Yavrulu ve öfkeli

Güncelleme Tarihi:

Yavrulu ve öfkeli
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2020 07:00

Birkaç gün önce bir çiçeği yakından görmek ve fotoğrafını çekmek için makilerin arasına girdim. Girmez olaydım… Üzerimde bir gümüş martı belirdi ve tıpkı savaş uçakları gibi sorti yaparak ‘bomba’sını bıraktı. Tam isabet! Girdiğim yerde yavrusunun olduğunu nereden bilebilirdim. Ben ettim, siz etmeyin!

Haberin Devamı

Tam üreme dönemindeyiz. Bu güzel bir haber ama içinde risk de barındırıyor. Birçok canlının yavrusunu koruyup kollamak için çabaladığı şu dönemde başınıza iş almak ve diğer canlıları rahatsız etmemek istiyorsanız dikkatli olun.

Çok centilmen olsalar da...

Yaban hayatı uzmanı Ahmet Emre Kütükçü’nün verdiği bilgilere göre şu aralar baca ya da doğalgaz borularınızda küçük karga ya da kukumav kuşu yuvaları olabilir. Çatıdaki durumsa daha hassas! Akkarınlı ebabil, ev kırlangıcı ya da kaya sansarı yavru büyütüyor olabilir. Bu nedenle eğer tadilat ihtiyacınız varsa sonbahara kadar beklemenizde ya da aşırı dikkatli ve hassas davranmamızda fayda var.

Karga ve martı baÅŸta olmak üzere bir sürü yavru kuÅŸun ilk uçuÅŸ denemelerini beceremeyip yerlere konduÄŸu bir zamandayız ayrıca. Özellikle karga ve martı yavrusuna denk geldiÄŸinizde annesinin hatta annesinin çetesinin civarda olabileceÄŸini unutmayın.Â

Haberin Devamı

Eğer doğayla iç içe geçmiş bir yerde yaşıyorsanız çok daha dikkatli olmak zorundasınız. Evet, her canlının yavrusu çok sevimli oluyor ama savunmasızlar da... İçinizdeki sevgi seline hâkim olun.

Örneğin dünyadaki diğer aile bireyleriyle kıyaslandığında son derece centilmen olan coğrafyamızdaki ayılar, söz konusu yavruları olunca aşırı öfkelenebilir. Yavruları; ayılar gibi mandaların, ineklerin ve diğer memelilerin de kırmızı çizgisi. Bu çizgiyi aman geçmeyin. Çünkü ölümlü karşılaşmaların çoğu tam da bu dönemde yaşanıyor, bilginize...

Yavrulu ve öfkeli

Yavrulu ve öfkeli

Yavrulu ve öfkeli
Yavrulu ve öfkeli


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!