"Hüsnü" diye çağırdılar

Güncelleme Tarihi:

Hüsnü diye çağırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2007 14:14

Kırklareli 17’nci Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali'nde ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici ile segilisi pop şarkıcı Deniz Seki yaklaşık 40 bin kişiye peş peşe konser verdi. Sahneye önce çıkan Şenlendirici kalabalığı klarnetiyle çaldığı parçalarla coşturdu. Daha sonra ‘Hüsnü’ tezahüratlarıyla sahneye çıkan Deniz Seki birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi.

Haberin Devamı

İŞTE ÇOK ÖZEL KONSERİN FOTOĞRAFLARI

Seki yağmurdan ıslanan sahnede yalın ayak konser verdi. Profesyonel olduklarını ve sadece işlerini yaptıklarını belirten sanatçılar, birlikte görüntü vermezken, özel hayatlarının kimseyi ilgilendirmediğini söyledi.

Festivaldeki konsere ilk başta çıkmak istemediğini belirten ünlü klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, “Aslında bu konsere çıkmak istemiyordum, ama olaylar ortaya çıkmadan önce anlaşılmış olduğu için çıktım. İşimi yapmak istiyorum” dedi. Şenlendirici, Nazire Şenlendirici ve Deniz Seki ile ilgili sorulara cevap vermedi. Daha sonra festival alanında sahneye çıkan Hüsnü Şenlendirici'nin, klarnetiyle çaldığı müzik parçaları, binlerce Kırklareli'yi coşturdu. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Şenlendirici, sahneyi sevgilisi Deniz Seki’ye bıraktı ve hemen otomobiline binerek konser alanından ayrıldı.

Haberin Devamı

‘SİZİN İÇİN BÜYÜK MALZEMEYİM’

Konser öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Deniz Seki ise, şunları söyledi:“Bu kadar yağmura ve zorluğa rağmen sizin mesleğinize olan saygımdan dolayı buradayım. Bizim için bu kadar yol katettiniz. Sizin için büyük bir malzeme olduğunun da farkındayım. Ama gerçekten buraya profesyonel bir şarkıcı ve müzisyen olarak geldim. Bu çok öncelerden alınan bir işti. Bunu iptal etmek benim hassasiyetime ve müzikal birikimime yakışmayan bir hareket olurdu. Ondan ötürü burada bu konserde Hüsnü beyle aynı sahneyi paylaşıyorum. Belki ileriki günlerde yine paylaşırız, ama şu anda bunu yapabilmek mesleğimize olan aşktan ibaret. Sizin de mesleğinize olan aşkınıza hitaben size, sorduğunuz sorulara cevap veriyorum. Beni kapıda çok kötü karşıladınız. Ama size kırılmıyorum. Kimse mağdur duruma düşmez. Herkesin açıklaması elinde ve dilindeyse hiçkimse mağdur olmaz. Ben gerçekten sizi çok seviyorum.”

Yıllardır gazetecilerle ve mikrofonla beyaz camı paylaştığını belirten Seki sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belki bazıları benim bu işe ne kadar aşık olduğumu biliyor veya bilmiyor. Ama bilmeye davet ediyorum. Burada olduğunuz için teşekkür ederim. Ama özel hayatım ve iş hayatımı karıştırmamak için size özel hayatımla ilgili cevap vermeyeceğim. Hüsnü bey nerede, hangi karavanda onu bile bilmiyorum. Bu kadar korumayla gelinir mi diye çirkin bir soruyla karşılaştım. Her sanatçının koruması olur. Burada 50 bin kişi var. Ben iki korumayla geldim. Ben isterdim ki benim her konserime bu kadar ilgi gösterin. Deniz Seki’ye gelin ve her zaman iki korumasını hep görürsünüz. Ben iki korumayla geldim 6 koruma organizasyonun şirketinin koruması.”

Haberin Devamı

Seki, modacı Siren Ertan’dan aldığı elbiselerin parasını ödemediği yönündeki haberin doğruluğunu soran gazetecilere yanıt vermedi.

SEKİ "HÜSNÜ" TEZAHÜRATIYLA SAHNEYE ÇIKTI

Hüsnü tezahüratlarıyla sahneye çıkan Deniz Seki söylediği şarkılarla festival alanını dolduran yaklaşık 40 bin kişiye duygusal ve hareketli şarkılar söyledi. Konser sırasında ise seyircilerin Hüsnü tezahüratlarına ise “Burası futbol sahası değil” diye çıkışan Deniz Seki şöyle konuştu:

“Benim için çok zor bir konsere çıktım. Bunun nedenini ise sizler çok iyi biliyorsunuz. Ama her şeyden öte profesyonel olmanın tadını yaşıyorum. Bütün haksızlıklara, hakkımızda çıkan bizim haricimizde söylenen bütün kelimelere sırf bu sesi duyabilmek için katlanıyor ve boyun eğiyoruz Bunun sesi alkış. Şöyle şarkılar yazıyoruz. Yıllar önce böyle şarkılar yazdım. Bunun adı zor olanı seviyor insan her defa. Ben de zoru sevmekten vazgeçmeyeceğim.”

Haberin Devamı

YALIN AYAK ŞARKI SÖYLEDİ

Daha sonra şarkılarına kaldığı yerden devam eden Deniz Seki, sahnenin ıslak olması nedeniyle giydiği topuklu ayakkabılarını çıkarttı ve yalın ayak konserine devam etti. Aldığı kilolarla dikkat çeken Seki coşkuya kendisini iyice kaptırınca yere oturdu ve istemeden frikik verdi. Daha sonra yerden kalkan Seki şarkısına kaldığı yerden devam etti. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Deniz Seki, yoğun sevgi seliyle koruma ordusu eşliğinde festival alanını terk etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!