Türkiye Avrupa değil ama Ortadoğu’dan da farklı, ayrı bir ruhu var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Avrupa değil ama Ortadoğu’dan da farklı, ayrı bir ruhu var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2018 11:17

Yan flüt virtüozu Carina Bruwer, Güney Afrika’nın ünlü müzik gruplarından Sterling EQ’nun kurucusu. 2010 FIFA Dünya Kupası açılışını Elton John’la yapacak kadar ülkesini temsil eden bir isim. Profesyonel müzisyenliğinin yanı sıra dünyayı daha iyi bir hale getirmek için uğraşıyor. Bunu da kurduğu Umut için Yüz (Swim for Hope) İnisiyatifi aracılığıyla yapıyor. Farklı ülkelerde uzun mesafe yüzerek dezavantajlı çocuklara yardımcı oluyor. Bu hafta Bodrum’da yapılacak Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası’nda kulaç atacak.

Haberin Devamı

Carina Bruwer 38 yaşında, üç çocuk annesi. Asıl işi müzisyenlik. Hayatını yan flüt çalarak kazanıyor. Deniz ve yüzmeyle ilişkisi ise çocuk yaşlarda başladı. Lisedeyken günde 250 metre yüzüyordu, yıllar içinde bu mesafeyi 4 kilometreye kadar çıkardı. “Müzik yapmadan yaşayabilirim ancak bir gün bile yüzmeden yaşayamam” diyor.

Umut için yüzme fikri, aklına 2013’te geldi. Yine açık denizde yüzüyordu. İlk iki çocuğunu çoktan kucağına almıştı. Kendi kendine, “Eğer uzun mesafe yüzmek için çocuklarımdan ayrı kalacaksam, bunu dünyayı başka insanlar için daha iyi bir yer haline getirmek için yapmalıyım” dedi. O günden sonra Güney Afrika’da ihtiyaç sahibi çocuklar için yüzmeye başladı. Bugüne kadar yüzlerce çocuğun hayatına dokundu.

‘Swim for Hope’, ilk kez kanserli çocuklara odaklanan bir örgüt için yardım topladı. Bağış toplayabilmek için destekçileriyle birlikte Güney Afrika’daki Ümit Burnu’nu yüzerek aştılar.

Haberin Devamı

Bruwer’ın bugüne kadar göze aldığı parkurlar arasında Cebelitarık Boğazı ve Manş Denizi geçişleri de bulunuyor. Yunuslarla birlikte yüzdüğü Cebelitarık’ta kadınlar rekorunu kırmayı da başardı. Karşılaştığı en zor etaplardan birinin Manş geçişi olduğunu söylüyor: “Soğuk suda pek iyi değilimdir. Soğuğun üstesinden daha kolay gelmek için 10 kilo aldım, böylece nispeten daha kolay geçtim fakat 12 saat yüzmek hayli zor bir iş, hele ki zihninizle mücadele ediyorsanız...” 

Uzun yıllar uzun mesafe yüzmeye devam eden Bruwer’ın 2016’da üçüncü çocuğu doğdu. Kısa bir aradan sonra şimdi yeniden sularda. Umut için yüzmeye kaldığı yerden devam ediyor. Bu kez kendine yeni bir organizasyon buldu: Muzukidz. Kasabalardaki yoksul çocuklara keman çalmayı öğreten bir okul. Onların yararına Fransa’dan İtalya’ya Monako üzerinden 22 kilometre yüzdü. Üç ülke yüzme etabı, daha önce yapılmış bir şey değil. Böylece başka yüzücülerin tekrarlayabileceği yeni bir rota yaratmayı da başardı.

Türkiye Avrupa değil ama Ortadoğu’dan da farklı, ayrı bir ruhu var
Yeni hedefi ise Bodrum’daki tüm etapları yüzmek. 9. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası Bodrum, 27-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Burada Korunmaya Muhtaç Çocuklar (KORUNCUK) ve Deniz Temiz Derneği/TURMEPA yararına üç yarışa katılacak: Ceo&Celebrity Swim Challenge, Profilo gece yüzüşü ve 10 km.’lik maraton.

Haberin Devamı

Bruwer, Türkiye’yi çok sevdiğini söylüyor: “Ülkenizin ayrı bir ruhu var ve çok samimi bir yer. Avrupa gibi değil ama Ortadoğu’dan da çok farklı. Hakikaten özel bir kimliği var. Akdeniz’in suyu da çok güzel ve ılık, bu yüzden benim için ideal bir yer. Türkiye’nin daha fazlasını keşfetmek için sabırsızlanıyorum. Yarışlar için de çok heyecanlanıyorum. Hayatımın her gününü güzel ve güneşli bir yerde uzun mesafe yüzerek geçirebilsem ve benim gibi insanlarla bir arada olsam, bu benim cennetim olurdu. Avrupa’nın ve dünyanın birçok ülkesinde kulaç attım. Ama bu kadar kapsamlı bir şampiyonada yüzmedim. Merakla bekliyorum...”

Bruwer’i biz de merakla bekliyoruz. 10 kilometrelik maratonu birlikte yüzeceğiz.

Türkiye Avrupa değil ama Ortadoğu’dan da farklı, ayrı bir ruhu var

Sevdiğiniz şeyi yapın. Kendinize vakit ayırın, çünkü bu sizi daha iyi biri haline getirir. Aynı zamanda başkalarına da yardım edebiliyorsanız, edin!

Haberin Devamı

Dünya Kupası açılış konseri büyük olaydı

“Güney Afrika’da gerçekleştirilen Dünya Kupası açılışında Elton John ile verdiğim konserin üzerinden sanki bir ömür geçmiş gibi. Ama gerçekten de büyük olaydı. Sterling EQ hem Güney Afrika hem de başka ülkelerdeki etkinliklere katılmaya devam edecek. Bu aralar birkaç solo proje üzerinde heyecanla çalışıyorum. Flütüm için yeni bir parça aldım, slide gitarda olduğu gibi müzikal geçişler yapabileceğim onunla. Bu bir flütçü olarak hayatımı değiştirdi ve daha cesur ve güncel üsluplarda çalmamı mümkün kıldı. Yanni’nin gösterileri gibi bir gösteriyi Güney Afrika’da gerçekleştirmek istiyorum.

“Swim for Hope’un odağında, Güney Afrikalı çocuklar var. ‘Ayrıcalıklı’ bir Güney Afrikalı olarak, dezavantajlı Güney Afrikalılara yardım etmenin sorumluluğum olduğunu düşünüyorum. Sadece bir çocuğa ya da bir aileye bile olsa mütevazı bir yardımda bulunmak, onlar için ülkeyi ve hayatı güzel hale getirmeye çalışmak, benim sorumluluğum. “

Haberin Devamı

Türkiye Avrupa değil ama Ortadoğu’dan da farklı, ayrı bir ruhu var
“İş, annelik, müzik ve yüzmenin hepsini bir arada götürmek her zaman kolay olmuyor, fakat hepsi bir araya gelince beni iyi bir ebeveyn yapıyor. Çocukların, annelerinin sevdiği şeyi disiplinli bir biçimde yapıyor olduğunu, aynı zamanda da onları sevdiğini ve onlara öncelik verdiğini hissetmeleri iyi bir şey.”

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!