

Bu yıl TOG Bazar’a sanat, iÅŸ ve cemiyet dünyasının genç hanımları tasarladıkları tşörtlerle destek veriyorlar. Aralarında AyÅŸe – Elif Boyner, Buse Terim, Ezgi Kramer, Esra Eczacıbaşı, Katia- Pia Hakko, Derya-Ferhan Åžensoy,  Nazlı Yazıcı, Pınar Sabancı, Hazal Kaya gibi isimlerin bulunduÄŸu bu genç hanımlar fırsat eÅŸitliÄŸi saÄŸlamak için TOG’lu gençler için çok özel tasarımlar hazırladılar. Her biri 50 liradan satılacak bu tişörtlerden elde edilecek tüm gelir; Toplum Gönüllüsü genç kadınların hayatın her alanında sorumluluk alabilen, özgüveni yüksek, liderlik vasıfları güçlenmiÅŸ bireyler olmalarına destek için yürütülen  ‘Kadın Hakları EÄŸitici EÄŸitimi projesinin hayata geçmesine katkıda bulunacak.Â

TOG KÄ°MDÄ°R

Haberin Devamı

Toplum Gönüllüleri, gençliğin enerjisini toplumsal faydaya dönüştürmeyi amaçlayan bir değişim ve dönüşüm projesi. Gençlerin öncülüğünde ve yetişkinlerin rehberliğinde toplumsal barış, dayanışmayı amaçlıyor. Asıl önemlisi gençlerin, aktif birer yurttaş olmalarını sağlıyor ve kişisel gelişimlerini destekliyor.

2011 SONU RAKAMLARI

Türkiye’de 66 ve Kıbrıs’ta iki il
101 Üniversite topluluğu/kulübü örgütlenmesi
Aktif olan 35 bin 812 Toplum Gönüllüsü genç
500’ün üzerinde yetişkin aktif gönüllü
844 ulusal ve uluslararası proje 
313 bin 881 kiÅŸiye hizmet
1 milyon 704 bin 226 saat gençlerin toplam gönüllü çalışma saati
17 milyon 775 bin 77 lira gerçekleştirilen projelerin topluma yarattığı katma değer
2011 bütçesi 7.9 milyon lira
TOG’a yapılan bağışların yüzde 91’i amaca yönelik değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55ea8084f018fbb8f88424d9

Karşınızda OYE for ROMAN

1980’den beri, Türkiye’deki moda sektörüne yön veren Roman markası, 2012 Yaz Koleksiyonu için Hollywood yıldızlarının tercih ettiği OYE Swimwear ile iş birliği yaptı. Ayça ve Zeynep Sadıkoğlu tarafından 2006’da yaratılan OYE Swimwear,  tasarımlarıyla kısa sürede dünya çapında üne kavuştu.
Sports Illustrated’de üç sene üst üste yer alan, Paris Hilton, Jennifer Lopez, Eva Longoria gibi isimlerin vazgeçilmezleri arasına giren OYE şimdi de plajlarda Roman kadınıyla buluşuyor.
OYE for Roman, kendinden emin, plajda da şıklığından ödün vermeyen, her zaman dikkat çeken kadınlar için tasarlandı. OYE’nin göz alıcı tasarımları ve feminen çizgileriyle  Roman’ın 2012 yaz çizgilerini birleştiren bu özel koleksiyon bikini ve mayo olmak üzere toplam 12 parçadan oluşuyor. Roman’ın feminen ve çekici modellerini baz alarak hazırlanan bu koleksiyon, sekiz tek parça ve dört bikiniden oluşuyor.
Koleksiyona turuncu, fuşya, cam göbeği ve mercan gibi canlı renkler hakim. Tek parça mayolarda tül detayları öne çıkıyor.  Her yaş ve bedene uygun kesimlerle vücut hatlarını mükemmelleştirmeyi amaçlayan koleksiyon  Roman mağazalarında satışa sunulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!