İki kadından biri

Güncelleme Tarihi:

İki kadından biri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 1998 00:00

Acıbadem Hastanesi'nin güncel sağlık dergisinde yayınlanan kısa bir habere göre, cinsel sorunları nedeniyle İstanbul Tıp Fakültesi'ne başvuran her yüz kişiden 52'si vaginismustan mustarip. Yani cinsel ilişkiye giremiyorlar ve tedavi görmeleri gerekiyor. Genellikle 25-30 yaş grubundaki insanlar şikayetlerini dile getiriyorlar.
Haberin Devamı

Evlilik terapisi

Evlilik terapilerinin ilk hedefi, Dr. Simden Demirkıran'ın söylediğine göre, bireyler arasındaki iletişimi işler hale getirmek. Giderek birbirinden uzaklaşan insanların evlilik terapisi süresince duygu, düşünce, davranış, tepki, istek ve beklentileri ortaya koyulmaya çalışılıyor. Ayrıca her iki tarafın da evlilikten ne beklediği araştırılıyor.

Migreni tetikliyor

Sıcak ve nemli ortamlar, oksijen azlığı, parlak ışıklar, stres, aşırı gürültü, keskin koku, öğünlerin gecikmesi ya da açlık, aşırı sigara, peynir, çikolata, damarlarda genişlemeye neden olan ilaçlar, alkol, karbonmonoksit ve karbondioksitin fazla oluştuğu dış çevreler migreni tetikleyen faktörlerin başında geliyor.

Diyet planı

Zayıflamaya karar verdiğinizde üç temel ilkeyi gözden kaçırmamalısınız. İlki, diyetinizdeki yiyecekler çok çeşitli olmalı. Tek bir gıdaya kendinizi mahkum etmemelisiniz. Ilımlı olmak şart. Diyet yapmak, aç kalmak demek değildir. Kendinize zaman vermelisiniz. Kilolar yavaş yavaş azalmalı. Ne kadar çabuk verirseniz, o kadar kısa sürede de kiloyu geri alırsınız.

Laparoskopi ameliyatı

Ağır yük kaldırma, spor sırasındaki ani hareketler, öksürük nöbetleri, kabızlık, prostat gibi hastalıklara bağlı olarak gelişen kasık fıtıklarının tedavisinde laparoskopi kullanılıyor. Opr. Dr. Sait Bakır, bu ameliyatlar sayesinde çok daha az ağrı çekildiği, gerginlik hissinden kurtulunduğunu, normal yaşama erken dönüldüğünü, tekrarlama riskinin azaldığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!