İçinizin aynası

Güncelleme Tarihi:

İçinizin aynası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde dış görünüşünüze daha çok özen göstermeniz gerekiyor. Başka bir deyişle, kendinizi yenilemenin tam zamanı. Gelin zaman kaybetmeden tepeden tırnağa yenilenin. Aynadaki görüntünüz sizi memnun ettiği zaman özgüveniniz de artacak.

Eğer cildiniz kuruysa, yıkandığınız zaman vücudunuzun gerildiğini hissedersiniz. Teniniz soluk görünür. Bunun için her gün nemlendirici uygulayın. Haftada bir ya da iki haftada bir ölü hücreleri temizleyin. Krem temizleyici ve kuru ciltler için hazırlanmış tonlayıcı kullanın. Vitamin içeren nemlendiriciler sizin için uygundur. Gece kremi sürmeyi ihmal etmeyin.

Cildiniz yağlıysa yağ üretimini hızlandıran sert sabunlar kullanmayın. Akşamları temizleyici losyon ve tonlayıcı kullanmalısınız. Yağsız nemlendiricileri tercih etmeniz gerekir. Nemlendirici uyguladıktan sonra bir kağıt temizleyici ile yağlı bölgeleri silmelisiniz.

Cildiniz fazla duyarlıysa, belirli bazı cilt ürünlerine karşı reaksiyon gösterebilir. Kaşıntı, yanma ve kırmızı lekeler, bu durumun habercisidir.

Mükemmel makyaj için

6 uyarı

1 Fondötenin renginin yüzünüze uyup uymadığını araştırın. Fondöteni elinizin üzerine sürmekle bir sonuca uluşamazsınız. Fondöteni hafif nemli bir süngerle sürün.

2 Fondöteni sürdükten sonra pudra uygulamayı unutmayın. Fazlalıkları bir fırçayla alın. Fırça büyük olmalı.

3 Göz, yanak ve dudaklarınızın renginin birbirleriyle uyum sağlamasına dikkat edin. Gözlerinize pembe, dudaklarınıza turuncu boya sürmeyi sakın denemeyin.

4Far ve allık uygularken, doğru makyaj fırçalarını kullanmaya özen gösterin.

5 Kirpiklerinize maskara sürerken arada bir kirpik tarağıyla kirpiklerinizi tarayıp fazlalıkları alın.

6 Dudak boyamayı aceleye getirmeyin. Önce dudak çizgisini kalemle boyayın. Sonra küçük bir dudak fırçasıyla, boşlukları doldurun. Eğer dudak boyanız yeniyse fırçaya ihtiyacınız olmayacak.

Kokusuz, hipoalarjenik ürünler kullanmalısınız. Gül suyu ve eczaneden alacağınız gliserin, cildi yatıştırır. Sabundan uzak durun ve alkol içeren malzemeleri sakın kullanmayın

Eğer cildiniz normal ise kendinizi şanslı sayabilirsiniz. Her gece makyajınızı temizlemeyi sakın ihmal etmeyin. Her gün nemlendirici uygulamak zorundasınız.

Kaşlara şekil verin

Yapacağınız ilk iş, kaşlarınızın simetrik olmalarını sağlamak. Düzenli olarak fazlalıkları cımbızla alın. Bu iş için en uygun zaman banyo sonrasıdır. Cildiniz rahatlamış ve gözenekleriniz açılmış olur. Burun köprüsünün üzerindeki kılları alın. Sonra sıra kaşlarınızın alt kısmındaki fazlalıklara gelsin. Kaşlarınızı alırken çok dikkatli olmalısınız. Gereğinden fazla kıl alırsanız, kaşlarınızın şekli bozulur. Kaş fırçasıyla kaşlarınızı düzeltin. Eğer kaşlarınız çok dağınık duruyorsa, fırçaya biraz saç spreyi sıkın. Kaş kalemiyle kaşlarınızı boyayın.

Gözleri canlandırın

Sabahleyin, yorgun görünüşlü gözlerinize göz jeli uygulayın. Akşam ise bir göz kremi işinizi görür. Normal nemlendirici göz kenarlarına zarar verebilir.

Makyaj çantanızda bir kirpik kıvırıcı bulundurun. Kıvrık kirpikler gözlerinizin güzelliğini ortaya çıkarır.

Üst kirpiklerinize koyu kahverengi eyeliner uygulayın. Alt kirpiklerinizin kenarlarına beyaz kalemle çizgi çekin.

Üst kirpiklerinize kahverengi ya da siyah maskara sürün. Alt kirpiklere maskarayı şöyle bir dokundurmakla yetinin.

Dudakların bakımı

Dudaklarınızın üzerindeki boya fazlalıklarını kuru bir parmakla ya da ince bir bezle alın. Ya da üzerine biraz krem sürülmüş bir fırçayla temizliği yapın.

Dudaklarınız kuruysa, yumuşak dudak boyası kullanın. Mat boyalardan kaçının. Bunlarda nemlendirici miktarı azdır.

Dudaklarınızı ısırmaktan kaçının. Dudak üzerinden deri kalkarsa, hem canınız acır hem de dudaklarınız çirkin görünür.

Yüzünüzü temizlediğiniz ya da nemlendirici uyguladığınız zaman dudaklarınızı sakın ihmal etmeyin. Dudaklarda boya kalırsa, dudak kenarlarında siyah noktacıkların belirmesine neden olabilir.

Kuru dudakları yalamak sakıncalıdır. Nemlendirici uygulayarak sorunu çözümleyin.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!