İkimiz de artık alyans takmıyoruz

Güncelleme Tarihi:

İkimiz de artık alyans takmıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2010 00:00

Gülben Ergen, Feride Edige ve Elvan Oktar ile çıktığı Çocuklar Gülsün Diye yolculuğuna devam ediyor. Ünlü sanatçı, kampanya kapsamında ikinci anaokulunun açılışını Mardin-Nusaybin’deki Duruca Köyü’nde yaptı. Biz de Ergen’le Mardin’de buluştuk, hem kampanyanın gidişatını hem de evde kendisini bekleyen dört erkeğe bu tekmpoda nasıl yetişebildiğini sorduk.

Haberin Devamı

GÜLBEN ERGEN VE AİLESİ (FOTO-GALERİ)

İKİZLERİYLE BÖYLE POZ VERMİŞTİ (FOTO-GALERİ)

Çocuklar Gülsün Diye Projesi’nden başlayalım... Bir dernek kurmaya, anaokulları yapmaya nasıl karar verdiniz?

- Biz Hürriyet’le birlikte girdik bu işe aslında... ıkizlerim Ares ve Güney’in ilk fotoğraflarını birçok yayın grubu istiyordu ama Hürriyet profesyonel davrandı, dünya starlarının yaptığı gibi bu fotoğrafları satın aldı. O alışverişle de derneğin temelleri atıldı.
 
Önce reklam olarak algılandı bu hareket tabii...           

- Kim nasıl istiyorsa öyle algılasın... Sonuca bakın siz. Tokat’tan sonra Mardin-Nusaybin’in Duruca Beldesi’nde bir anaokulu daha açtık. Zaten ne derlerse desinler, hiçbir olumsuz eleştiri yolumuzu kesemez. Bizim yolumuz ve hedefimiz belli; bu anaokulları açılacak. Fazlası olur ama azı olmaz.

Amacınız ne?         

- Çocuklara hayatı öğreten şey önce anne-baba, sonra okul öncesi eğitimdir. Dünya Sağlık Örgütü’nün verdiği verilere göre, 0-6 yaş arasında öğrendikleriniz, karakteristik gelişiminizin yüzde 70’ini oluşturuyor. Yani okul öncesi eğitim, sağlıklı bireyler için büyük önem arz ediyor.
 
BU İŞTE “BEN” YOK, “BİZ” VAR 

Sabahki konuşmanızda, pek çok yerde insanların çocuklarını anaokuluna bırakmak istemediğini söylediniz. Neden?


- Sebep anaokulu değil, anaokulu denen yerlerin nasıl olduğu... Önceki gezilerimizde öyle kötü anaokulları gördüm ki... Kazan daireleri gibi yerler... Oysa iyi anaokulu yaparsanız, oraya evlatlarını göndermeyecek anne-baba olmaz.

Öğretmenler nasıl atanıyor bu okullara?

- Milli Eğitim Bakanlığı, bizim de bilgimiz dahilinde öğretmen atamaları yapıyor.

Konser veriyorsunuz, albüm çıkarıyorsunuz, üç oğlunuz ve eşiniz evde sizi bekliyor. Neden Çocuklar Gülsün Diye?

- Şan şöhret, para, aile tamam da bunları çıkarırsan geriye ne kalıyor? Ben manevi haz aldığım, çok mutlu olduğum için Feride Edige ve Elvan Oktar ile bu yola baş koydum.

Sizi sevmeyenlerin de olacağını düşünüp, projeye zarar vermemek adına “ıyisi bu projenin yüzü ben olmayayım” dediniz mi hiç?

- Bu projenin özet sözü, ben yok biz var! SMS atandan binlerce lira bağış yapana kadar herkes bizim kahramanımız. Beni sevmeyenler de projemize destek olabilmeli. Çünkü anaokullarının yapımı 24 saat canlı olarak web sitemizden izlenebiliyor, 1 TL bile olsa her bağışçığının adı okullardaki kahramanlarımız listesine yazılıyor. Yok bize destek olmayacaklarsa, Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı’na, TOÇEV’e, AÇEV’e, Baba Beni Okula Gönder’e destek olsunlar.

AİLEMİ İHMAL ETMİYORUM 

Tokat ve Mardin’in ardından Trabzon’a geliyor sıra... Ya sonra? 


- Trabzon’u en geç ağustos başında açacağız. Ondan sonra da Erzurum, Hatay ve Sinop var.

Kaç çocuk okutuyorsunuz şimdi?

- Biyolojik olarak üç çocuğum var ama kalben binlerce çocuğa sahibim.

İlk konuşmanızda ailenizin bir ay sizi vazgeçirmeye çalıştığını söylediniz. şimdi durum nedir?

- Çalıştılar tabi, ama ben yine de yaptım. Ve yaptığım şeyden dolayı çok mutluyum.

Ailenizi ihmal ediyor olmayasınız...

- Hayır, öyle bir şey olmaz tabii...

Son günlerde alyans takmadığınızı fark ettim.

- Merak etmeyin, bir sorun yok. Mustafa, kılıç çalışmalarında onu zorladığı için çıkardı. O takmıyor diye ben de takmıyorum artık. Zaten erkekler yüzüğü aksesuvar olarak görüyor. Mustafa saat bile takmayan biri, o yüzden bir şey demiyorum.

Haberin Devamı

MANKEN OLMAK DEĞİL OKUMAK İSTİYORLAR

Bilge Köyü’nde tanıştığınız, anne-babalarını kaybetmiş dört genç kız sizi görmek için Diyarbakır’dan kalkıp geldi. Sizinle ıstanbul’a gelmek istiyorlarmış. Ne yapacaksınız?


- Onlarla açılış öncesinde konuştuk. ıstanbul’a gelmekle sorunlarının çözülmeyeceğini ve kendilerini masallar diyarında bulmayacaklarını anlattım. Ama anladım ki Mardin onlara yetmiyor, akıllandıkça ve büyüdükçe akılları, istekleri buralara sığmaz oluyor. Görüşmeye devam edeceğiz ve ne yapabileceğimize bakacağız.

Bilge Köyü’nde size en çok ne sordular?

- Katliam sonrası arkadaşlarından birçoğunu Darüşşafaka’ya götürmüşler. Onlar da “Gülben abla senin evin Darüşşafaka’ya yakın değil mi” diye soruyor. Onlar da orada okumak istiyorlar, onlara çok özeniyorlar belli ki. Dersleri iyi olursa yardım etmeye çalışacağız. Hedefleri manken olmak değil okumak.

Haberin Devamı

PROJEYE DESTEK OLMAK İÇİN

www. cocuklargulsundiye. org
Garanti Bankası şube Kodu: 395
Hesap No: TR970006200039500006211111
Turkcell SMS No: 1234
Vodafone SMS No: 2345

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!