Åžehrin en güzel yokuÅŸunda buluÅŸalım

Güncelleme Tarihi:

Şehrin en güzel yokuşunda buluşalım
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 08, 2019 08:00

Kentin en ilgi çekici sanat etkinliklerinden biri olan Artweeks@Akaretler, Beşiktaş’ın meşhur yokuşunda üçüncü kez düzenleniyor. Bu yıl Aria, Ambidexter, Gama, Baraz, Artnivo, artSümer, Mixer, Empire Project, Krank, Martch Art Project, Anna Laudel, Ferda Art Platform ve Merkur Gallery karma sergilerle programa dahil oluyor.

Haberin Devamı

En dikkat çekici sergilerden biri, koleksiyoner Öner Kocabeyoğlu’nun desteğiyle hayata geçirilen ‘Absürt’. Ardan Özmenoğlu ve 35 sanatçı arkadaşını bir araya getiren bu sergi, sanatçıların eserlerini üretmeye başladıkları andan koleksiyonere ulaştırdıkları ana kadar geçen sürede karşılaştıkları absürd cümlelerden oluşuyor. Sanatçılar bu cümleleri el yazılarıyla neon eserlere dönüştürüyor.

‘Göç’ üzerine düşüncelerÂ

Müze Evliyagil, Beral Madra küratörlüğünde ‘Düşünme İkonları: İmgeler ve Metinler’ sergisiyle, Agâh Uğur ise koleksiyonunda bulunan ve ‘göç’ konusunu ele alan video yerleştirmeleriyle Artweeks@Akaretler’de.

Küratörlüğünü Japonya’da yaşayan Ercan Akın’ın üstlendiği ve 10 sanatçının seçkilerinden oluşan ‘Kusurlu Güzellik’ sergisiyle Şerife Bilgili Ercantürk’ün ilk kişisel sergisi ‘-2’ de öne çıkanlar arasında. Akaretler Sıraevler’de 22 Eylül’e kadar sürecek programda sergi ve söyleşiler ücretsiz.

Şehrin en güzel yokuşunda buluşalım

‘Absürt’
Şehrin en güzel yokuşunda buluşalım

‘Kaza ve Kader’, Ali Taptık


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!